PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177594
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Oto moja przygoda z tym filmem.

1. Ściągnąłem
2. Włączyłem.
3. Oglądnąłem pierwszą scenę.
4. Zastanowiłem się.
5. Zażenowałem.
6. Wyłączyłem.
7. Skasowałem.

Ten pierwszy dialog jest tak durny, nienaturalny i na tak marnym poziomie aktorstwa, że to się w skali nie mieści.

Jestem pewien, mimo że nie oglądałem całości, że to kolejny serial typu Prison Break. Czyli
żenująca bajka dla dorosłych, zidiociałych Amerykanów.

ocenił(a) serial na 10
Arkan

Myślałem o podjęciu jakiejś racjonalnej dyskusji... ale to tylko troll...

ocenił(a) serial na 8
Dudefix

Ja również liczyłam na jakąś konkretną dyskusję, ale no, troll..

Iknowwhatkindofmenur

Jasne, a nawet dwa.
Za to w nocy zamieniam się w wilkołaka.

Arkan

http://www.youtube.com/watch?v=22SK1oxMuNc
Troll, który sądzi że jest wilkołakiem. Ta sprawa nadaje się do Nie do wiary!

ocenił(a) serial na 7
Dudefix

on nie ma pojęcia co w slangu internetowym znaczy "troll"... takie już nasze te "dzieci neo".

@Arkan - Dobrze że jesteś znawcą i koneserem produkcji telewizyjnych jak i kinematografii, a co najlepsze oceniasz coś czego nie oglądałeś :D gratuluje elokwencji.
Radzę zacząć od tego że jak nie lubisz "Zombie" albo nie czytałeś komiksu "Walking Dead" to nie wiem w jakim celu zaczynasz oglądać coś do czego z góry podchodzisz negatywnie?

Walking Dead (serial) nie jest najwyższych lotów w porównaniu do tego co już powstało na temat Zombie a także w stosunku do serialu czy gry. Jednakże ma swoje plusy główne to bohaterowie którzy są bardzo wyrazsci i wzbudzają w nas skrajne emocje tj sympatia czy nienawiść a tego brakuje wielu serialom. Poza tym poziom wykonania od strony technicznej jest bardzo dobry zwłaszcza jak na produkcje telewizyjna. Dlatego chociażby nie zasługuje ten serial na ocene 1. 6 czy 7 to najbardziej odpowiednia ocena... 6 może i za niska ale najbardziej boli mnie brak klimatu. Tego który oferują inne produkcje z najwyższej półki czy tego który mamy w komiksie czy grze.

ocenił(a) serial na 9
Arkan

Urzekające.

ocenił(a) serial na 4
Arkan

jak zwykle wyrażenie własnej (negatywnej) opinii to od razu trolowanie *.* po części się zgadzam z autorem ,dałem 7 za świetną charakteryzacje zombie

użytkownik usunięty
Arkan

W 100% się zgadzam. UWIELBIAM motywy o zombie, ale ten serial to taki chłam, że aż żal dupę ściska. Naprawdę nie rozumiem, jak można to ścierwo oglądać.

ocenił(a) serial na 8
Arkan

zapomniałeś dodać:
8. Wziąłem rozpęd
9. Przypieprzyłem w ścianę .
Dziekuje .

Arkan

A no to super. Gratulacje. Zdecydowanie powinieneś zrealizować punkt 8 i 9 tak jak sugeruje Cziken.

dlugi6_filmweb

Nie jestem godzien.
Zostawię tę przyjemności ludziom, którzy na nie zasłużyli. A zarazem ludziom, którzy wpadli na tak ambitny pomysł, aby tego dokonać. To mały krok dla człowieka, ale wielki krok ludzkości - jak mawiał klasyk wielkich rzeczy. Tak samo jak dzieło życia w wykonaniu Nil'a Armstrong'a, tak samo i wasza zasługa będzie zapamiętana na wieki. Wszak nic tak nie powinno cieszyć społeczeństwa jak opróżnienie go ze śmieci.

ocenił(a) serial na 1
Arkan

Miałem podobnie. Dotrwałem do połowy drugiego odcinka. Już w pierwszym irytował mnie fakt, że gość budzi się ze śpiączki, nie wiadomo jak długiej i już czuje się jak ryba w wodzie. Nic go nie dziwi, nie potrzebuje żadnych wyjaśnień. Chwyta broń i wyrusza w drogę. W drugim odcinku staje się pierwszym moralizatorem wśród ocalałych: "teraz już nie ma rozróżnienia na czarnych i białych, jest tylko czarne mięso i białe mięso" (przy okazji przykucia kajdankami tego wielkiego gościa- nie wiem jak się nazywa). Reszta dialogów równie koszmarna. Nie przemyślane i wręcz groteskowe sceny. Szkoda, miałem spore nadzieje. Dla mnie "Dead set" dalej nie pobity jeśli chodzi zombie.

ocenił(a) serial na 5
Arkan

Witaj, trollu, pozwól, że się nakarmię. Nie pomyślałeś, że serial nie spodobał Ci się, bo ''oglądnąłeś'', zamiast ''obejrzeć''?

BeeBee61

Niechaj w starych granicach, od morza do morza, zobaczę ludem polskim zasiane przestworza.

ocenił(a) serial na 8
Arkan

Fajne rymy, ale ciężko jest ocenić 19 - odcinkowy serial po pierwszej scenie.

mareczekp2

Nie ma rzeczy niemożliwych, tyl­ko nasz og­ra­niczo­ny umysł uz­na­je pew­ne zja­wis­ka za niepojęte i nierealne.

ocenił(a) serial na 8
Arkan

Jak zombie apokalipsa?

mareczekp2

Jasne.
Jak zombie apokalipsa, poczwórne salto na łokciu, spiskujące przeciwko ludziom drzewa lub dżin z butelki po wiśniówce ze spożywczaka. Wszystko jest możliwe, gdy skosztujesz wystarczającą ilość tego ostatniego.

Aha no i:
Panno święta, co Jasnej bronisz Częstochowy. I w Ostrej świecisz Bramie. Ty, co gród zamkowy nowogródzki ochraniasz z jego wiernym ludem. Jak mnie dziecko do zdrowia powróciłaś cudem.

// Mam taki zwyczaj, że jak już robię z siebie idiotę i trolla, to chociaż przy okazji edukuje z wartości etycznych, filozofii oraz literatury polskiej.

ocenił(a) serial na 8
Arkan

Chociaż tyle...

użytkownik usunięty
Arkan

idź leczyć swoją frustrację gdzie indziej, a tę "recenzję" mogłeś sobie w pamiętniczku odnotować.

ocenił(a) serial na 6

śmieszne

TWD jest jednym z najlepszych seriali jakie oglądałem.

ocenił(a) serial na 6
walker666

K696 to nie do ciebie jak by co ;d.

użytkownik usunięty
walker666

spoko, dość łatwo się domyśleć:P.

ja natomiast nie jestem maniakiem oglądania seriali, bo zbyt cenie swój czas, ale TWD wkręciło mnie na maksa i czekam na jesień i 3ci sezon.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Arkan

było użyć caps locka, nadało by to mocy i siły rażenia twoim bluzgom.

I ty Brutusie przeciwko mnie!

ocenił(a) serial na 10
Arkan

Weź giń z tego forum trolu jeden i weź się puknij w łeb!

ocenił(a) serial na 10
Arkan

mnie osobiście bardzo podoba się ten serial i tak wogole nie jestem zadna K U R W Ą zamknietą w psychiatryku... To ciebie powinni predzej zamknac...