PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177572
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Skoro niektórzy zagorzali fani poprzez pisanie petycji chcą, aby jakimś cudem powróciła do serialu Beth, to ja domagam się przywrócenia Shane'a! To nic, że został zabity, zmienił się w zombiaka i znowu został zabity... chce by wrócił i już! Niech go przywrócą nawet w najbardziej absurdalny sposób, np. niech go sklonują! W ostatnich filmowych odsłonach Resident Evil klonowanie zabitych bohaterów było na porządku dziennym, więc pora wprowadzić ten element także do The Walkig Dead.
A na poważnie: rozumiem, że opinie fanów serialu (zarówno tego, jak i innych) są czasami ważne, ale jakby twórcy ulegali każdej głupiej zachciance osób, którym np. nie spodobało się, że ich ulubiony bohater zginął i chcieli jego powrotu, to by powstał jeden wielki syf. Niech lepiej odpowiedzialni za realizację pozostaną scenarzyści i reżyserzy a fani swoje śmieszne petycje schowają w kieszeń ;) Tak będzie lepiej.
Ewentualnie Beth by mogła wrócić w jakichś retrospekcjach, ale też nie wiem czy miałoby to większy sens. A ci co piszą, że można przeżyć postrzał głowy... nie jestem lekarzem, ale zdaje mi się, że aby przeżyć takie coś potrzebna by była szybka, fachowa hospitalizacja... i to też zależne pewnie jest od tego, którędy kula przeszła, a u Beth przewierciła się przez środek głowy robiąc z mózgu zapewne miazgę, więc nie nadaje się do powrotu nawet jako zombiak.

Krzesimirus

A ja ŻĄDAM powrotu Merle.

Gasza1910

a ja Hershela

camakal

A ja Gubernatora!

MrArther

A ja konia Ricka.

ocenił(a) serial na 9
Dagorad

Wygrałeś xD

ocenił(a) serial na 10
Gasza1910

Chętnie podpisze!

Merle_Dixon

Widzę :)

ocenił(a) serial na 8
Krzesimirus

Właśnie nie rozumiem tego fenomenu Beth. Był na nią hejt, a teraz chcą, żeby wróciła. Ale dlaczego akurat ona? Nie była w moim mniemaniu zbyt znaczącą i ciekawa postacią. Dziewczyna grała fatalnie, a sama postać ...była bo była. Dlaczego nikt nie domagał się powrotu Shane'a, Merl'a i Hershel'a, albo Andrei? Ja się domagam! :p

ocenił(a) serial na 7
PsychopatycznoOdwetowa

Nie mowie o Polsce,ale szum co do powrotu Andrei był bardzo duży i jak pamiętam były jakieś retrospekcje. Mogę się mylić,bo serial powinien mieć 22 odcinki a nie tylko 16 zdecydowanie za długa przerwa jest od kwietnia do pazdziernika

ocenił(a) serial na 8
batesmotel27

No ok, ale tak czy siak nie pojmuję tego rozżalania się nad tak słabą i mało wnoszącą postacią. Ja w ogóle miałam czasami wrażenie, że scenarzyści kompletnie nie mieli na tą postać pomysłu, tak ciągnęli ten jej watek, ale ani to było ciekawe, ani wg mnie nie wnosiło wiele do całej historii (no oprócz tego szpitala, bo wokół tego wątku toczyły się losy bohaterów chcących odbić Beth). Więc absurdem jest, żeby przywracać tak bezbarwną postać. No zacznijmy od tego, że absurdem jest w ogóle domaganie się przywracania postaci do seriali, to trochę mija się z celem. Bo gdybyśmy sami mogli sobie stworzyć serial (wg tego kogo lubimy, a kogo nie, kogo uśmiercimy itd.), to tracilibyśmy tak naprawdę całą zabawę płynącą z oglądania i oczywiście emocje.

ocenił(a) serial na 4
batesmotel27

Nie, nie powinien, bo to nie jest stacja ogólnodostępna.

ocenił(a) serial na 8
Krzesimirus

i tak pewnie wszyscy zginą - więc nie widzę sensu przywracania kogokolwiek ;p

Krzesimirus

Przecież twórcy ulegają głupim zachciankom fanów już od dobrych dwóch lat. Weźmy dla przykładu Daryla. Postać bez wyrazu, do tego nudny niemiłosiernie, a tu go trzymają jakby był bóg wie jak rewelacyjną osobą. Jeszcze go wypychają na pierwszy plan nie wiadomo po co i na co, pomimo tego że jego epizody generalnie są najbardziej krytykowane. Idźmy dalej. TWD zawładnęły shipy i co się robi w serialu? Dixonka paruje z Beth i Carol by urobić sztuczne zamieszanie.Kolejna sprawa. Lori najbardziej krytykowana, więc już po czterech odcinka w s3 umiera najbardziej brutalną śmiercią z możliwych. Takich rzeczy można jeszcze kilka wymienić. W cale bym się nie zdziwił gdyby opcja "beth come back" była rozpatrywana.

Krzesimirus

A tak w ogóle to ŻĄDAM, żeby do serialu został wprowadzony Paszczak z Muminków !!!

ocenił(a) serial na 5
Gasza1910

A to ja jeszcze chciałbym... nie, "chciałbym" to złe słowo.... domagam się, aby powrócił zombie zastrzelony z karabinu snajperskiego, gdy Rick rozmawiał z gliniarzami w Atlancie o wymianie zakładników. Wiem, że to była kilkusekundowa rola, ale za to ile wniosła! Zżyłem się z tym zombiakiem i nie wyobrażam sobie, aby serial mógł się dalej toczyć bez niego. Idę pisać odpowiednią petycję.

ocenił(a) serial na 9
Krzesimirus

Jak tak bardzo chcesz żeby wrócił to weź łopatę i go dokop.

ocenił(a) serial na 9
Krzesimirus

Ja wolałbym Merle,potem Dale/Hershel i T-Dog

Krzesimirus

W sumie mi też Shane'a zaczyna brakować... nie lubiłam go, ale teraz widzę, że faktycznie dobrze przejrzał na oczy w wielu sprawach, tylko mogliby ten nieszczęsny wątek Shane'a, Lori i Ricka wywalić, bo to zupełnie niepotrzebne było.

ocenił(a) serial na 5
Anabelle09

Ja lubiłem Shane'a za jego niejednoznaczny charakter, tzn ciężko było do końca zaklasyfikować go jako tego "złego" czy "dobrego". Znaczy był narwańcem i dupkiem, który dbał w dużej mierze o własną skórę i potrafił poświęcić innych dla ratowania swojego tyłka, ale przynajmniej w moim odczuciu nie był człowiekiem złym do szpiku kości. Robił niezbyt bohaterskie rzeczy, ale chciał prowadzić grupę i robił co uważał za słuszne. Później także inni bohaterowie zaczęli przechodzić zmianę od tych "dobrych" do "w sumie niekoniecznie tacy dobrzy" (co w sumie nie dziwi, w postapokaliptycznym świecie ciężko zostać szlachetnym rycerzem w lśniącej zbroi), ale pierwszy był Shane'a, który od początku wiedział, że czasami trzeba się zdecydować na dość radykalne kroki. No ale pomimo mojej sympatii do tej postaci, na myśl mi nie przyszło żalić się i zmuszać producentów, aby go jakoś przywrócili ;) Ale skoro niektórzy chcą niemożliwego powrotu Beth, to czemu też nie Shane :D

ocenił(a) serial na 9
Krzesimirus

Zacznę od tego, że ja totalnie nie rozumiem dlaczego tak wiele osób płacze za Beth. Dla mnie była to strasznie nijaka postać bez Daryla. W odcinkach z Darylem jakoś tam ją trawiłam, ale tak poza tym to była strasznie słabą postacią nic nie wnoszącą do serialu. Moment w którym zginęła był dla mnie jednym z najlepszych w tym sezonie i strasznie się cieszę, że twórcy WRESZCIE pozbyli się głupiutkiej blondyny. Wcześniej ginęły postacie o wiele bardziej wyraziste, lubiane, tj. Hershel czy Merl i nikt nie robił aż takich sprzeciwów jak teraz przy beznadziejnej Beth. Nie rozumiem jej "fenomenu", ja rozumiem jakby były sprzeciwy bo zginęła jedna z głównych postaci tj. Rick, Daryl czy Michonne, ale Beth ? Serio ?!

ocenił(a) serial na 7
Krzesimirus

Masz całkowitą rację pozbył się najlepszej postaci,która śmiało mogła z gubernatorem nieźle namieszać. Pociesza mnie to że ten sezon i tak jest lepszy od poprzedniego.

ocenił(a) serial na 7
batesmotel27

Dodam jeszcze kogo mogą się pozbyć w 16 odcinku pewnie murzynka albo Maggie z tym drewnem