Dołączam się widzę do chóru "lepsze niż się spodziewałem".
- Przede wszystkim bardzo dobry casting i ogólnie wybory obsadowe, nie starano się przełożyć postaci 1:1 co bardzo dobrze wyszło. A już dorzucenie Patrycji jako Michaela w spódnicy to pomysł znakomity. Jakby czuli, że Carrella nie przebije choćby Polak się dwoił i troił (a robi na prawdę dobrą robotę, nie szarżuje i nie imituje), to dodali nie mniej ciekawą postać, Vanessa Aleksander jest tu znakomita. Ale reszta aktorów też daje radę, ze szczególnym wyróżnieniem dla Pana Woronowicza, jego już każdy wyróżnił, ale jak ktoś to napisał niżej, że nawet przez ekran czuć od niego dziada (i salceson Siedlecki) ;) Za samo przełożenie Dwighta w Darka należą się twórcom nagrody.
- Doskonale przełożenie na Polskę i nasze realia.
- Fajne cameos i ogólnie epizody poboczne, po prostu nie ma lipy
Plus mój patriotyzm lokalny, jestem z Siedlec i po dialogach słyszę, że research był i to nieźle zrobiony :)
Dobrze rokuje na kolejne sezony (oby były), wiele postaci nie zostało rozwinięte wystarczająco, przez co wydają się dziwne (Sebastian np).
Trzeba mieć dużo złej woli by czepiać się tego serialu. W końcu coś się udało dobrze, więc przymknijmy oko na niektóre małe wtopki, bo ani ich dużo, ani specjalnie nie są rażące. Solidne 7/10
A nie jest tak, że Patrcyja to ma być trochę taka Jan? Wiem, że Jan w hierarchii była nad Michaelem a tu Patrycja jest jednak wice, ale widzę tu podobną początkową złą chemię, która przerodziła się w romans, coś czuję, że tu będzie podobnie ;)
Jestem w trakcie odświeżania sobie Office US, ale Jan kojarzę jako jednak surową babkę, która w ryzach trzymała Michaela, no i to postać epizodyczna, Patycja jest póki co full time, no i to jakby Michał w spódnicy. Ja to odebrałem jako zamysł twórców by nie kopać się z legendarną postacią, bo rezultat walki jest pewny, dodali nową postać przeciwnej płci, z którą Michał się uzupełnia. Może to faktycznie Jan tylko w wersji PL, jeśli nakręcą kolejne odcinki to się może dowiemy, ale mi pasuje takie rozwiązanie, nie ma ciężaru na samym Michale.