Dwa ostatnie odcinki to był przedsmak i wstęp do wszystkiego, Jedyny minus to uśmiercenie Nata i Okafora którzy się rozkręcali, Okafor mógłby być świetną postacią :) Ale powierzył misje Rickowi który ma zrobić przewrót w CRM, jednakże juz nie można tego powiedzieć o Thorne po 3 odcinku która powoli zachowuje się jak Shane, dziwne nawiązanie do postaci Shane tylko tym razem kobieta tak się zachowuje, mam dziwne przeczucie że Rick ją odpali...
Ostatnia scena z 3 odcinka to wypisz wymaluj scena z FTWD gdzie Travis wypadł z Helikoptera, najdziwniejsze w tym wszystkim jest to że dużo jest wzmianek odnośnie Travisa, pierwsze to finałowy odcinek Ones Who Live gdzie nazwa odcinka nosi tą samą nazwę co pierwszy odcinek z Travisem w FTWD przypadek? Dziwne...
Ktoś na pewno tu powróci, tylko kto? Morgan? Dwight? Daryl jakimś cudem ale to by było bezsensu? Travis? Byłby jaja jakby przeżył... Coś tu się wydarzy na sam koniec, obawiam się że będzie tylko jeden sezon tego spin-offa i że Rick albo Michonne zginie... Ta Thore nie daje mi spokoju i mam wrażenie że to ona kogoś tu zaciuka.
Też mi nie daje spokoju. Zachłysnęła się władzą i najzwyczajniej w świecie jest zazdrosna i przestraszona umiejętnościami Michonne. I być może też zazdrosna o Rick'a, którego uważa za kogoś bliskiego. Myślę, że Rick ją załatwi. Jeśli chodzi o Jadis, to przyjrzałam się zwiastunowi nr.2 i tam widać, jak się ściga z Michonne (Michonne jest w żółtym aucie) I ktoś tam stoi na "mecie". W każdym razie będzie się działo...
WIELKI SPOILER! Wyciekły zdjęcia i scenariusz do odcinka " Last Time " w piątym odcinku już jest teaser na YouTube zobaczymy powrót jakieś postaci w tajemniczym płaszczu, najprawdopodobniej po posturze może to być Morgan ale nie wykluczam również Siliasa z The Walking Dead: Nowy Świat... Również może to być rzeczywiście
Travis ale w cuda nie wierzę, na 98% może to być Heath ogólnie ktoś z tej trójki Morgan, Silias, Heath... Na pewno odpada Dwight za duża postura jak na niego... Wracając do finałego odcinka wyciekł scenariusz i zdjęcia... Rick awansuje w CRM gdzie zdobędzie zaufanie, ale najlepsze jest zdjęcie gdzie główny budynek CRM jest wysadzony a, flaga jest porwana a w scenariusz jest napisane że Rick zostanie poparzony coś w stylu Dwighta... Najprawdopodobniej Rick wysadzi siedzibę CRM i całe dowództwo w tym najprawdopodobniej Jadis! KOLEJNY WIELKI SPOILER... Wszyscy obstawiają że Rick zginie może się okazać że to Michonne zginie... Dlatego nazwa odcinka nosi nazwę " Last Time " gdzie Rick w odwecie za to że Jadis mu zabiła żonę niszczy siedzibę CRM i wszystkich dowódców w tym generała... Gdzieś też widziałem że Michonne niby zginie a po wszystkich tych wydarzeniach Morgan ma go sprowadzić do Alexnadrii...
Właśnie obejrzałam 4 odcinek. To była terapia Ricka. Skuteczna. Jeśli chodzi o śmierć Michonne czy Rick'a, też obstawiam Michonne. Ale mam nadzieję, że tylko Rick tak będzie myślał. A my widzowie zobaczymy, że Michonne przeżyła. Twórcy zostawią otwartą furtkę na przyszłość. Tak, jak reżyser powiedział , że nie wyklucza dalszego ciągu. Na koniec wszystko zależy od aktorów. Wiem, że Danai ma dużo pracy przy innych produkcjach, więc być może tak naciskała (jest współscenarzystką tego spin offu) na uśmiercenie swojej postaci. Pożyjemy, zobaczymy. W zwiastunie 5-go odc., ten gostek w kapturze, to raczej Jadis. A co do powrotu kogoś ze starej ekipy, obstawiam Morgana.
To jest ten gościu z The Walking Dead: Nowy Świat ten młody Silas który trafił do CRM, widziałem że fani doszukali się że ta postać ma na sobie kapelusz, inni piszą że są przecieki że Morgan pojawi się w ostatnim odcinku... To nie może być Jadis postura tego gościa jest zbyt duża i jest szeroki a Jadis jest wysoka ale zgrabna... Jeśli Rick to tylko zostanie przy produkcji ze względu na Danai która go prosiła aby wrócił i dokończył tą historię... Ale widać że odbiór wśród fanów jest pozytywny i nikt nie chce jego śmierci, więc pewnie nie zginie możliwe że sam aktor to uszanuje bo większosć dalej ubolewa nad śmiercią Carla i ma żal że produkcja go zabiła... Jak Rick wysadzi tą siedzibę CRM to będzie poszukiwany a wszelkie osady z nim zwiazane będą zagrożone, wiec tak czy siak nie wróci do Alexandrii ale jestem niemal niz pewny że ktoś się pojawi i mu pomoże sami twórcy o tym wspomnieli że zobaczymy postać której bysmy się niespodziewali... Historia z Darylem będzie tak że Daryl poczuje więź z tymi ludźmi z Francji i zyska ich zaufanie i będzie jakby takim przywódcą więc jego szansę na powrót do Alexnadrii są znikome.. Carol będzie go namawiać po czym sama też pewnie z nim zostanie, ale i tak mam wrażenie że to właśnie Rick prędzej znajdzie Daryla... Nie wiem jak oni domkną to wszystko ale jakoś muszą bo namącili historiami i nie wiadomo do czego to doprowadzi, aktorka która grała Judith ma już 17 lat więc nawet jeśli Rick wróci to ona będzie już dorosła nie wiem jak oni to rozegrają... 6 odcinek będzie największą bombą :)
Ja mimo wszystko obstawiam Jadis. Ma ten swój pancerz na sobie, stąd szeroka w barach.. R.J. ma prawie 8 lat (tak mówiła Michonne w 4 odc.), czyli minęło ponad 8 od wybuchu mostu. Więc Judith miała 4, 5 lat? Teraz jest o ponad 8 lat starsza, to ma 13 mniej więcej. Musieliby inną dziewczynkę podstawić. Chociaż wydaje mi się, że nie dojdzie do żadnego spotkania z dziećmi. Po prostu będzie powiedziane, że Rick wraca do domu i tak się skończy. Oczywiście, jeśli go nie uśmiercą. Także dalsze losy Michonne i Ricka przed nami i strach się bać ;)
Ja już jestem niemal niż pewny że to Silas można spowolnić sobie zwiastun i widać że Rick szarpie się z jakimś grubszym facetem... Jeśli Rick wróci do Alexandrii to akcja rozegra się nie co później, Judith będzie już starsza, w sumie też nie jest powiedziane że Rick odejdzie z CRM może rzeczywiście będzie chciał przejąć tą osadę, wojsko i będzie budował lepszą przyszłość :) Sam już nie wiem, Judith na pewno wróci nie bez powodu ostatni odcinek TWD kończy się na niej :) Historia Daryla też się będzie ciągnąć, historia Dead City tak samo gdzie z pewnością zobaczymy też czyjeś powrotu tutaj bardziej obstawiam że Dwight wróci w Dead City tym bardziej że w ostatnim odcinku FTWD ruszył ze swoją żoną do Sanktuarium odbudować to miejsce które sam zniszczył :D Więc z pewnością nie umknie to uwadze Negana, poza tym tamta babka z Dead City czegoś się boi dlatego zalezy jej Neganie aby ten był przywódcą... Dostaliśmy powrót Carol w Daryl Dixon... Dostaniemy jakiś powrót na bank w spin offie o Ricku... W Dead City też na bank kogoś zobaczymy, chociaż tam dostaliśmy krótki powrót Simona.