Może nie oglądałam uważnie albo nie wiem co ale o co chodziło z tym kierowca autobusu i co znaczyła ta końcówka z tą tablicą? Kim byli ludzie na końcu?
Na końcu był pokazany jakby ''realny'' świat w którym wszyscy nastolatkowie są uważani za zmarłych, więc nasuwa się wniosek, że są w jakimś rodzaju czyścca czy cos takiego. Albo przynajmniej ludzie z realnego świata tak myślą. Jeśli chodzi o kierowce to nie mam pojęcia.
podobno w stanach zółte wstążki noszą członkowie rodzin zakładników, więc może to oznaczać, że kierowca autobusu ich porwal i w nas sezonach beda szukać jak wrocic do domu
wg google żółta wstążka oznacza "świadomość samobójcza, rodzice adopcyjni, rozszczep kręgosłupa, mięsak, zaginione dzieci, pęcherz, wątroba i rak kości, akceptacja twarzoczaszki i endometrioza" czyli najbardziej pasuje zaginione dzieci.
Mogą być to rodzice, osoby starsze, będące w tle biblioteki mają bardzo podobne cechy co osoby przedstawione w kościele podczas omawiania sprawy brzydkiego zapachu. Co więcej pies wskazuje, że historia może dziać się w równoległej rzeczywistości (wcześniej zabity przez Cambella, tam żyje i się dobrze bawi).
Szczerze mówiąc mam pewne podejrzenie, że osoby które giną w "New Ham" odnajdują się w rzeczywistości, która istniała zanim zniknęli.
plus odpowiedzią może być napis na ścianie:
Mene - Bóg obliczył twoje panowanie i ustalił jego kres
Tekel - zważono cię na wadze i okazałeś się zbyt lekki
Peres - twoje królestwo uległo podziałowi; oddano je Medom i Persom.
Ci którzy zasłużą mogą powrócić, Ci którzy nie zasłużyli trafiają do gorszego wymiaru.
Zamiast realnego świata myślałam że nazwiska na tablicy oznaczają ich jako założycieli tego miasta, a cała ta scena przedstawia ich potomków. Ale zaskoczenie
Też mam taką teorię i zaczęłam tu szukać jakiś podobnych pomysłów o tej ostatniej scenie filmu i tak idę czytam i nagle dokładnie jest napisane co o tym sądzę słowo w słowo teram tylko jest jedna niezgodność co z tym psem teraz tak przyszło mi na myśl że może to po prostu jakiś inny i tyle hah potomek pierwszego psa w tamtym miasteczku jeśli chcesz to możemy tu po dyskutować o tym serialu i tych teoriach fajne że nie tylko ja miałam taką teorię o tej scenie
Ja mam inną teorię. W pierwszym odcinku kierowca powiedział że "skały się osunęły i muszą wracać". Według mnie wszyscy zginęli. Historia podobna do "Lost(zagubieni)" tam wszyscy zginęli w katastrofie lotniczej i też się przenieśli do tak jak by innego świata. A co do tablicy na końcu to tablica pamięci bardzo często spotykana po katastrofach w których zginęło sporo ludzi.