5 odcinek MEGA !!. Odnalazła się Carol która chyba zagineła a Daryl ją szukał. Do malkontentów co
mówią że to nudy - dajcie się leczyć. Czego wy chcecie ?. Minusem tego odcinka jest to że dość
długi czas życia beth ujęto w 1 odcinku - tak nie powinno być. Ktoś tam pisał o przetwornicy i
akumulatorach. Pewnie jadą na szpitalnych agregatach które trzeba oszczędzać. Jednak film ma
wiele błędów. Moja laska ogląda go ze sceptycyzmem i ostatnio się mnie pyta czemu zombie
(kobiety) są tylko w sukienkach a faceci mają ubiór na epokę XIX wieku. Albo dlaczego gdy zabijali
w wiezieniu przy płocie trupy to potem one nagle znikały :-). Dużo takich rzeczy wyłapuje. Ja jej
mówie że mózg i zwłoki zombie nie wytrzymałyby kilku lat (tyle już trwa epidemia) wiec ogólnie nie
ma co sie czepiać :) Jednak generalnie twórcy się starają. Sprawdziłem info o leku które podała Beth i faktycznie może spowodować śmierć.
Nie wiedziałem, że twoja laska (do podpierania się) jako przedmiot martwy potrafi oglądać seriale ze sceptycyzmem i jeszcze zadawać pytania. Chyba że mówiąc "moja laska", miałeś na myśli istotę żywą i rozumną, która darzy uczuciem kogoś, kto nazywa ją martwym przedmiotem. To się nazywa uprzedmiotowienie człowieka (w tym przypadku zapewne kobiety).
WOOWW ale błysnąłeś :-) Może jakaś lala cię zaprosi na priva, teraz dżentelmeni są ponoć w modzie. Na przyszłość nie zaśmiecaj forum treściami nie na temat.
Jest taka reklama, gdzie pada zdanie "nie bądź jak twój stary". Jakoś tak mi się skojarzyło po wypowiedziach Jakuba :)
jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia na temat serialu czopie to zwyczajnie sie nie odzywaj
Dlaczego tak agresywnie i niegrzecznie? A gdyby ktoś się odezwał w ten sposób do ciebie? I to na dodatek podczas spotkania twarzą w twarz. Miło by było? Czy naprawdę chcesz potwierdzać regułę, że ludzie są dla siebie wilkami (choć wilki, przyznaję, są sympatyczniejsze od ludzi)? Dlaczego nie ma w tobie za grosz moralności? Zwróciłem tylko uwagę na to, iż ktoś obraża daną grupę istot ludzkich. A co do stwierdzenia "...to zwyczajnie się nie odzywaj...", to chciałbym powiedzieć, że:
Po pierwsze nie rozkazuje się nikomu, kogo nie znasz i nie masz nad nim wpływu.
Po drugie powinieneś szanować swoją osobę, zachowując trochę kultury.
Po trzecie należałoby zmienić twoje nastawienie do innych, bo niszczy to relacje międzyludzkie i strąca cię w tłum tych, którzy wolą pozostać w gronie istot walczących ze sobą zgodnie z teorią walki o byt Darwina, co nie powinno występować między ludzkimi organizmami.
Po czwarte nie będę się odzywał (już ostatni raz to zrobiłem), ponieważ z wami nie da się rozmawiać. Potwierdziło to mój trzeci eksperyment. Rzucacie się do gardeł, obrażacie się wzajemnie, obrażacie grupy, które z jakiegoś powodu się nie bronią... I to się nigdy nie zmieni. Jesteście "zainfekowanymi nienawiścią i wrogością" zombie (wykorzystując tematykę serialu), których już się nie da uratować.
Więc życzę udanego życia, "czopie" (jak to sam niegrzecznie stwierdziłeś).
SPOILER .Co za koleś normalnie,jezu, daj ludziom pooglądać odcinek bez zaśmiecania jego treściami !! Chyba "zgłoś nadużycie" użyję.
jest środa 3 dni po premierze. Wpierw się ogląda potem wchodzi na forum filmowe :)
nie, nie SPOILERUJE się, każdy by cię tutaj wyklną. Poza tym zjechałam na dół strony by poczytać ciekawostki, i zjechało mi się o tyle za dużo, że pojawiła się twoja wypowiedź w której zdradzasz treść fabuły.
!!!Szanuj innych użytkowników!!!
Ale pocieszę, że nie tylko ty lubisz chwalić się co właśnie obejrzałeś. <klnie>
moja wypowiedź jest bardzo ogolna o czym jest odcinek- mozna to zobaczyć w zapowiedzi na koniec poprzedniego. Będziesz miała się czym ekscytować :) odcinek jest super
eh,eh
Nie lubię oglądać serialu w trakcie puszczania premierowych odcinków. Tutaj znów będzie przerwa od końcówki listopada do początku lutego. Zmora. Ale pewnie nie wytrzymam i jutro zabiorę się za 5 serie :|
Epidemia nie ma nawet roku, ile razy można wałkować ten temat. Patrz na Judith, córkę Lori i Shane'a, ma dopiero jakieś 10 m-cy max.
a ciąża 9 miesięcy to co?? chyba, że Lori zdradzała Ricka na długo przed epidemią..
niech wam będzie 2 lata - to stanowczo za duzo na mózg i ludzkie ciało aby jeszcze się ostało o !!
Gdybyś nie wiedział, to młodzież tu zagląda i nawet pisuje, więc szaaa... Zdaniem niektórych, ciąży nie było, a apokalipsa nastąpiła kilka miesięcy temu. A wszystkiemu winny jest ostatni bocian na ziemi. To tak gdybyś nie wiedział, skąd się biorą dzieci ;)
P.S. Do autora tematu głównego. Takie posty oznacza się "Uwaga Spoiler! Ten temat może zawierać treści zdradzające fabułę". Wystarczy tylko ptaszka zaznaczyć. Nie bociana, ptaszka.
Nie jest powiedziane, że to dziecko Shane'a, tego niewiadomo.
Ta cała epidemia, ma maximum 3 lata, po tym jak piszą ile oni mają lat itp.
Tak, ale skoro cała trójka brała pod uwagę taką możliwość to znaczy, że Lori zaszła w ciążę już w okolicach pierwszego odcinka. Trzy lata to za wiele, dzieciak miałby dwa i trzy miesiące.
Mnie tylko ciekawi jak oni dorwali Carol, bo jeśli porwali ją tak samo jak Beth, znowu przed oczami Darylla to już naprawdę będzie głupie. Nie wiem co w tym odcinku jest takiego świetnego, mnie się strasznie dłużą takie właśnie odcinki na jedno kopyto ciągle o tym samym.
To musieli ją dorwać? Bardzo popularna w Internecie jest hipoteza, że Carol udaje, żeby przeprowadzić dywersję. Ewentualnie mogło dojść do starcia z policjantami, którzy doglądają parkingu.
Ogółem jest też taki błąd, że jak był Rick w 1 sezonie na bloku w Atlancie, to było widać takie same bloki, jak w tym właśnie odcinku, co Beth poszła na dach z tym lekarzem, a przecież oni dużo drogi pokonali.
Z Carol to wydaje mi się, że ona jest kretem, albo po prostu jej się coś stało, jak wraz z Darylem jechali za tym autem, by odnaleźć Beth.
A Daryl z tego lasu wyszedł razem z Noah, tym murzynem co chciał razem z Beth uciec ze szpitala, a tylko jemu się udało.
No jest to kina, ale tak naprawdę oni dużą drogę pokonali, a takto wygląda jakby byli cały czas w jednym miejscu ;)
no jak kto ? Cała grupa, wiem, że to co napisałam, jest wyolbrzymione, ale nie chodzi o to, ile pokonali, ale że nie powinni być przy tych samych blokach, ale to już nieważne, bo i tak przecież to film
Przecież drugi raz przy tych samych blokach była Beth i mieszkańcy szpitala, a nie Rick i reszta ludzi z 1 sezonu. Nie wiadomo ile ujechał Bethowóz z krzyżem od momentu porwania do samego miasta. A wokół Atlanty cały czas jakoś krążą bo zatrzymują się zawsze z jakiegoś powodu (zablokowana autostrada, postrzał Carla, odkrycie więzienia itd).