PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177126
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Znacie jakieś filmy w podobnej tematyce?? HELP ME(piąty element)

ocenił(a) serial na 5
adrianrozko

Nie wiem, tematyka zombie nie jest zbyt popularna i nie ma co liczyć, że te kreatury kiedykolwiek zyskają rozgłos...

viaxon

:D

adrianrozko

Filmow, w ktorych wystepuja czychajace na bohaterow, ich mozgi i zawartosc jam brzusznych zywe trupy jest multum, ale takich z postapokaliptycznego swiata, a co wiecej nadajacych sie do obejrzenia to juz nie tak wiele. Proponuje zaczac od niedawnego "World War Z", przez "I Am Legend" (i jego wczesniejsze wersje, czyli rzadki "Omega Man" i nienajgorszy "The last man on earth"), "28 dni <<a w sumie to i 28 tygodni tez>> pozniej", seria "Resident Evil". O malo bym zapomnial: jeszcze wspaniale dzielo Stevena Seagala, ktore na wieki wyrylo zlotymi zgloskami jego imie w poczcie tuzow kinematografii i zapewnilo mu niesmiertelnosc - nomen omen - w stylu zombie, czyli "Against the dark". Wymienione dziela to moze nie jest zaden Bergman, ale o to to juz pretensje do Bergmana. Ja tylko niose pomoc.

ocenił(a) serial na 6
adrianrozko

Masz całą masę filmów o zombie, są nawet takie tematy na filmwebie, więc nie będę powtarzać. Co do seriali... Powstają nowe seriale o zombie. Coś mi się obiły o uszy m.in:

"Z Nation"
"Horda" - polski serial
"In the Flesh"

ale nie wiem teraz który już nakręcili, a ktory beda krecic.... wygoogluj to jesli jestes zainteresowany :)

ocenił(a) serial na 8
adrianrozko

stary jeśli lubisz filmy w klimacie zombie to gorąco polecam Ci film "Doghouse" jesli go nie oglądałeś! tematyka zombie, okraszona brytyjskim humorem :) film jest po prostu MEGA!

drugim filmem który mogę ci polecić jest "Cockneys Vs Zombies" - kolejny film z Wielkiej Brytani o zombie (no cóż - preferuję angielskie kino to i tylko takie filmy polecam ;P )