PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=876630}
7,1 26 tys. ocen
7,1 10 1 26249
7,1 46 krytyków
The Office PL
powrót do forum serialu The Office PL

Aktorstwo leży. Vanessa Alexander jest piękna, ale nie oszukujmy się, nie patrzy się komfortowo na jej rolę. Jeśli chodzi o postać Michała, to w zapowiedziach gdzieś przeczytałem, że to nie będzie podróba Michaela... i co? Jest to podróba Michaela, w dodatku bardzo marna. Steve Carrell czuł to, ta mimika, każdy gest, każde spojrzenie, był w tym swoim nieokrzesaniu mega autentyczny. Wygłupy Piotra Polaka, z całym szacunkiem, ale momentami bardziej przypominają kabaret, a momentami wygląda to na odklepywanie tekstu. Błąd twórców, że poszli w tę stronę zamiast zbudować nową postać.

oskar_krokodyl

Akurat rola V. Aleksander w zamierzeniu ma być niekomfortowa do odbioru. A co do Polaka, to widać zapożyczenia, ale nie odczuwa się, że jest to tylko wyłącznie kopia. Najważniejsze, że tak jak przy Gervaisie i Carrellu czuć jego samotność i wybrakowanie emocjonalne.

oskar_krokodyl

dokładnie, zgadzam się z tą opinią ja nawet myślę że bez roli Patrycji można było spokojnie scenariusz napisać. Vanessa nie jest aż tak dobrą aktorką żeby można było na granej przez nią postaci się skupić, są momenty kiedy jej postać wręcz przeszkadza za to Kornelia Strzelecka gra wyśmienicie.