PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655968}

The Following

2013 - 2015
7,1 17 tys. ocen
7,1 10 1 17114
5,3 6 krytyków
The Following
powrót do forum serialu The Following

co gorsze

ocenił(a) serial na 7

Tak dobrze zapowiadającego się serialu dawno nie widziałem. Naprawdę, pierwsze odcinki były mistrzowskie. Niestety im dalej w las tym gorzej, miałem nawet momentami ochotę zostawić ten serial, to co mnie przy tym trzymało to chęć oglądania Purefoya, który według mnie idealnie zagrał tę rolę oraz Bacona. Na szczęście końcówka próbowała wrócić do poziomu początku, jednak jej się to nie udało na tyle, na ile bym chciał. Historia, która jest opowiedziana w tym serialu, mimo iż czasami głupia i niemożliwa (czekałem aż się okaże, że tylko Hardy nie jest w sekcie), nie nużyła i aż tak nie odrzucała. Jednak na wieść o drugim sezonie nasuwają się dwa pytania:
1. DLACZEGO?!
2. Co będzie gorsze? Serial bez Purefoya czy ożywienie Carolla?

ocenił(a) serial na 3
krzysiuPNG

Wydaje mi się, że drugi sezon może mieć miejsce, przed akcją z pierwszego sezonu. Wszystko inne jest niemożliwe - Molly chciała zabić przede wszystkim Ryana, więc nie uwierzę, że mu odpuściła i kazała cierpieć, przez zabicie tylko Clair, albo nagle do mieszkania wpadło FBI i zdołało go uratować, a Clair nie. Z główniejszych bohaterów pozostaje tylko młody z FBI, siwy murzyn oraz Emma.

Ewentualnie żona Ricka (tego podpalacza) bo nie przypominam sobie, żeby ją złapali, a Joe wspominał, że ona jest wyjątkowa.

ocenił(a) serial na 3
kacperpl

Tak czy siak, jest to jeden z najgorszych seriali jaki oglądałem (pierwsze 3 odcinki dosyć fajne) z jednym z najgorszych zakończeń i mam nadzieję, że drugiego sezonu nie zrobią.

kacperpl

FYI: żona Ricka została zabita przez Ryana w restauracji jego siostry

ocenił(a) serial na 7
kacperpl

To ja Ci powiem jak będzie. W ostatnim odcinku przechodzi obok nich obok latarni strażak z zakrytą twarzą. To nie jest strażak...

ocenił(a) serial na 3
swieca76

A kto?

ocenił(a) serial na 7
kacperpl

Ten pisarz

ocenił(a) serial na 3
swieca76

Szukam tej sceny na youtube, niestety nie znalazłem, muszę uwierzyć ci na słowo :)

ocenił(a) serial na 7
kacperpl

Spokojnie. Tak się zacznie nowy sezon...

ocenił(a) serial na 3
swieca76

Aaaaa, źle zinterpretowałem twoja wypowiedź;) zrozumiałem, ze taka sytuacja naprawdę miała miejsce, no cóż może masz racje i faktycznie tak będzie, jednak wątpię czy będę mieć ochotę to oglądać

ocenił(a) serial na 7
kacperpl

Ja tez chyba się już nie skuszę. Zobaczę tylko czy miałem rację.
A z tą sceną to dlatego tak mówię, bo nadzwyczaj długo pokazywali tego zamaskowanego strażaka idacego obok, podczas gdy w tym momencie nic się nie działo i nic nie mówili.

ocenił(a) serial na 6
swieca76

Nie jestem pewny czy chodzi Ci o tę scenę: http://s6.ifotos.pl/img/Beztytuuj_nasxqae.jpg Jeżeli tak, to mi wydaje się, ze to jest po prostu murzyn :)

ocenił(a) serial na 7
Garyore

To jest ta scena. Może masz rację, ale pamiętam, ze nadzwyczaj długo trwało to ujęcie. A może się mylę... Ale takie mam przeczucie

ocenił(a) serial na 6
swieca76

Prawda trwa dłuższą chwilę(ja po prostu zrobiłem screena z najlepiej widoczną twarzą, chociaż i tak słabo widać), ale wydaje mi się, że to jest taki moment kontemplacji nad zakończoną sprawą.

ocenił(a) serial na 8
Garyore

obstawiam na 100%, że Joe żyje. bez niego nie wyobrażam sobie dalej serialu.

ocenił(a) serial na 3
Sathyriasiska

ja sobie nie wyobrażam tego serialu dalej z tym samym człowiekiem odpowiedzialnym za scenariusz :] oczywiście, że do domu Hardiego wrócił się z serwetkami agent fbi zastrzelił sąsiadkę, Joe wskoczył pod motorówkę przepłynął jezioro gdzie czekała na niego Emma z całym kościołem wyznawców a w 2 sezonie będą już mieli swój small village :D w którym będą pić krew baranków :D - ABSURD, po całym sezonie stwierdzam że mógłbyć z tego dobry film ale nie na 15 godzin.

ocenił(a) serial na 8
Pascalekk

ale 2 sezon i tak obejrzysz :P

ocenił(a) serial na 3
Sathyriasiska

tak zapewne tak, ale nie ma w tym takiej nutki ciekawości która będzie mnie nakręcać od niedzieli do niedzieli, w s01 zobaczyłem pierwsze 2,3 odcinki i zapomniałem o tym serialu na jakiś czas potem znów... a są seriale że jak złapiesz za s01e01 to kosztem zarwanej nocy "jeszcze tylko jeden odcinek i ide spać"
tu ... jestem spokojny o moje noce ;)

ocenił(a) serial na 8
Pascalekk

oglądając sezon na bieżąco w sumie nie ma możliwości, by zarywać na nim noce, bo zwykle trwa to tylko około 45 minut :P ale wiem o co Ci chodzi. gdy nadrabiałam starsze seriale to potrafiłam, oglądać i z 10 odcinków dziennie. było tak np. z LOST, Breaking Bad, Dexterem itd. :-)
ja oczywiście te wszystkie absurdy 1 sezonu dostrzegam, ale mimo to podobał mi się (pewnie głównie ze względu na głównego bohatera - mam na myśli Joe) i czekam na 2.

ocenił(a) serial na 3
Sathyriasiska

Tu masz całkowitą rację, że w sumie oglądając serial jedyna godna uwagi akcja dzieje się w rozgrywce między Joe a Hardim ;] jedyne co mnie przeraża to akonto serialu poczytałem o działających w usa sektach kultach etc etc głowa mała i "cycki opadają" tam ludzie lubią takie historie zebrać się w 200 osób i spalić w jednym namiocie ;D no ale USA USA ... :D

ocenił(a) serial na 6
Sathyriasiska

Ja też wolałbym żeby Joe przeżył, bo jest to świetna postać, ale gdyby przeżył to scenarzyści muszą wymyślić na prawdę dobrą wymówkę, żeby miało to sens :D

ocenił(a) serial na 8
Garyore

zatem, oby wymyślili :P

Sathyriasiska

Chcialbym zacząc od tego ze serial wciagnąl mnie niesamowicie i badzo mi sie podobal. Ogladajac i zastanawiajac sie co bedzie dalej w kazdym odcinku napotykalem jakas niespodzianke od tworcow. Wreszcie finalowy odcinek. Mysle sobie: skoro ma byc drugi sezon to na pewno zginie żonka a joe ucieknie i ryan bedzie go scigal w drugim sezonie. Znow niespodzianka Joe ginie na koniec(prawdopodobnie). Okazuje sie ze pewnie przezyje ( jezeli dzkniecie nozem i widelcem a potem podwojna megaeksplozja nie jest w stanie go zabic to nie wiem czy istnieje cokolwiek co mogloby to zrobic) takze mam bardzo mieszane uczucia wobec drugiego sezonu.

ocenił(a) serial na 8
Kylu13

oj tam, będzie dobrze :P