PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=809258}
6,7 13 tys. ocen
6,7 10 1 12655
6,3 3 krytyków
The Society
powrót do forum serialu The Society

Kasacja

ocenił(a) serial na 8

Serial początkowo, niedługo po premierze drugiego sezonu dostał wstępne potwierdzenie na 2 sezon. Wczoraj jednak została wypuszczona informacja, że serial The Society, ze względu na wzrost budżetu i rozbieżności w grafiku aktorów został skasowany. Mega jestem nieusatysfakcjonowany takim rozwiązaniem, gdyż pierwszy sezon miał totalnie otwarte zakończenie, warte kontynuacji i nie ukrywam swojej frustracji takim a nie innym postanowieniem Netflixa... Ciekawi mnie jak serial miałby się dalej potoczyć. :/

skaj15

Też się wkurzyłem... Jak pojawiła się informacja o kasacji serialu, to akurat kończyłem pierwszy sezon. Może i jest to serial dla nastolatków (chociaż ja już sam nim nie jestem), ale ogląda się go naprawdę przyjemnie, bo w prosty sposób pokazuje społeczeństwo i na jakich cienkich nogach to wszystko stoi.

Wolałbym poczekać nawet kilka lat na kolejny sezon, ale żeby go zrealizowali lub ewentualnie zrobili film, który by zamknął historię. A tak to nie mamy nic... Mógłby też ktoś odkupił prawa do serialu (z tego co pamiętam to taka sytuacja już była, że stacja telewizyjna uratowała produkcję Netlflixa) albo żeby twórcy podzielili się w sieci swoimi planami odnośnie tego jak chcieli to dalej pociągnąć i ostatecznie rozwiązać.