ostatni odcinek, czyli 1x15 wyreżyserował Janusz Kamiński :) taki polish accent hehe
Spoiler! Fajny trzymał w napięciu, ale widownia nadal słabo ok 4,4 mln wiec chyba będzie to jednosezonowiec... Szczególnie, że prawie wszystkich wybili, zdemaskowali kreta. Zostaje wątek Dempseya oraz trzy możliwości finału : 1 Garstka pozostałych dogaduje się z rządem i wtapia w otoczenie. 2. Teleportują się na inna planetę, 3 . Teleportują swoich na ziemię.
Dobry serial,mam nadzieję że z sensem go zakończą jakby kontynuacji nie było..
Jak myślicie kim jest naprawdę Dempsey?człowiek ,obcy czy mieszaniec?
[SPOILER] Dempsey w pewnym stopniu już sam określił swoją tożsamość. W 1x15 mamy nawiązanie do postaci anioła stróża, w 1x16 stwierdza, że należy do starego rodu, mającego za zadanie chronić ziemian przed przybyszami. W innych odcinkach także dostaliśmy kilka informacji mogących świadczyć o jego tożsamości, jak np. niezwykła wiedza i mądrość, niezwykła pewność i precyzja działań, analityczny umysł (można snuć przypuszczenia, że jest albo długowieczny, albo posiada niezwykłe zdolności umysłowe), przypominam sobie też końcówkę jednego z odcinków, gdzie twarz Dempseya w lustrze przechodzi dziwną metamorfozę. Podsumowując: na pewno nie jest jednym z nich, prawdopodobnie nie jest także człowiekiem - jest więc jakąś "trzecią nacją" w serialu. Teraz tylko scenarzyści wiedzą, jak to skonkretyzują.
Możliwy SPOJLER.Zgadzam się,mi wygląda na mieszańca (zwłaszcza kiedy odmłodniał a później ponownie się zestarzał,albo jakaś inna rasa obcych?)i ciekawe ile ma naprawdę lat,no i te jego zdolności przepowiadania przyszłości zupełnie jak jakiś biblijny prorok(ala Muadib z Diuny),mam nadzieję że wyjaśnią jego zagadkę i ilu jest takich jak on nim się skończy ten serial.I jeszcze jedno pytanie panna Roberts człowiek czy mieszaniec?,a i jeszcze jedno czy Sean to "nowy"strażnik?