PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=707987}

The Royals

2015 - 2018
7,4 5,1 tys. ocen
7,4 10 1 5079
The Royals
powrót do forum serialu The Royals

?!?!
Co Robert powiedział Wilhelminie, że zmieniła zdanie? Jak to się mogło stać?
Wiedział o planowanym zamachu?? Ale jak przekabacił Willow??
Odpowiedzi na te pytania dostaniemy w piątym sezonie (proszę, błagam, niech go nakręcą!!).

Po czwartym sezonie zmieniam moją ocenę serialu z "dobry" na "bardzo dobry"!

Jedna tylko rzecz mnie zirytowała w ostatnim odcinku - ojciec Jaspera stał przodem do pary młodej, niemalże parę kroków od Roberta i co, król go nie zauważył?

idrilka_idri

Myślę, że ona go kochała. Przy przysiędze nie widać, żeby mówiła pod przymusem. Wydaje mi się, że mógł jej coś obiecać, na przykład to, że będą szli ramię w ramię i nie będzie jej odpychał. We wcześniejszym odcinku widać było, jak zabolało ją to ustawienie w szeregu. Myślę, że on też poniekąd darzył ją uczuciem. Może tylko razem mogli wygrać. Druga sprawa, że na tronie nie chodzi o osobę o największym sercu, empatii, tylko o taką, która potrafi podjąć samodzielne decyzje i brać za nie odpowiedzialność, trochę bezwzględną, która ma utrzymać władzę mimo nieprzychylności oraz taką, która jest stabilna zarówno emocjonalnie, jak i w zakresie sprawczości i decyzyjności. Do serialu wróciłam po latach i o ile kiedyś liczyłam na powstanie nowego sezonu i to, że Liam zasiądzie na tronie, tak teraz, jak już wiem, że jest to oficjalne zakończenie, właśnie tak tłumaczę je sobie.

idrilka_idri

To, że ojciec Jaspera był tak blisko i pokazywał swoją twarz i nie został rozpoznany to totalny absurd. Zwłaszcza, że przez dwa sezony Robert przedstawiany był jako ten, który ma oczy dookoła głowy, sprawdza i weryfikuje wszystko. Tu mamy uwierzyć, że go nie rozpoznał, jak stał tuż obok.

Za pierwszym razem jak oglądałam, myślałam o szantażu - Willow dowiedziała się, że kobieta Liama wraz z dzieckiem zostali uprowadzeni i została zmuszona do złożenia przysięgi, teraz jednak widzę, że w scenach, w których już wiedziała kim on jest, starała się dalej patrzeć na niego z miłością, do tego przy przysiędze nie widać było strachu.