Wszedzie trabią że gówno niesamowite a tutaj średnia ocen powyżej 8.0. Czym wgl jest ten serial ?? Tzn wiem o czym opowiada ale w praktyce ?
To zobacz w takim razie na oceny poszczególnych aktorów w tej produkcji. Nic dziwnego, że mamy średnią 7.0 przy 100 ocenach. Pewnie te pseudo konta co dały takie oceny aktorom, wystawiły 10 temu serialowi po 2 odcinkach. Ja nawet nie podchodzę do tego czegoś. Szkoda słów.
Ja oglądam jakos z poczucia obowiązku bo widziałem wszystko co związane z The Walking Dead. Nie raz bohatersko broniłem Fear The Walking Dead na którym ludzie psy wieszali. No ale tutaj serio nie mam czego bronic. Jest słabo i tyle. Zostali wychowani pod kopułą na zasadzie nigdy nie spotkacie zombie bo przecież nie opuścice zony więc tylko wam teorię przedstawimy jak sie zachować. Przeciez kazdy wie jak działa ta choroba wtym świecie w każdym momencie może ktoś z granicach miasto paść i nieszczęscie gotowe. To dzieciaki to powinny być maszyny do zabijania. POwinny być szkolone na walkę z zombie od oseska. A oni takie ciapy że aż trudno sie na to patrzy jak we czterech jednego zombiaka nie mogą utłuc. Ale jeszcze się pałka nie przegła na razie oglądam dalej...
Sorry za drobne błędy ale na tej chorej stronie nie ma możliwości edycji . Ja nie wiem filmweb chyba chce sie dzieki temu na skalę światową wyróżniać
Ja tylko TWD oglądam do końca, mam nadzieję że sezon 11 będzie ostatnim. Komiksy skończyłem czytać po wojnie z szeptaczami i pojawieniu się tej w różowym sweterku i pojawieniu się córki Michone (tak wiem ona nie ma w serialu córki) także nie wiem ile materiału jeszcze zostało. FTWD zakończyłem na 4 sezonie i już do tego nie wracam. Pierwsze odcinki sezonu były tak absurdalnie nudne, że już nie wrócę to tego serialu. No i wystarczy zobaczyc ocenę World Beyond na IMDB 4.5 żeby odpuścić sobie również i ten.
No z tymże wlasnie w fTWD wymienili w 90% ekipę i masz teraz kompletnie innych ludzi z Morganem z TWD na czele. Więc jeśli tamci Ci nie pasowali to możesz spróbować z nowymi ;)
No właśnie tej nowej obsady nie da się oglądać. Odkąd pojawiła się ta aktorka z filmu Uprowadzona to poziom serialu według mnie spadł. Pierwsze 3 sezony jeszcze oglądałem z zaciekawieniem, natomiast 4 ledwo co przebrnąłem. Na pierwszych odcinkach 5 sezonu się zatrzymałem i dalej nie oglądam. Chyba ostatnio wyszedł już 1 odcinek 6 sezonu i oczywiście nie kto inny tylko Morgan na głównym plakacie.
No to akurat rozumiem. Choć ja się z czasem do nich przekonałem. Tak odyebanie Nicka to już była przesada. Najlepsza postać żegna się z serialem. To można prównać do chłopa który ucieka z tonącego statku. Morgan był spoko kiedy wszedł do serialu ale teraz na początku 6stego znowu mu na beret daje i głupoty gada takie że aż przykro się patrzy
Ja zacząłem oglądać chyba najbardziej z ciekawości, jaka będzie ta kolejna odsłona TWD i po trochu z zamiłowania do tytułów ukazujących inny świat (poapokalipczny, distopijny, katastroficzny, zombiczny etc.). Oglądałem główne TWD, wszystkie sezony Fear TWD (czekam na kolejny) i będąc po 3 odc. tego "nowego świata", mam co do niego mieszane odczucia.
Co prawda klimat powoli robi się zbliżony do Fear TWD, ale wg mnie póki co słabo jest z postaciami. Nawet ta ładna Hope aż tak nie przyciąga, jak Alycia.
Oczywiście, wiemy, że z postaciami w takich serialach często jest tak, że potrzeba trochę czasu, aby się opatrzyły, aby się z nimi zżyć, w pełni poznać ich charaktery w różnych sytuacjach itd.
Ale na razie jest tak, że człowiek patrzy na tę całą ich grupkę i niespecjalnie go ona obchodzi. Obsada tu jest niestety bardzo przeciętna po prostu i chyba byłoby też lepiej, gdyby ci bohaterowie byli o kilka lat starsi, nieco bardziej dojrzali.
Fabularnie natomiast także nijako. Po tych dotychczasowych odcinkach na więcej, jak 5/10 to nie zasługuje i obawiam się, że to będzie takie na siłę, tworzenie jakichś wątków, które raczej ani nie przebiją, ani nawet nie dorównają poprzednim TWD.