PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=743791}

The OA

2016 - 2019
7,2 33 tys. ocen
7,2 10 1 33135
6,3 14 krytyków
The OA
powrót do forum serialu The OA

moje przemyślenia

ocenił(a) serial na 9

ogólnie wszystko byłoby fajnie gdyby nie to że:
-niektore postacie są bez charakteru, np. Jesse (przysiegam musiałam jeszcze się wrócić do obsady i sprawdzić jak się nazywa XD), nic nie wnosi do serialu, mam wrazenie ze jest tylko po to żeby była wystarczająca ilość osób do otwarcia innego wymiaru. nie przyczepiam się tylko do jednej osoby, bo niestety tak jest też z Alfonso (imo wyróżniają go tylko problemy z matką) a szkoda bo fajny chlopiec :c
-koncowa scena to chyba żart XD na miejscu tego typa co przyszedł robić rozpierduche to bym od razu pomyślała że jacyś po..mylency i zastrzeliła, strasznie naciągana scena
-nie czepiam się w tej chwili gry aktorskiej no bo to akurat git majonez ale tak mnie denerwowali rodzice OA XD rozumiem troskę o dziecko które zaginęło i wróciło po szmacie czasu ale no byli po prostu wk^rwiajacy i o

to pierwsza moja wypowiedź chyba woohoo pierwsze lody przelamane

ocenił(a) serial na 4
lyle_

Widzisz te wszystkie niedoskonałości i bezsensowne zachowania bohaterów, a mimo to dajesz ocenę 9???!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak? Dlaczego? Ten psychopatyczny doktorek niby miał wszystko perfekcyjnie zaplanowane i dopięte na ostatni guzik, a jak zobaczył na monitorze że OA przez szybę trzyma za rękę Homera to nie wpadł na pomysł ze ona musi już widzieć. Wystarczyło ich chwilę poobserwować żeby się tego domyślić i wystarczyłoby mieś tam jeszcze podsłuch żeby wiedzieć co robią i co to za tępy taniec. Na swoim ciele wyryli te rzekome ruchy specjalne, ale jak OA zdołała sama sobie je zrobić na plecach???? Pomyśl sobie jak wyglądał proces powstawania serialu. Ktoś zapodał pomysłem ze sobie zrobią tępe blizny których nikt nie zrozumie, ale po co ona maja być? Przecież bohaterowie pamiętają je, to po co sobie szpecić dodatkowo ciało, albo ryzykować zakażenie??? Ja co chwilę dziwiłem się jakie głupie pomysły tam mieli, ale przy tej scenie finałowej jak przed psychopatycznym zabójca zaczęli tańczyć to padłem na ziemie i kwiczałem. Sam pomysł tych ruchów do leczenia czy przenoszenia w inną rzeczywistość jest niewiarygodnie głupi. Gdyby tak miało być na prawdę to przecież na Broadway'u już dawno by się uzdrawiali, przenosili w inne wymiary i w ogóle powstały by potwory i spółka :P