PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556415}

The Event: Zdarzenie

The Event
2010 - 2011
7,1 3,9 tys. ocen
7,1 10 1 3900
5,0 2 krytyków
The Event: Zdarzenie
powrót do forum serialu The Event: Zdarzenie

Moja ocena

ocenił(a) serial na 6

ak na razie, to całkiem mocno się zawiodłem. Pomysł na serial dość oklepany (chodzi o to ze "Eventem" będzie inwazja obcych), ale uważałem, że scenarzyści coś z siebie wykrzesają. Wiem, że cieżko oceniać serial po jednym odcinku -dlatego go nie oceniam punktowo- ale jest kilka rzeczy które aż kują po oczach.
Te "podróże w czasie" były dla mnie bardzo denerwujące. Uważam, że można było rozwiązać to w inny sposób. Mam już dość takich zabaw, przez które został zepsuty LOST.
Niezrozumiałe było dla mnie wplątanie w całą intrygę ojca Leilii. Przecież można po prostu porwać samolot. Scenarzyści rozpoczęli jak dla mnie za dużo wątków. Jest jeszcze kilka rzeczy o których na razie nie chcę pisać, gdyż mam nadzieję ze miały miejsce tylko w pilocie. Nie mniej trzymam kciuki za serial i mam nadzieję, że będzie się rozkręcał w dobrym tempie :)

SfistaQ

Czemu mieli porywać samolot i rozbijać się nim skoro można zmusić jednego z pilotów do zrobienia tego za nich (kimkolwiek ci "oni" są). Taka operacja wymaga zazwyczaj samobójcy, który się tym samolotem rozbije a skoro można wykorzystać kogoś trzeciego do tego to czemu nie, po co tracić własnych ludzi. Tak ja to widzę przynajmniej :).

ocenił(a) serial na 10
SfistaQ

A dla mnie Event nie będzie wcale inwazją obcych - to że zostało to tak przedstawione nie znaczy, że właśnie tym będzie. Wątpię by to co zobaczyliśmy jak na razie w trzech odcinkach miało dotyczyć inwazji kosmitów. Eventem zapewne będzie coś co ma się dopiero wydarzyć. Na razie ukułem sobie teorię (może niezbyt oryginalną ale zawsze) iż ci nie-ludzie tak naprawdę pochodzą z przyszłości i cofnęli się w czasie by uchronić ludzkość przed jakimś strasznym kataklizmem być może nawet całkowita zagładą. A jak będzie naprawdę to zobaczymy.

VisitorQ

Hehe, podobne myśli mi chodziły po głowie z tym cofaniem się w czasie. Jednak póki co, są to całkowite spekulacje.
Muszę też skorzystać z tej okazji i napisać kilka słów o trzecim odcinku. Pilot serialu był niezły z bardzo dobrym zakończeniem i dlatego spodziewałem się, że drugi odcinek będzie świetny. Niestety nie był (był co najwyżej dobry), zawiodłem się oglądając go i nie czekałem z wielką niecierpliwością na odcinek numer 3. Teraz sprawa wygląda zupełnie inaczej. Trzeci odcinek bardzo mi się podobał. Trzymał w napięciu, podał parę odpowiedzi ale dorzucił sporo nowych pytań. Zakończenie sprawiło, że z niecierpliwością wyczekuję odcinka 1x04. Oby tak dalej :).