PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862862}
7,5 1,6 tys. ocen
7,5 10 1 1631
The Liberator
powrót do forum serialu The Liberator

Musze zostawić tutaj sygnał dla tych, którzy zostaną zmyleni wysoką oceną i tak jak ja, ze sporymi oczekiwaniami przysiądą przed TV. Ten mini-serial jest bardzo słaby. Ciągnie się jak flaki z olejem. Nie angażuje ani krztyny. Nudne powyrywane akcyjki. Pod przykrywką komiksowej formy ukryty niski budżet.
Dla kochających dobre kino wojenne będzie to duże rozczarowanie.

THX_1138

dla kochających wysoko budżetowe kino wojenne chciałeś powiedzieć - to tak, to będzie rozczarowanie natomiast dla osób kochających w ogóle kino wojenne i braterstwo w nim ukazane będą zadowoleni ;)

ocenił(a) serial na 3
MaRkOs131

Można używać, różnych technik i środków wyrazu, np. w "Synu Szawła" cała produkcja wyniosła zaledwie 1,5 mln $, a obraz broni się znakomicie. Tutaj mamy za podstawę próbę adaptacji filmowej książki Alexa Kershawa o tym samym tytule. Książka przedstawia 500 dni działań pułku "Thunderbirds", który pokonuje na swoim szlaku pół Europy. Pierwotnie, w 2013r kanał History miał zrobić 8 godzinny serial za ponad 100 baniek $, ale nie doszło to do skutku. Netflix'owi udało się natomiast zrobić 4 odcinkowego gniota, gdzie i tak wieję straszliwą nudą. Akcja utyka w rowie, w jaskini, lub w lesie z jakimś idiotycznym założeniem impasu przebicia się przez tylko jedno możliwe miejsce (?). Scen batalistycznych brak. Teksty patetyczne.
Nie wiem za co ja dałem 3 punkty temu serialowi, którego nijak nie można porównać do książki, a już w ogóle do 157 pułku Thanderbirds, ale bardziej zastanawia mnie, skąd się biorą ludzie którzy walą 8-mki i 10-tki ??? To jest niepojęte...