The Last of Us: Sezon 2 The Last of Us sezon 2, odcinek 2
odcinek The Last of Us (2023)

The Last of Us | Przez dolinę

Through the Valley 57m
8,4 4,2 tys. ocen
8,4 10 1 4213
The Last of Us
powrót do forum s2e2

Cześć jak w temacie. Nie grałem w gry tej serii, oglądam kompletnie bez wiedzy jak to wyglądało w grze więc wypowiadam się jako osoba która usiadła po prostu do serialu. Jak mogą uśmiercić główna postać serialu? XD okej pewnie ktoś powie ale w grze nie jest główna postacią. Tego nie wiem i ciągle skupiam się tylko na serialu. Joel w serialu jest ważniejsza postacią od dziewczynki, od 1 odcinka 1 sezonu to jego przygodę śledzimy więc jaki sens ma dalszy sezon? Ja tu Oglądałem " przygodę " głównego bohatera jakim jest Joel. Ja rozumiem że w grze tak jest ale to po co tak nas wprowadzili w ten serial w 1 sezonie. To tak jakbyś oglądał Harrego Pottera bez harrego Pottera xDD Wypowiadam się ciągle w formie serialu nie tego co w grze było. Jak mam oglądać to dalej kiedy główny bohater, osoba która mnie wprowadziła w serial, I śledziłem jej przygodę,nagle umiera a jeszcze 8 odcinków chyba. i kolejne sezony maja być. Co mnie obchodzi co dziewczynka będzie robiła sama, ona w tym serialu była tylko doczepka do Joela to jego przygodę, misję śledziliśmy

I powtórzę jeszcze raz tak wiem że w grze mogło być inaczej, ale to serial a jak z serialu uwala się nagle głównego bohatera to jaki sens jest to oglądać dalej.. Co mnie obchodzi ta mała dziewczynka bez Joela który był głównym bohaterem serialu i od początku śledziliśmy jego przygodę. Śledziłem jego przygodę, od samego początku tak jak nas wprowadzili.

ocenił(a) serial na 9
Szaki98

W grach twórcy starali się opowiedzieć historię z morałem. W pierwszej części starszy facet, który stracił wszystko uczy się na nowo doceniać życie, kochać i troszczyć się o kogoś. Finalnie nie pozwala pozbawić jej życia bo ona jest dla niego całym światem. W drugiej części chodzi o pokazanie do czego może prowadzić nienawiść i chęć zemsty. Zarówno Abby jak i Ellie tracą praktycznie wszystko, tyle, że Abby po dokonaniu zemsty dalej nie zaznała spokoju, ma koszmary senne z ojcem tak jak zanim zabiła Joela, dopiero jak pod jej opiekę trafia Lillly/Lev to odzyskuje spokój i sens życia, podobnie jak Joel w pierwszej części. Elly natomiast zatraca się coraz bardziej w mroku.

Szaki98

Jezu totalnie się zgadzam! Kochałam 1 sezon, dawno nie jarałam się jakimś serialem tak jak 1 sezonem The Last of Us... Ten odcinek był zajebisty, nie powiem, ale to zakończenie? No porażka, jak można zabić Joela... Mam gdzieś, że tak było w grze, prowadzili ten serial tam jak mówisz, Joel był główną postacią. Nie chce mi się już oglądać dalej tego serialu, tym bardziej, że w tych dwóch odcinkach Ellie jest irytująca, że aż chciałabym, żeby ktoś jej strzelił w twarz. Po 5 latach już mogła choć trochę się zasymilować... Jestem tak zła! Kochałam ten serial :'(