Nie słyszałam wcześniej i tym serialu :o Pierwsze co pomyślałam że to pamiętniki wampirów. Czy to jest w jakiś sposób powiązane? Czy Klaus z Pamiętników W. jest tutaj też pierwotnym wampirem? Z góry dziękuję za wyjaśnienie i powiedzcie czy polecacie. Pamiętniki Wampirów lubie, mam na dvd i ogladam wlasnie 4 sezon.
Owszem Klaus jest w tym serialu pierwotnym wampirem, tak samo jak Rebekah i Elijah. Pojawia się zresztą cała rodzina Mikaelsonów. Powiązanie obu seriali jest w zasadzie minimalne - jeden z ostatnich odcinków 4 sezonu "Pamiętników" jak Klaus jedzie do Nowego Orleanu jest po prostu pierwszym odcinkiem "The Originals" i na tym w zasadzie powiązania się kończą. Kilka razy jedynie zdarzyły się delikatnie wzmianki, np jak Klaus wspomina o Bonnie, czy kumpel Klausa komentuje, że Klaus odwiedził Mystic Falls i to tyle. Osobiście mimo, że jestem fanką "Pamiętników" wolę "The Originals", jest po prostu ciekawsze i jakby to powiedzieć... poważniejsze. Tak więc polecam obejrzenie ;)
Nie prawda, w 5 sezonie klaus przybywa w jednym odcinku, by uprawiać seks z caroline na drzewie
Buahahaha, najlepsze jest to że nie pamiętam nawet po co on tam przyjechał na prawdę. Jedyne co mi w pamieć zapadło to to, że przyjechał, przeleciał Caroline i wrócił, a Marcel komentował że "ma dobry humor, może powinien częściej odwiedzać Mystic Falls" xD
Nie - Julie obiecała na panelu promującym sezon - że kobitki, trzymające nadzieje na romans klaus i caroline, się nie uda, ale obiecała im nagrodę pocieszenia. Słowa dotrzymała (Przy okazji, piszę to jak bym miał 5 lat)
Wieeeeeeeeem, w moim poście chodziło o to że nie pamietam po co on tam przyjechał bo nie przyjechał żeby seksić się z Caroline tylko po coś go tam ściągneli a Caroline przeleciał przy okazji. Chodzi o to, że nie pamiętam własciwego powodu jego wizyty tylko seks z Caroline.
Z tego co pamiętam to Damon zadzwonił do Klausa, że Katherine umiera i Klaus przyjechał aby napawać się jej śmiercią i w końcu dokonać na niej zemsty (chyba ją po prostu dobić), ale po przyjeździe zaniechał swoich działań na prośbę Caroline i w zamian za to otrzymał numerek na drzewie :D
A dzięki! Właśnie to że Katherine tam umierała pamietałem ale nie pamietałem po co Klaus przyjechał spekulowałem że może żeby wyleczyć jej córkę. :P
oh, a więc jesteś na tym sezonie kiedy wszystko zaczęło się psuć :( Współczuję, bo to nie do pomyślenia jak oni zwalili "Pamiętniki" ;c
Anyway TO jest crossoverem TVD, tak jak koleżanka na górze napisała odc bodajże 20 jest odc pierwszym TO, Klaus potem pojawia się jeszcze kilka razy w MF, Bex chyba tylko w s05e01, no i w 100 odc TVD, Elijah też w 100, a czy więcej to sobie nie przypominam ;) W TO były tylko te nawiązania co masz już na górze napisane+ w pewnym momencie pojawia się Tyler i w jednym odcinku były retrospekcje z Niną Dobrev jako tym sobowtórem, w którym Niklaus i Elijah byli zakochani jeszcze jako ludzie.
Podsumowując: serdecznie polecam! Serial mega wciąga, poza tym są tu Pierwotni także większej reklamy niż to chyba nie da się zrobić :) Najlepiej pierwszy sezon TO zacznij oglądać jak zaczniesz 5 sezon TVD
TO jest spin offem TVD nie crossoverem. Spin off to nowy film/serial/gra/etc. który dzieje się w tym samym świecie ale opowiada oddzielną historię. Np. TO to spin off TVD, a "Kot w butach" to spin off "Shreka" itp.
Crossover to kiedy dwa seriale się spotykają, nachodzą (czyli np. właśnie jak Tyler przyjechał do Nowego Orleanu, albo Klaus wrócił na chwilę do Mystic Falls). ;)
wiem, wiem. Pisałam na szybko i pomyliły mi się pojęcia, potem nie przeczytałam co napisałam i tak wyszło :)
Mimo wszystko, dzięki za czujność ;)