Co wolicie?:)
Według mnie The Originals, jest dla bardziej dojrzałej widowni niż TVD.
Najbardziej w TVD irytuję mnie to, że jak już ktoś umrze, to i tak w magiczny sposób nadal
powraca...:) Według mnie TO. jest lepsze:)
TVD przez pierwsze 3 sezony było naprawdę świetne. Od 4. sezonu poziom jest coraz niższy....
1. sezon TO >>>>>>> 5. sezon TVD
Dla bardziej dojrzałej widowni? Moim zdaniem niekoniecznie. Różnica jest taka że głównymi bohaterami są dorośli a nie nastolatkowie, a fabuła nie zagląda w co drugim odcinku na szkolne korytarze. Ale co poza tym? Może nawiązuje do rodziny zamiast do zakochań, więc trochę poważniejszy temat. Mimo wszystko przeznaczony jest głównie dla nastolatków. Dla tej samej widowni co TVD i w większości ta sama widownia go ogląda.
Ogólnie 1 sezon The Originals i pierwsze 3 sezony TVD są u mnie na tym samym poziomie.
A od 4 czy tym bardziej 5 sezonu, The Originals jest o niebo lepsze.
Co do powrotów z za grobu twierdzę tak samo. Niepotrzebne. Z jednej strony fajnie jak postacie które lubiłam wracają do serialu, ale realizm wówczas spada, śmierć przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie, a wszystkie sceny od śmierci bohatera aż do jego powrotu nagle tracą swój sens. Bo po co było to wszystko, po co smutek i konsekwencje, skoro za pół roku postać wraca do żywych?
Z powrotów do życia jestem w stanie zaakceptować tylko ten, gdy człowiek wraca jako wampir lub ostatecznie za działaniem tego pierścienia, co go Ric i Jeremy mieli.
troche trudno ocenic, bo TO byl dopiero 1 sezon i byl fajny, ale nie wiadomo jak będzie dalej :) a jesli chodzi o TVD to pierwsze 3 sezony byly super, ale pozniej juz bylo duzo gorzej...
No cóż. The Originals spodobało mi się od pierwszego odcinka. W TVD musiałam obejrzeć kilka żeby mi się spodobał. Pierwsze 3 sezony były świetne, ale później to już zaczęło robić się nudne i mam nadzieję, że tu tak nie będzie. Póki co TO podoba mi się bardziej :) .
Mialam tak samo i juz ten fakt, nieco przeważa na korzyść TO, chociaż z drugiej strony głównych bohaterów znaliśmy z TVD. Po obejrzeniu natomiast promo kolejnych sezonów jestem już jak najbardziej za TO, dużo akcji, napięcia i krwi, bracia kontra reszta świata, czekam na to, podczas gdy w TVD wszystko sprowadzi się do odzyskania Demona, Elena będzie obwiniac o nia cały świat, a najbardziej Stefana, a on zrobi największe głupstwa, które sprowadzą na nich nowe kłopoty byleby tego dokonać. Mam dość Eleny i żal mi Stefana i to dla niego i Alarica dam jeszcze szansę temu serialowi:-}
TVD wolę w wersji papierowej. TO jako serial jest dla mnie bardziej odpowiedni niż TVD. Klimat mrocznego wampiryzmu wciąż ten sam, ale mniej nastoletnich miłostek i więcej okrutnego dążenia do władzy Klausa. I to jest to, co kocham. Więc mój wybór to TO (w sumie TVD oglądam tylko przez wzgląd na seksownego pana D. więc...).