Na pewno słyszeliście że 21 grudnia tego roku ma być koniec świata, ale nie skończy się tego dnia tylko dopiero rozpocznie się ten koniec.. ma być epidemia zombie - tak słyszałem
Nie widzę za bardzo celu w zakładania głupich tematów, które nic nie wnoszą do dyskusji o serialu a , jedynie tylko zaśmiecają forum.
To jest związane z serialem, bo niedługo będziemy mieć podobną sytuację jaka jest w serialu
Ja już gromadzę zapasy
Daj spokój z zapasami. Zacznij się lepiej rozglądać za jakimś więzieniem. Tylko pamiętaj, jak już się zacznie, to odizoluj się od innych i zamknij w stołówce. Wtedy nic ci nie grozi, spokojnie przeczekasz apokalipse.
on szukać więzienia będzie dopiero w trzecim sezonie, ja już szukam dobrej katany i łańcucha z obrożami sztuk dwie oraz czarnej pasty do butów.
Po 1 ten cały śmieszny koniec Świata już dawno został odwołany, bo się okazało że jednak Majowie podcierający się liśćmi nie są tacy mądrzy
Po 2 istnienie czegoś takiego jak zombie jest niemożliwe
Po 3 jeżeli chcesz puścić wodzę fantazji i popisać o zombie-apokalipsie to zapraszam - http://www.filmweb.pl/serial/Walking+Dead%2C+The-2010-547035/discussion/Epidemia +zombie+w+Polsce,1490571
"Po 2 istnienie czegoś takiego jak zombie jest niemożliwe"
I tutaj się mylisz.! kto 100lat temu pomyślałby że mogą istnieć pojazdu zasuwające z prędkością nawet 300km/h? NIKT a to jest możliwe, tak samo wszystko inne jest możliwe !
Nie!.. pamiętaj że człowiek ma rozum i różne rzeczy może zmajstrować, od leku na migrenę aż po lek na raka, więc taki wirus to pestka, nie wiadomo może w Area 51 już kilka szwendaczów jest! Kto to może wiedzieć
Logiczne myślenie widzę w Twoim wypadku to wyczyn. Zombie apokalipsa? Litości nie jest to możliwe z żadnego punktu widzenia, tym bardziej medycznego. Nie masz co porównywać rozwoju motoryzacji do biologicznej anomalii.
Wy tak na serio? On robi sobie jaja, a wy spinacie poślady i pouczacie go o tym, o czym bardzo dobrze wie :)
Zmartwychwstanie nie jest możliwe (tylko mi nie wyskakuj z Jezusem, bo on się nie liczy).
Epidemie zombi nazywasz zmartwychwstaniem... Słabo... I tak jak juz ktos tam pisal - wszystko jest mozliwe :D Nie tak dawno nikt nie uzylby broni biologicznej bo jej ludzie nie znali, a teraz? Wszystko idzie do przodu, technika, medycyna wiec dlaczego taka sytuacja nie moglaby miec miejsca?Nie uwazam ze teraz w grudniu ale wogole...
Żeby było zombie, człowiek musi najpierw umrzeć, a potem ożyć. Więc co to jest, jak nie zmartwychwstanie? "Wszystko jest możliwe" - wróżki i elfy też? Chyba ktoś na biologii nie uważał jeśli twierdzi że istnienie zombie jest możliwe.
Jakby na medycynie 100 lat temu ktos powiedzial na glos ze w dzisiejszych czasach bedziemy mieli aparatury podtrzymujace zycie i lekarstwa na choroby wtamten czas smiertelne spaliliby go na stosie... Wiec smiej sie smiej...
Ale co ty porównujesz? :D Ty piszesz o postępie technologicznym/medycznym, a zombie to jest zaprzeczenie wszelkich praw natury i biologii, ono nie mogło by funkcjonować. Co innego taki wirus, który by się przenosił z człowieka na człowieka, dający podobne efekty, ale nie same "żywe trupy".
Przeciez nie bedziemy klocic sie o szczegoly :D Wirus to wirus i nie wazne czy bedzie tak jak w filmie czy chociaz w malutkiej czesci podobnie, ja wychodze z zalozenia ze nie ma rzeczy nie mozliwych i tyle :)
Zaczyna się! Coraz więcej przypadków ataków kanibali (może to zombie).
http://innemedium.pl/wideo/dziwne-ataki-zombie-elementami-kanibalizmu-nie-ustaja
http://innemedium.pl/wiadomosc/atak-zombie-florydzie-rosnie-fala-poglosek
http://niewiarygodne.pl/kat,1031979,title,Ameryka-stanela-w-obliczu-inwazji-zomb ie-Cos-dziwnego-zaczelo-dziac-sie-z-ludzmi,wid,14706027,wiadomosc.html
http://innemedium.pl/wiadomosc/atak-zombie-w-chinach-kobieta-ugryziona-w-policze k
Szykujcie się
Błagam, prochy i inne narkotyki a potem ludziom odp*****a i rzucają się sobie do gardeł. Co do hameryki szkoda mi słów, tam ludziom zaczyna już padać na mózg od tych filmów, ludzie wydają tam tysiące na sprzęt i ekwipunek na wypadek zombie apokalipsy O_o
Podczas wojen działy sie gorsze rzeczy i akty kanibalizmu i nie śmiem wątpić że krajach 3 świata dalej sie to odbywa. Szczególnie że rok 2012 jest oznaczony jako już kolejny raz w naszym pięknym życiu za rok końca świata i to jedynie podsyca naszych kochanych sąsiadów zza oceanu a producenci tylko zacierą ręce i liczą zyski..
Został niecały miesiąc, lepiej dzwońcie do znajomych i zróbcie grupę, bo sami nie przetrwacie, ja już mam 10cio osobową grupę
Mam zapas broni - 10 siekier, 4 katany, 7 pistoletów 9mm, 20 noży kuchennych
Zapas pożywienia - 51 konserw z tesco, kilka 6cio paków wody POLARIS z biedronki, 73kg szynki, 55 chlebów, 83 ananasy, 42 pomidory i trochę ogórków
Strój ochronny - gumowe rękawice takie długie do łokcia, buty gumiaki i kilka skórzanych kurtek + 20 kasków od motocykli jako ochrona głowy
Myślę że na początek wystarczy do ochrony
A jakiś bunkier fajny masz obcykany? Czy coś w ten deseń. Gdzie pójdziecie? Mam nadzieje, że nie zapomniałeś zaprosić do swojej grupy jakieś fajne dziewczyny bo trzeba będzie się rozmnażać w pewnym momencie.
Oczywiście że zaprosiłem ;)
Co do bunkru to coś właśnie kombinuje, jakieś odludzie pasuje, najlepiej jakieś 20km od miasta (warszawa)..
Znacie takie miejsce? Najlepiej jakaś farma
Co do rozmnażania to nie trafiłeś.. bachor = kłopot, ważne żeby przetrwali żywi, więcej nie ma po co robić i tak koniec świata, dla tego już kupiłem zapas kondomów :)
Kupujcie wszystko co potrzebne i nie patrzcie na ceny po kiedy wybuchnie epidemia to pieniądzie i tak nie będą nic warte
Jakby co to zostawcie tam dla mnie miejsce w schronie, berette arx-160 (jeśli macie w posiadaniu) jak nie to jaki kolwiek pistolet 9mm, wpadne tam jeszcze przed wybuchem epidemii.
Niezły zapas broni. Uważaj tylko, żeby policja się o tym nie dowiedziała, bo Cię wezmą za jakiegoś terorystę. Wątpie, żeby dali się przekonać,że to wszystko to zabezpieczenie na wypadek ataku zombie. Chociaż może nawet lepiej jak Cię zamkną. Nie będziesz musiał szukać więzienia na własną rękę.Wiadomo, w więzieniu masz duże szanse na przeżycie.
Dobre rozwiązanie ale ma swoje minusy, w takim więzieniu będąc oddzielonym od świata zewnętrznego nie wydostaniesz sie gdy w nim nastąpi masowa rzeź i grupowe zmartwychwstania, chyba że zbierzesz grupe, zapasy, broń i odzielisz bloki od siebie na tyle skutecznie aby martwi i żywi nie byli w stanie tam sie dostać to nie byłoby głupim rozwiązaniem :P
Ostatnio czytałam że zrobili w USA jakiś wykład jak się ochronić przed zombie i zaraz po tym jakiś producent naboi reklamował swój produkt jako skuteczną broń na zombiaki. Ludzie oczywiście serio w to uwierzyli i zaczęli wykupywać te naboje ;]
Nie rozumiem fenomenu USA. Tylu świetnych naukowców i tylu skrajnie durnym murzynów, grubasów i redneck'ów z wypranymi mózgami.
polecam na National Geographic program " czekajac na apokalipse" dokładnie pokazane jak amerykusy mają wyprane mózgi od tego całego "końca świata" Szok i żal....