The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45446
7,5 2 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

2x19

ocenił(a) serial na 8

Nie wiem co o tym odcinku napisać, postaci zachowuja się jak idioci i robią rzeczy, które nie mają sensu. Klaus przyznał się że zabił Aidena tylko po to żeby uzasadnić jego zasztyletowanie przez rodzeństwo, które i tak nie potrwa długo bo to główny bohater. Najbardziej mnie wkurza to że się pozbyli Aidena, tyle czasu czekałem na gejów/lesbijki w TVD(lub TO) którzy nie umrą jak tylko się pojawią (jak ojciec Caroline) i kiedy wreszcie wątek Jaidena się zaczął rozwijać zabili Aidena no kur... >_<

ocenił(a) serial na 6
Nezumi

Odcinek był patetyczny, ogólnie podobał mi się. Ale uśmiercenie Aidena przegiecie na maxa.

użytkownik usunięty
Alicja_kosmitka

Oglądając pamiętniki wampirów i Orginals - nauczyłem się jednego, że każdego można ożywić, jak się chce.

ocenił(a) serial na 6

Też prawda ;) niech żyje brak logiki w serialach ;D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Nezumi

czy tylko ja mam wrażenie, że Camille odsztyletuje Klaus'a w następnym odcinku ?

ocenił(a) serial na 10
karo_16_10

też mi się tak wydaje :D

Adrian_SOowa

mi sie wydaje ze elijah wczesniej z klausem to obgadal i specjalnie dal sie zasztyletowac zeby freya uwierzyla w jego lojalnosc....

ocenił(a) serial na 10
zarno1993

wątpię, ale nie wykluczam.

Adrian_SOowa

tak jak klaus mowil ze ma plan i nie wykluczone ze akurat na tym polega ;)

ocenił(a) serial na 10
zarno1993

ale on miał plan od początku odcinka, a o sztylecie chyba nie wiedział :)

Adrian_SOowa

no mogl sie domyslac bo przeciez zajrzal do umyslu kola i dowiedzial sie ze planowal taki sztylet zrobic z davina

ocenił(a) serial na 10
zarno1993

no niby tak :) w sumie to wolałbym aby to było ustawione

zarno1993

nie pomyślałam, że to mogła być ustawka, tylko założyłam od razu najgorsze, ale możesz mieć rację, to bardzo prawdopodobne. Elijah zrobił to specjalnie żeby zyskać zaufanie Freya. Ale pomimo tego, że ona (Freya) spędziła z Daliah tyle czasu wydaje mi się, że nie pokona jej bez Klausa.
Dla was też próby ratowania Hope prze Jacksona i Haley są bezsensowne ? Jak dla mnie oni są nieskuteczni.

ocenił(a) serial na 10
karo_16_10

Oczywiście, że to jest bezsensowne :D Po co ma ich chronić armia wilkołaków, skoro Dahlia zabijała je jednym machnięciem ręki... A ten cały Jackson będzie chyba próbował do Dahlii strzelać z łuku, bo na nic innego go nie stać. Szkoda, że Elijah powstrzymał Klausa, jak przynieśli Aiden'a. Pozabijałby ich wszystkich, łącznie z Jacksonem i dobrze by zrobił :D

pomsta1350

ostatnio widziałam scenę z nowego odcinka w której Cami rozmawia z Elijah'em i wydaje mi się, że to jednak nie jest ustawione. Już nie wiem co o tym myśleć, nie mogę doczekać się kolejnego odcinka. Ale wydaje mi się, że znów nas zostawią z niejasną sytuacją :D

ocenił(a) serial na 10
karo_16_10

No nie jest ;D Była też scena, jak Dahlia wyciąga sztylet z Klausa i mówi do niego : "And thus, Niklaus, you find yourself here, with me". Wygląda na to, że chyba Dahlia chce nastawić Klausa przeciwko rodzinie :D Będzie się działo

pomsta1350

czytała gdzieś, że Daliah "wejdzie " w głowę Klausa i będzie próbowała tam namieszać. Mam nadzieję, że "nie uszkodzi go" tak jak Ester uszkodziła Eljaha

ocenił(a) serial na 6
karo_16_10

Mam też takie wrażenie, ale możliwe że mylne ;)

ocenił(a) serial na 8
Nezumi

Nie wierzę, że po wszystkim co przeszli, Elijah i Rebekah zwątpili w Klausa :/.

ocenił(a) serial na 8
karolinabugaj

Jeśli to nie jest ustawka Klausa z Elijah to nienawidzę ich wszystkich za ten odcinek :D

użytkownik usunięty
karolinabugaj

Ludzie - ten serial tworzy klaus i brak jego osoby, przy tak niskiej oglądalności doprowadziłby do upadku. Ponadto, to nie HBO. Stacja ta np. zabiła Olivera z serialu arrow - jednak pokazała, w promo następnego odcinka, że żyje i jest cool.

ocenił(a) serial na 8

Co do tego, że przeżyje nie mam żadnych wątpliwości. :D

ocenił(a) serial na 8
Nezumi

jak oni śmieli tknąć Klausa???
Założę się że teraz Dhalia bez problemu zabierze małą Hope a wszyscy zrobią wielkie oczy!
Nie wydaje mi się żeby to był plan Klausa i Elijah bo to nie miało by sensu.
Dnoo...

ocenił(a) serial na 9
ciasteqq

A nienawiść do ludzi odmiennej orientacji/wiary/koloru skóry już jest ok?
Homoseksulaliści są od początku istnienia świata, a Wy dalej udawajcie, że wcale nie żyją obok Was ;) Brawo!

ocenił(a) serial na 9
pomsta1350

Ale nie wszyscy zostaną homoseksualistami :) Nikogo nie krzywdzą, także niech robią, co chcą, skoro ich to uszczęśliwia.
A świat się stacza, bo są ludzie, którzy myślą podobnie jak Ty.
Okej, koniec dyskusji, teraz idź kopnąć jakiegoś szczeniaczka, czy co tam robisz w wolnym czasie.

ocenił(a) serial na 9
ciasteqq

Nikt nie każe Ci tego oglądać, kochany. To jest wyłącznie Twój wybór. W ogólnodostępnych programach TV możesz również obejrzeć filmy z wątkami pedofilii. Halo, to telewizja! Tu pokazują wszystko. A to, czy ktoś chce dalej oglądać dany film/serial (w którym pojawia się coś, co mu przeszkadza), jest osobistym wyborem tejże osoby.
Ja po prostu domagam się szacunku dla wszystkich ludzi. Niektórzy łagodniej traktują morderców, aniżeli "pedałów", czy jak ich tam zwiecie.
No i zakładam, że większość osób, która tak namiętnie krytykuje ludzi odmiennej orientacji, jest "prawilnymi dresiarzami wychowanymi na ulicy" :) Ot, takie moje własne przypuszczenia.

ocenił(a) serial na 9
pomsta1350

Oczerniasz m-n-i-e :) I innych "obrońców homo". O to mi chodziło.
"Jesteś gównem", "do Twojej pustej głowy" etc etc. Tak właśnie wyglądają Twoje wypowiedzi.
Skoro jesteś takim prostakiem i chamem, to nie chcę wiedzieć, z kim Ty się zadajesz, że stałeś się właśnie taki.
I nie mam bladego pojęcia, jak Twoi bliscy z Tobą wytrzymują :)
A i jeszcze jedno! Nie ja pierwsza do Ciebie "wyskoczyłam". Daaawno, dawno temu, zwróciłam Ci grzecznie uwagę/wdałam się w na pozór spokojną dyskusję z Twoją osobą (nazwij to jak chcesz), o czym Ty najwyraźniej nie potrafisz zapomnieć. Ale to nie ja zaczęłam wszystkich nazywać gównami, debilami, pustakami itd.
Nie byłam tak chamska, jak Ty. Czy, jaki Ty jesteś w dalszym ciągu.
A teraz żegnam - ciągnięcie tej rozmowy do niczego nie prowadzi, także, nic tu chyba po nas, prawda?
Scenariuszu nie zmienimy, a kłócenie się ciągle o to samo, pod każdym nowym tematem na forum serialu TO, nic nam nie da. Tracimy jedynie czas. Ja swoich poglądów nie zmienię, a Ty swoich. I to by było na tyle.

ocenił(a) serial na 10
little_wolf

Dobra, wiem że trochę przegiąłem w niektórych wypowiedziach i za to Cię przepraszam. Wiem, że jesteś dziewczyną i w sumie powinienem się bardziej hamować. Masz rację, do niczego to nie doprowadzi. Ale chciałbym Ci tylko przypomnieć, że pierwsza do mnie napisałaś i brzmiało to "pomsta1350, umrzyj proszę". Chciałem dołączyć screena, ale wątek został usunięty. Nie chcę tego dłużej ciągnąć, bo i tak zostaniemy przy swoim zdaniu.

ocenił(a) serial na 7
little_wolf

Jestem pełna podziwu dla Twojej cierpliwości i kultury podczas tej konwersacji (która jednak z góry skazana była na porażkę).

malaika_freespirit

Racja mi juz dawno by puściły nerwy dla takiego braku jakiejkolwiek tolerancji oraz szacunku i kultury wobec 2 człowieka. Więc jak nie dresiarz, to może "gimbaza" , lub mało dojrzały jeszcze PAN. Tak czy siak, szacun! Ja sie zagotowałam przez samo czytanie.

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 10
VreVresty

Dokładnie. Skoro są, jacy są, to niech sobie będą, ale żeby się z tym nie ukazywali publicznie i nie promowali się, bo tak właśnie stało się w TO. Na szczęście, po śmierci Aidena, chyba wątek homo w TO się zakończył, o ile Josh nie znajdzie sobie drugiego typka...
Zaraz zapewne ponownie naskoczą na mnie "obrońcy homo" ;)

ocenił(a) serial na 7
VreVresty

Wow, jestem pod wrażeniem.

Nezumi

Nie mam nic do gejów, przecież nie wybrali tego kim są. Gdyby to było możliwe przemianowałbym ich wszystkich na hetero, a ponieważ nie jest to staram się być tolerancyjny i im nie utrudniać. Jednak dla mnie dwóch całujących się facetów to obrzydliwy widok, dlatego cieszę się, że zabili Aidena. No i to było niespodziewane oraz miało swój sens w fabule (skłócenie rodzinki). Mam nadzieję, że go nie ożywią, bo to już się nudne robi... Ba! Chciałbym, żeby nikt w tym serialu nie został już przywrócony z martwych do końca sezonu. Za dużo tego jak na jeden raz. Kol też lepiej niech pozostanie martwy.

Oby Dhalia nie próbowała zwerbować Josha obietnicą wskrzeszenia jego chłopaka - powiedziała, że jest tak silna, że wszystko zdobywa sama, dlatego nie chce niczyjej pomocy i nie oferuje nikomu nic w zamian - niech się tego trzyma.

Zasztyletowanie Klausa - on celowo nastawił rodzinę przeciwko sobie - ma jakiś plan - tylko ciekawe czy się tego spodziewał, czy też się przeliczył. Też mam przeczucie że uwolni go Cami... i że to jednak nie była ustawka :(
Pomysł Hayley i Jacksona na ochronę małej nawet dobry, ale mam przeczucie, że się nie uda...

Akcja w domu, gdzie nie można czarować super - tylko dlaczego do cholery nie wpechnęli Dhalii do środka?! Hayley ją zagaduje i pokazuje córeczkę, a ktoś podbiega z tyłu i jeb! Superwiedźma traci moc! Toż to był najlepszy sposób, by ją zabić ever! Ciekawe też dlaczego zawsze chcą z nią walczyć twarzą w twarz, zamiast np: ustrzelić ją ze snajperki:) Pewnie cenzura zakazuje broni palnej w serialu... gdzie wyrywają sobie serca xD

ocenił(a) serial na 8
Cry_Wolf_

Myślę, że Dahlia nie dałaby się tak łątwo podejść i ustrzelić. Poza tym, żeby to zadziałało to musieliby najpierw na kulę rzucić ten czar bez którego się jej nie da zabić. :P

Nezumi

Ja mocno chciałbym zobaczyć, jak któremuś z ultra-nieśmiertelnych ucinają głowę i ona odrasta - to by rozwiało wszystkie wątpliwości natury technicznej.

ocenił(a) serial na 8
Cry_Wolf_

To by było z przyczyn technicznych trudne do zrobienia, Seriale zwykle mają na efekty wizualne mało kasy więc nie szaleją. A moze oni są tak zaczarowani ze im się nie da odrąbać głowy? :P