PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177339
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

10x12

ocenił(a) serial na 8

kto już widział co Negan zrobił? :o

ocenił(a) serial na 8
Mortemignis

Właśnie widziałem :)

ocenił(a) serial na 8
Krizer

i widziała to carol, która chciała jej śmierci, ja pierdziele ciekawe jak to dalej będzie z Neganem :o

ocenił(a) serial na 8
Mortemignis

Właśnie chciałem Ci pisać, że to Carol go wypuściła a Negan był "agentem". Postać Negan wydaje mi się będzie w pierwszej linii fabularnej, ludzie polubili tą postać.

ocenił(a) serial na 8
Krizer

mi tak trochę wygląda na jego ostatnie chwilę w serialu, bycie miłym i sadzenie kwiatków nie pasuje do negana, tylko pałka kurtka i władza.

może być tak, że negan przyczyni się do czegoś wielkiego, pewnie będzie wielka bitwa z szeptaczami, którą negan poprowadzi, wygrają ale negana juz nie będzie w 11 sezonie, tak obstawiam, zginie w tej bitwie. ale tez chciałbym jak rickowi się zachce wrócić do serialu kiedyś, żeby spotkali się negan>Rick ;)

ocenił(a) serial na 10
Mortemignis

Ja już widziałem i podam kilka luźnych przemyśleń. Odcinek 12 w czasach Gimple'a byłby pewnie typowym zapychaczem, tutaj Pani Kang ma ewidentnie pole do popisu i widać, że każdy odcinek jest w pewien sposób ważny, ale do rzeczy.
Sam odcinek zaskakująco dobrze kontynuował wątki z poprzedniego. Wielki chaos i w ostateczności zniszczone Wzgórze. Teraz pewnie przyjdzie moment na Alexandrię, zwłaszcza jak się Beta wkurzy.
Łuczniczka wkurzona na Carol, oczywiście zrozumiałe, ale akurat to było zapchajdziurą w tym odcinku.
Szkoda Gammy, myślałem, że dożyje trochę dłużej, ale tak to już jest, jeśli znajdzie cię Beta i co gorsza zobaczysz kawałek jego twarzy i go rozpoznasz. Przynajmniej Gamma umarła ostatecznie dzięki Aidenowi. Ostatni akt miłosierdzia. Ale tak to już jest jak się nie chowa gdzie popadnie, to się potem odstawia kitę.
Kolejna śmierć, czyli Kowal. Ta była smutna, tym bardziej, że mała Judith wcześniej zabiła pewnego Szeptacza. Mała pewnie nie będzie czuła się już tak pewnie. W tak młodym wieku i już zabijać? Idzie w ślady brata (chociaż przyrodniego), nie ma co.
I finałowy moment, czyli śmierć Alphy. Serio spodziewałem się, że będzie już w pierwszej połowie sezonu, ale i tak nie zawiodłem się. I chociaż było mnóstwo przypuszczeń, kto wypuścił Negana z celi, to i tak chyba większość odgadła prawidłowo i tutaj większego zaskoczenia nie było. Nie zostało to powiedziane co prawda wprost, ale chyba wiadomo, że akurat Carol miała najwięcej do ugrania.
Ostatnie minuty trochę mi przypominały sekwencję montażową z "Milczenia Owiec". Przez chwilę nawet się spodziewałem, że Lydia była w tej samej chałupie, no ale Negan zbyt polubił dziewczynę by dawać ją wprost do matki.
Wielkie gratulacje za dialog i występy Jeffreya Dean Morgana i Samanthy Morton. Obok Mellisy McBride i Ryana Hursta to chyba najlepsi obecnie aktorzy w tym serialu.

ocenił(a) serial na 8
telcontar_2929

no ja tylko widziałem kawałek płonącego wzgórza i jak negan podcina gardło alphie, potem scena jak kula jej głowę do Carol. Ale zaskoczyles mnie, bo nie pomyślałbym że to Carol wypuściła Negana a faktycznie tak może być, ona najmniej miała z nim wspólnego mowa o 6x16 i dalej, nie była świadkiem tego. Kurde czyli co? Negan ma czystą kartę? Nie sądzę, carol nie ma aż takiej władzy by o tym decydować

ocenił(a) serial na 10
Mortemignis

Ups, przepraszam za resztę spoilerów.