PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=876630}
7,1 25 tys. ocen
7,1 10 1 25458
7,1 46 krytyków
The Office PL
powrót do forum serialu The Office PL

Jako fan The Office US mogę powiedzieć jedno - było wiadomo już przed startem polskiej wersji że to się nie może udać. Że Michaela nie da się podrobić, że trudno zagrać psychopatę bardziej niż Dwight a któż może byś bardziej uroczy niż Pam. A i sam trailer wybitnie nie zachęcał.

No i stało się, to co miało się stać, obejrzałem pierwszy odcinek, nosz kurła mać...

... i to okazało się dobre! Naprawdę jestem bardzo pozytywnie zaskoczony! Poziom żenady zachowania naszego Michaela (sorki, jeszcze nie pamiętam imion) od razu wskakuje na kosmiczny poziom, że aż się chce wzrok schować. Pam też wygląda uroczo i widać że ta skromna myszka to może być tygrysicą. Jim trochę przaśny, niemniej coś czuć że to żartowniś. Wronowicz jako Dwight, hmmm, tu do końca nie jestem przekonany, jednak oryginał jest nie do przebicia - ale daję kredyt zaufania że tematyka rozliczenia z komunizmem chwyci. Reszta ekipy to oczywiście kopia 1:1, póki co wygląda nieźle.

I co najważniejsze - chyba udało się uchwycić ducha The Office. Durne zebrania, nowa prezeska, szukanie agenta, odpałowy quiz, spotkanie na parkingu z prezentacją miejsca dla niepełnosprawnych i samochód za premię której nikt nie widział - jest nieźle. Spodobał mi się smaczek - no wiadomo że autor loga to Szrut aka Schrute :-) Sumarycznie: jest dobrze!

4