Można już zobaczyć pierwszy odcinek!
Freddie Highmore świetny... zobaczymy co będzie dalej.
Póki co kropka w kopkę z koreańską dramą Good Doctor ;) no.. dobra tak w 98% ale zobaczymy co będzie dalej.
Również czekam na kolejny odcinek, poki co wrażenia mocno średnie. Doktor Bates pasuje do roli ale problem serialu polega na tym że nie pamiętam nikogo z pilota prócz głównego bohatera i szkła. Szkła tylko dlatego ze narobiło troche hałasu. Generalnie trzymam kciuki za serial i kolejne sezony:)
Całkiem przyjemny serial, ale trochę przesłodzony i bez ikry. Zapraszam do mojej recenzji https://popkulturysci.pl/the-good-doctor-s01e01-02/
W trakcie oglądania drugiego odcinka też miałam wrażenie, że czegoś tutaj brakuje lub czegoś jest za dużo, ale pomimo tego już nie mogę doczekać się kolejnego odcinka. A co do recenzji to całkiem niezła :-)
fajnie sie oglada ten serial jest lekki i wciagajacy,i w koncu pokazany jest swiat oczami osoby autystycznej jak ona postrzega rozne sytuacje i jak je odbiera...i Freddie swietnie gra taka osobe,nie raz widzialam osoby z autyzmem glownie dzieci ale on swietnie odegral taka osobe...czasem sie zastanawialam czy on naprawde nie ma tej przypadlosci.
A wiesz, że też mi kiedyś przeszło to przez myśl ? :) ale wystarczy obejrzeć sobie filmiki na YT z planu i tam widać, że Freddie to zupełnie inna osoba od bohaterów, których gra.
ale sam/a przyznasz ze naprawde wczul sie w role tego autystycznego lekarza..musi miec bardzo duzy talent do odegrania takich rol,co jak co ale autystyczna osobe ciezko zagrac,jego zachowanie,wyraz twarzy,i mowa(jesli cokolwiek umie powiedziec autystyczne dziecko)bo przewaznie milcza takie dzieci albo mowia w obecnosci rodziny glownie rodzicow lub rodzenstwa