The Office PL
powrót do forum 5 sezonu

Mam wrażenie, że mamy spory regres w tym sezonie w porównaniu do bardzo dobrego czwartego. O ile w tamtym sezonie budowano głębie bohaterów - Michał pokazywał sporo empatii, Darek przechodził rewolucje w swoim charakterze, poznaliśmy jego żonę, o tyle w tym znowu te charaktery są płytkie - Michał jest głupi, Darek to foliarz. I tyle. O ile żarty są często zabawne i ogląda się wciąż dobrze, to znowu jest to raczej zbiór gag niż serial, do którego będzie się wracać, jak oryginalne the office.

ocenił(a) serial na 7
ztzg

Też jak na razie dużo bardziej podobał mi się 4. sezon, który chyba był najlepszym w polskiej serii The Office. Natomiast trzeba poczekać do ostatnich odcinków, bo mam wrażenie, że 4 sezon był tak dobry, bo miał świetne finałowe odcinki - wszystkie wątki zostały rozwiązane, był dobry balans komedia-dramat, a ostatni odcinek był wręcz wzruszający. W 5. sezonie motywem przewodnim są wybory do Rady Miasta i ciekawa jestem, jak to rozwiążą. Pierwsze odcinki były takie sobie, na plus, że w końcu Asia jest z Adamem i przestała się miotać. Wątek Patrycji z Reganem - na razie jestem sceptyczna, bo jakoś nie widzę chemii między nimi i nie jestem pewna, czy to dobry pomysł, żeby zostali parą. No ale rozumiem, że jakoś trzeba było rozwiązać wątek toksycznego związku Regana i Agnieszki. 9. odcinek napawa nadzieją, bo idzie trochę w kierunku tego, co widzieliśmy w 5. sezonie. Darek ponosi porażkę, Michał przeżywa swoją samotność i pokazuje uczucia, a do tego duetu dołącza samotna, niepewna Patrycja.