Netflix nie był by sobą gdyby w serialu nie pojawił się gej i feminizm
im więcej czytam takich komentarzy, tym bardziej śmieszy mnie kiedy ktoś twierdzi, że Polska to cywilizowany kraj, a nie jakiś zacofany Pakistan. biorąc pod uwagę, że podobne komentarze są wręcz nieodzowne faktem jest że Polska jest niemniej zacofana niż taki Pakistan.
bynajmniej nie "czepiam się" Pakistanu. wielokrotnie gdy ktoś wypowiada się że Polska to taki cywilizowany kraj, nie szokuje tutaj tematyka np. homoseksualizmu itp., podaje się jednocześnie za antywzór taki Pakistan.
Nie mam nic przeciwko homoseksualistom, miałem nawet znajomych w pracy z którymi utrzymywał dobry kontakt. Chodzi tu tylko o to że Netflix NA SIŁĘ, stara się to wpoic, że tak geje så w śród nas. Jest to aż nad wyraz zauważalne. Co za dużo to też nie zdrowo, może mieć to odwrotny skutek. Ostatnio ciężko w Netflix znaleźć serial/film bez homoseksualizmu
wyrażenie "na siłę wciskany" jest ostatnio tak niesamowicie nadużywany, że stało się to już męczące. nie ma powodu dla którego twórcy filmowi czy serialowi typu Netflix mieliby nie wprowadzać bohaterów i tematyki LGBTQ do swoich produkcji. ale ewidentnie nie da się wytłumaczyć białym heterykom znaczenia reprezentacji tzw mniejszości. to kwestia - tak między innymi - głęboko zakorzenionego egocentryzmu jak sądzę.
Dokładnie teraz w każdym serialu homoseksualizm, głowni bohaterowie afroamerykanie, hindusi i azjaci. Tak jakby to musiał być must have każdego serialu. Robi się to ''męczące''.
Do bystrych to Ty Karolinko nie należysz, co? Kiedy Polacy kręcą filmy to dla określonej grupy docelowej: dla innych Polaków. Gdzie indziej na świecie kraje są bardziej zróżnicowane rasowo i wyznaniowo i nie aż tak konserwatywne jak nasz - np. Wielka Brytania, Stany Zjednoczone, Francja itd. Nie dziw się więc, że kiedy oglądasz np amerykańskie filmy i /lub seriale głównymi bohaterami mogą być Afroamerykanie, Azjaci itd. Jak nie lubisz filmów z czarnymi, Azjatami, hindusami, gejami itp. to lepiej trzymaj się rodzimych filmów. Będziesz miała wtedy gwarancję, że główni bohaterowie są biali a homoseksualizm będzie równo tępiony.