The Office PL
powrót do forum 1 sezonu

Próbowałem obejrzeć do końca sezon. Zwiastun mnie nie przekonał (jak widać nie tylko mnie) natomiast wszędzie potem pojawiła się masa komentarzy typu:
- Nie chciałem dawać szansy serialowi ale mnie przekonał
- zwiastun był słaby, ale potem jest tylko lepiej
Itd itd
Jest ich bardzo dużo.
Przecież ten serial to jakieś nieporozumienie. Jeden odcinek ledwo obejrzałem.
Włączyłem nawet na YouTube „najśmieszniejsze sceny office pl” i jestem tylko szczęśliwy, że nie zmarnowałem na ten wytwór więcej czasu.

ocenił(a) serial na 9
mariusz_m_14

Wlaśnie to bardzo duże pozytywne zaskoczenie. W pierwszym sezonie jeszcze się rozkręcali, a potem jest coraz lepiej. Widać nawiązania do scenek w wersji amerykańskiej, ale są też polskie odniesienia bo nie da się przenieść wszystkiego 1:1 a poza tym w dłuższej perspektywie byłoby to nudne. Tu nie jest. Ciekawy dobór aktorów. Większość, podobnie jak w wersji z USA mało znana publiczności.

M_COL

No i twoj komentarz pokazuje, ze jest wykupiony. Nie poswieciles nawet czasu aby przeczytac watek. Ewidentnie tworcy serialu korzystaja z botow aby poprawic notowania serialu. Sam serial znam tylko z urywkow na youtubie. Widzialem wiec najlepsze sceny, ktore byly tak fatalne, ze zaczalem zastanawiac sie co to za knot. Wszedlem na filmweb a tutaj same pozytywne komentarze. Nie wierze aby taki pazdziez mogl az tak sie podobac. Wniosek jest wiec tylko jeden. 

ocenił(a) serial na 9
AlwaroMorales

Haha, no ręce opadają. Oskarżasz innych że zostali przekupieni a jednocześnie sam wygłaszasz fatalne opinie o serialu mimo, że go nie oglądaleś. XD Ja widziałem wszystkie odcinki i jest naprawdę dobrze, a chwilami nawet bardzo dobrze. Polecam obejrzeć, na pewno zmienisz zdanie.

ocenił(a) serial na 5
M_COL

Obejrzałam

ocenił(a) serial na 5
M_COL

Obejrzałam

ocenił(a) serial na 5
M_COL

Obejrzałem, jest średni.. polski wątek Jim i Pam pozbawiony jakiejkolwiek chemii.

ocenił(a) serial na 9
berials

No akurat w polskiej wersji nie jest to najmocniejszy wątek, jakaś chemia jest, ale w sporej części wynika to do nawiązań do wersji amerykańskiej gdzie wygląda to świetnie. Ale serial ma większe atuty, przede wszystkim Darka Wasiaka gdzie czuć klimat Dwighta ale z drugiej strony czuć też Polaka. A jak już jesteśmy przy Polaku (hehe) to ciekawie zagrał polskiego Michaela. Nie chcę go dorównywac do genialnej amerykańskiej wersji, ale i tak jest bardzo dobrze. Ciekawy pomysł z nową postacią jaką jest Patrycja, bardzo fajnie zagraną przez Vanessę Aleksander. No i właściwie wszystkie postacie drugoplanowe są ciekawie obsadzone, oddają klimat zróżnicowanych i realnych polskich typów ludzi/pracowników.