PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177616
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

1/10

ocenił(a) serial na 2

Za wysoką ma ocenę. 8,1 to jakieś żarty. Przecież tylko pierwszy sezon był ciekawy. Resza to na siłę,
żeby kasę od meksykańskich fanów wyciągnąć.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Prosiaczek_flmweb

właśnie ludzie jak ty mnie wnerwiają po co odpisałeś na ten debilny temat no po co i jeszcze dał go 4 dni temu po prostu żal , po jaką cholerę ja tu piszę a już wiem bo temat był na głównej pozdro

ocenił(a) serial na 10
Tupac4ever

Treść do mnie ?

Karirsu

Człowieku, idź się gdzieś schowaj i nie wychodź. Takimi tekstami to sobie możesz sypać do swojego miecza, żałosne, ale chociaż mam bekę z takich ludzi jak ty, w sumie to dzięki!

ocenił(a) serial na 2
jacob_filmweb

To był dla mnie zaszczyt.

ocenił(a) serial na 2
jacob_filmweb

Teraz sobie zdałem sprawę! Zemszczę się na tobie! Dlaczego wy wszyscy mnie nienawidzicie!? [[PŁACZ I SMUTEK]]

Karirsu

ojej, potniesz sie? smuteczek.

ocenił(a) serial na 2
jacob_filmweb

Tak ;(((

ocenił(a) serial na 4
Karirsu

Tak, tak. Do 3 sezonu TVD było fajne, potem to już gó.no także tak nie chwal. Na pewno na 9 nie zasługują. Tak samo jak TWD na średnią 8,1.

ocenił(a) serial na 2
Badly

Kłóćmy się dalej

ocenił(a) serial na 8
Prosiaczek_flmweb

Nie karm trolla.

ocenił(a) serial na 10
The_BiLeK

Rozpętałem wojnę :DDD Szwendacze go zeżrą :3

ocenił(a) serial na 2
Karirsu

Ja rozumiem, że 1/10 to zdecydowanie za mało, ale ktoś musi tak ocenić, by serial nie miał zawyżonej oceny. Prawda jest taka, że dopóki Frank Darabont czuwał nad serialem TWD było świetne, niestety on był za drogi, AMCA nie chciało przepłacać i wyszedł taki kicz jaki mamy teraz. Przybyli się wszystkich dobrych aktorów, teraz jedyne postacie, które nie śmierdzą drewniactwem to te stare. Ale ja tu mam do czynienia z "wielkimi fanami".
Spójrzcie prawdzie w oczy. Między pierwszym, a późniejszymi sezonami jest olbrzymia różnica.

Karirsu

Ta jasne jedna ocena 1/10 spowoduje, że średnia serialu nagle spadnie LOL. Ponad 70 tyś. ocen ze średnią 8,1 - żeby spuścić tą ocenę choć trochę byś musiał założyć ok.5 tyś multikont i ocenić na 1/10.
Morał: Jest to syzyfowa praca. A poza tym nie bierz oceny na Filmwebie na poważnie.
Owszem serial zleciał poziomem od czasu 1 sezonu ale jakiś tam poziom trzyma i nie zasługuje ani na 1/10 ani na 10/10 przecież się jeszcze nie skończył i nie może być arcydziełem czy nieporozumieniem.

ocenił(a) serial na 2
tiger31648

Serial zasłużył na 4-6/10:
+Świetny sezon pierwszy
+Sezon pierwszy trzymał w napięciu
+Czasami są zwroty akcji niespodziewane jeśli nie znasz komiksu (np. Śmierć [SPOILER] Miki Samuels]
+Dobrzy aktorzy np. Laurie Holden (Andrea), Jeffrey DeMunn (Dale)
-Źli aktorzy np. Emily Kinney (Beth Greene)
-Bezsensowna fabuła epizodów jak np. szukanie wódy z Beth i Darylem
-Uśmiercenie dobrych aktorów np. Laurie Holden, Jeffrey DeMunn
-Zwolnienie jednego z najlepszych reżyserów i scenarzystów, czyli Frank Darabont
-Sezon drugi oparty tylko na paplaniu i szukaniu dzieciaka
-Niedorzeczne sytuacje i głupota postaci np. Zombie bez problemu po cichu urządzili sobie bufet w więzieniu nikogo nie budząc. Wyotwierane drzwi w więzieniu, ludzi chronią jedynie zasłonki. Zombie z krzaków atakuje Tyreese'a. Michonne, Daryl i jeszcze ktoś przyglądają się dwie minuty zamiast mu pomóc, a potem przez pięć minut idzie kłótnia "Dlaczego nie puściłeś tego szwendacza z krzaków?"

Wyraźnie widać, że TWD ma zawyżoną ocenę.

Karirsu

"Wyraźnie widać, że TWD ma zawyżoną ocenę."
Nigdzie nie napisałem, że nie jest zawyżona. Miałem spuścić ocenę na 7/10 ale ostatni odcinek dał jakąś nadzieje na poprawę.
Zacytuje sam siebie " nie bierz oceny na Filmwebie na poważnie". I jak napisałem nie zmienisz jedną oceną 1/10 tej średniej.

Ps.Zgadzam się z każdym z twoich punktów i dla tego moja ocena serialu zleciała z 9 na 8 jak 5 sezon będzie na poziomie wspomnianego odc. w wódką(pierwszy odcinek na którym prawie zasnąłem) to moje ocena znowu zleci. Po prostu odejście Darabonta i cięcia w kosztach spowodowały spadek jakości serialu.

tiger31648

"ostatni odcinek dał jakąś nadzieje na poprawę".

A co w tym odcinku było takiego wspaniałego? Ostatnie słowa Ricka "Jeszcze nie wiedzą z kim zadarli"? Czy może zakopanie broni za płotem i nie zostawienie nikogo by ewentualnie jej użył?

Zgodzę się, że był nieco lepszy od wszystkich poprzednich, ale nie był wcale dobry.

tiger31648

E no zaś nie opowiadoj, nie był taki sobie, był spoczko i gitara :D
Nie poczułeś przypływu błogiego szczęścia jak Rick szpanował w tym odcinku? Nic a nic?

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Skandaliczny+temat+kwalifikuj%C4%8 5cy+si%C4%99+do+usuni%C4%99cia%2C+cz%C4%99%C5%9B%C4%87+II,2431529#post_11948754

:)

Einshaew

Przysięgam, najciekawiej na forum TWD jest między sezonami :)

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Czemu nie akceptujecie zaproszenia do znajomych od Prezydent Pieseu? :) Gardzicie mojou wyciągniętą w Waszou stronę łapou? Gardzicie???

Einshaew

Ależ gdzież bym śmiała :D
Czuję się zaszczycona :) Ale w sumie do tej pory nie wiem, po co jest ta funkcja. Jestem praktyczne bogę :)

emo_waitress

Uznaj, że znajomi to twoi wyznawcy :D To wtedy ta funkcja będzie miała sens. :)

ocenił(a) serial na 10
tiger31648

Wy i Wasze GUPIE pomysuy! :)

tiger31648

Ale ja wiem, kto jest moim wyznawcą, nawet jak oni sami tego nie wiedzą.

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie odnośnie ostatniego odcinka. Nie wiem - będziemy się kłócić o niego czy nie :D

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Jest po to, by Prezydent Pieseu mógł kontrolować bogię! :)

emo_waitress

Przypływu błogiego szczęścia? Raczej nie :D Bardziej lekką nadzieje na poprawę i na to, że nie zobaczę BETH przynajmniej do połowy 5 sezonu. xD

emo_waitress

Szpan ze zębami i tekstem na koniec to za mało żebym mógł powiedzieć, że "był spoczko i gitara" :D

tiger31648

E tam, było dobrze!
No i fakt, nie było Beth, za to tylko powinien być punkcik :) Może jej długo nie będzie...

emo_waitress

Nie mów, że było dobrze skoro było do d.....!
Tyreese z Carolcią nie doszedł do Terminusa(Pewnie zmieniali pampersa Judith), a gdzie Morgan - pełnił by rolę świra w grupie(nie licząc Ricka) no i gdzie spodenki Rosity :D

tiger31648

Będę bronić reputacji tego finału jak wolności!

emo_waitress

To będzie syzyfowa praca, no ale w końcu Bogę jest nieśmiertelne i ma nieskończenie dużo czasy. :)

ocenił(a) serial na 2
tiger31648

Wiem, że to syzyfowa praca, ale dzięki mnie The Walking Dead ma średnią 8,1472939458484839, a nie 8,147293945848484

Karirsu

Gratuluje obniżenia średniej xD

Karirsu

bez przesady :D Czy na filmwebie jest wgl jakiś film, który ma taką ocene jaką powinien mieć :D?

ocenił(a) serial na 2
mejbirdus

Tak. Ale nie powiem ci jaki, bo jestem tajemniczy. Jestem zagadką, z którą musisz się uporać. Zagadką o której będziesz myślał przed snem.

Karirsu

kurcze

Karirsu

Człowiek zagadka rodem z Batmana :D

ocenił(a) serial na 2
Karirsu

Ok ok. Macie mnie. Powiem jaki to film, ale to tajemnica. Nikt inny nie może się dowiedzieć, nawet Einshaew. Jeśli ktoś się dowie, że nawet myślę o zdradzeniu tego zabiją mnie. Ten film to... O NIE!

Tupac4ever

Uważasz się za lepszego grożąc pobiciem jakiemuś dzieciakowi z internetu?

ocenił(a) serial na 2
Tupac4ever

No to umówmy się, bo nikt nie będzie obrażał moich zdolności krytycznych i hipokrycznych. Poznań, ulica poznańska, zamek poznański, komnata Poznań. Godzina 4:29

A tak w ogóle to zazdrościsz daru kozaczenia, czy masz jakieś kompleksowe kompleksy? Już w tobie podskoczyć nie można? Jak to robię to od razu dzieciak, gimbus co w realu tchórzem jest? A może zazdrościsz mi, bo nie masz miecza?

Karirsu

To cut. Myślałem ze nie rzyjesz. Powiesz mi co to za film, bo ciekawosc mnie zrzera

ocenił(a) serial na 2
mejbirdus

Kanapka spadła mi spadła masłem do dołu, na szczęście przeżyłem. Cuta występują i funkcjonują a ja jestę dowodeu. Niestety nie powiem ci co to za film. Ajm nat sejw. Podziękuj Tupacowi4Ever, wystraszył mą osobę.

Karirsu

spokojnie, dopadne go jak cie skrzywdzi. MUSZE wiedziec, co to za film. Stawiam na taksówkarza

ocenił(a) serial na 2
mejbirdus

Wow, jesteś taaaaaaki dzielny. Jak BĘDĘ duży, chcę być taki jak ty. Będę duży i silny i będę pomagął małym dziecią. Czy studiujesz rycerzowanie na politechnice rzeszowskiej w Lublinie?