PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177633
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Życiowy problem

ocenił(a) serial na 8

Czy w piątkowy wieczór obejrzeć trzeci sezon "Homeland" na FOXie (którego jeszcze nie widziałam) czy pierwszy sezon TWD na TVP (który chętnie obejrzałabym jeszcze raz)? ;D

Pomocy! xD

Szaken22

Już spieszę z pomocą:
zdecydowanie TWD.
Moim skromnym zdaniem najgorszy nawet sezon TWD jest lepszy od 3 sezonu Homeland, ale to tak na marginesie :P

użytkownik usunięty
Szaken22

to zależy czy masz jaja czy jesteś mięczak

ocenił(a) serial na 3

raczej to drugie.

użytkownik usunięty
mateuszz27

proponuje zbuntowanego anioła na pulsie ewentualnie dr quinn na cbs drama:)

ocenił(a) serial na 8
mateuszz27

No toś się, chłopie, wypowiedział. Fajnie, że możemy się poznać w tak miłych okolicznościach.

Człowiek założy wątek z przymrużeniem oka (a nuż ktoś powie coś wartościowego, błyśnie pomysłem), to od razu przytyki lecą -_-

kikidee0 - A który mój wybór będzie świadczył o tym, że "mam jaja", a który o tym, że "jestem mięczak"? ;D

ocenił(a) serial na 4
Szaken22

Są różne rozwiązania by obejrzeć oba, choć powtórka jest raczej bez sensu,a rezygnacja z kontynuacjii też.
No i chyba wiadomo,że albo wybierasz Homeland i stawiasz,na dobre kino dla wymagającego widza.
Albo wybierasz TWD i stawiasz na show,które zmierza w kierunku MnS.

ocenił(a) serial na 8
boxofficesilver

No właśnie pierwszy sezon TWD bardzo sobie cenię, dlatego chciałam obejrzeć ponownie i poprzypominać sobie pewne rzeczy m.in. jakie to uczucie patrzeć na coś i myśleć "Kurde, to jest świetne, kurde, uwielbiam to, kurde, czemu trzeci i czwarty sezon im nie wyszedł" ;P A z drugiej strony jest Homeland, którego prawie nie pamiętam i obejrzałabym kontynuację z ciekawości, ale życia bym za to nie oddała.

W zasadzie mogę obejrzeć 1 odc. Homeland, pół drugiego odc., przełączyć na TWD, wrócić na końcówkę trzeciego odc., chociaż dla mnie to do bani rozwiązanie, bo jak coś oglądam, to nie cierpię tracić choćby minuty ;d

ocenił(a) serial na 4
Szaken22

Jeżeli chodzi o TV:
TWD powtórka dziś o 5.15, Homeland 3 (1-3) na FOXie o 22.55 w niedziele.

ocenił(a) serial na 7
Szaken22

Ja mam taki problem codziennie, nie wiem czy o 19 oglądać wieczorynkę na TVP1 czy może jednak Pingwiny z Madagaskaru na Plusie:)

ocenił(a) serial na 8
SoapMacTavish

To chyba wybierasz Pingwiny, bo - o ile mi wiadomo - wieczorynki o 19 na TVP1 już nie ma xP

ocenił(a) serial na 9
Szaken22

Trzeci sezon Homeland oglądałam i Ci powiem, że chyba lepiej jak obejrzysz TWD (ja sobie co tydzień nagrywam, a na końcu wszystkie naraz obejrzę :D) A Homeland na pewno jeszcze będą powtarzać, ale trzeci sezon był moim zdaniem trochę gorszy od drugiego.

Madziara_3

Wg mnie nawet więcej niż trochę :) Ilość dłużyzn, nudów, wątków z dupy i idiotyzmów, nie wspominając nawet o zakończeniu - tyle narzekam na TWD, ale nawet oni nie odstawiali takiej maniany.
W mojej opinii Homeland zrobił bardzo dobry 1 sezon, kiedy pomysł był jeszcze świeży, drugi dało się obejrzeć, ale trójka to już porażka, sezon zrobiony bez pomysłu i ewidentnie dla kasy. Amerykanom nie wychodzi zrzynanie z oryginałów, zazwyczaj próbują na siłę być oryginalni i zmieniają fabułę zapominając, że przecież właśnie oryginał się sprawdził i wszelkie ingerencje mogą po prostu położyć historię.
Tak było w przypadku The Killing i właśnie Homeland. Słabiutkie są te adaptacje - Usańskej wersji Mostu nad Sundem to się nawet do końca 1 odcinka nie da obejrzeć :(
Ale to jest tylko moje zdanie, czytałam opinie fanek Rudego koffających 3 sezon Homeland :D