PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=876630}
7,1 26 tys. ocen
7,1 10 1 25526
7,1 46 krytyków
The Office PL
powrót do forum serialu The Office PL

Polski "The Office" jest tragicznym serialem. Skąd taka wysoka ocena?!
Naciągany, bez pomysłu, ze słaba gra aktorska - to tak można podsumować ten Polski serial.
Nawet nie ma podjazdu do amerykańskiego czy angielskiego "The Office".

ocenił(a) serial na 8
theclass

Ale on nie miał mieć podjazdu. Amerykański Office z pierwszym sezonem był kopią wersji brytyjskiej i był ciężki do strawienia. Dopiero jak poszli po rozum do głowy i zaczęli sami nadawać narracje do swojej wersji to wyszło im na plus.
Polska wersja jest zabawna i nie ma co tu dyskutować. Postać Darka Wasiaka to perełka. W jego osobie zmieszczono całe stereotypy o Polakach. Holc jest tak samo głupi jak postaci Carrella i Geravisa - mam do niego te same odczucia jak do jego "poprzednikow". Reszta aktorów też na mega plus. Scenariuszowo jest bardzo dobrze. Każdy z odcinków ma w sobie jakiś problem i można wyciągnąć z tych historii jakiś morał- podobnie jak w wersji z Michaelem Scottem. Może niektóre żarty mi nie weszły (mały procent) to tak samo miałem z poprzednimi wersjami (gdzie przy angielskiej się najbardziej męczyłem). Myślę, że Twoja ocena jest niesprawiedliwa. Serial ma naprawdę dobre strony i się obronił. Dla mnie jest jednym z lepszych seriali komediowych w Polsce, a ostatnio mamy ich zdecydowanie za mało.