PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177594
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

5 odcinek mega

ocenił(a) serial na 9

5 odcinek MEGA !!. Odnalazła się Carol która chyba zagineła a Daryl ją szukał. Do malkontentów co
mówią że to nudy - dajcie się leczyć. Czego wy chcecie ?. Minusem tego odcinka jest to że dość
długi czas życia beth ujęto w 1 odcinku - tak nie powinno być. Ktoś tam pisał o przetwornicy i
akumulatorach. Pewnie jadą na szpitalnych agregatach które trzeba oszczędzać. Jednak film ma
wiele błędów. Moja laska ogląda go ze sceptycyzmem i ostatnio się mnie pyta czemu zombie
(kobiety) są tylko w sukienkach a faceci mają ubiór na epokę XIX wieku. Albo dlaczego gdy zabijali
w wiezieniu przy płocie trupy to potem one nagle znikały :-). Dużo takich rzeczy wyłapuje. Ja jej
mówie że mózg i zwłoki zombie nie wytrzymałyby kilku lat (tyle już trwa epidemia) wiec ogólnie nie
ma co sie czepiać :) Jednak generalnie twórcy się starają. Sprawdziłem info o leku które podała Beth i faktycznie może spowodować śmierć.

ocenił(a) serial na 5
magik30

Pomyłka, 4 odcinek ;)

ocenił(a) serial na 9
szymongilun

fakt :)

magik30

Nie wiedziałem, że twoja laska (do podpierania się) jako przedmiot martwy potrafi oglądać seriale ze sceptycyzmem i jeszcze zadawać pytania. Chyba że mówiąc "moja laska", miałeś na myśli istotę żywą i rozumną, która darzy uczuciem kogoś, kto nazywa ją martwym przedmiotem. To się nazywa uprzedmiotowienie człowieka (w tym przypadku zapewne kobiety).

ocenił(a) serial na 9
jakubmilewski13

WOOWW ale błysnąłeś :-) Może jakaś lala cię zaprosi na priva, teraz dżentelmeni są ponoć w modzie. Na przyszłość nie zaśmiecaj forum treściami nie na temat.

magik30

Nie chcę cię dołować, ale ty także zaśmiecasz. I to nie tylko forum.

ocenił(a) serial na 8
jakubmilewski13

Jest taka reklama, gdzie pada zdanie "nie bądź jak twój stary". Jakoś tak mi się skojarzyło po wypowiedziach Jakuba :)

użytkownik usunięty
jakubmilewski13

jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia na temat serialu czopie to zwyczajnie sie nie odzywaj

Dlaczego tak agresywnie i niegrzecznie? A gdyby ktoś się odezwał w ten sposób do ciebie? I to na dodatek podczas spotkania twarzą w twarz. Miło by było? Czy naprawdę chcesz potwierdzać regułę, że ludzie są dla siebie wilkami (choć wilki, przyznaję, są sympatyczniejsze od ludzi)? Dlaczego nie ma w tobie za grosz moralności? Zwróciłem tylko uwagę na to, iż ktoś obraża daną grupę istot ludzkich. A co do stwierdzenia "...to zwyczajnie się nie odzywaj...", to chciałbym powiedzieć, że:
Po pierwsze nie rozkazuje się nikomu, kogo nie znasz i nie masz nad nim wpływu.
Po drugie powinieneś szanować swoją osobę, zachowując trochę kultury.
Po trzecie należałoby zmienić twoje nastawienie do innych, bo niszczy to relacje międzyludzkie i strąca cię w tłum tych, którzy wolą pozostać w gronie istot walczących ze sobą zgodnie z teorią walki o byt Darwina, co nie powinno występować między ludzkimi organizmami.
Po czwarte nie będę się odzywał (już ostatni raz to zrobiłem), ponieważ z wami nie da się rozmawiać. Potwierdziło to mój trzeci eksperyment. Rzucacie się do gardeł, obrażacie się wzajemnie, obrażacie grupy, które z jakiegoś powodu się nie bronią... I to się nigdy nie zmieni. Jesteście "zainfekowanymi nienawiścią i wrogością" zombie (wykorzystując tematykę serialu), których już się nie da uratować.
Więc życzę udanego życia, "czopie" (jak to sam niegrzecznie stwierdziłeś).

użytkownik usunięty
jakubmilewski13

dobra wyluzuj juz:D

magik30

SPOILER .Co za koleś normalnie,jezu, daj ludziom pooglądać odcinek bez zaśmiecania jego treściami !! Chyba "zgłoś nadużycie" użyję.

ocenił(a) serial na 9
joka_2

jest środa 3 dni po premierze. Wpierw się ogląda potem wchodzi na forum filmowe :)

magik30

nie, nie SPOILERUJE się, każdy by cię tutaj wyklną. Poza tym zjechałam na dół strony by poczytać ciekawostki, i zjechało mi się o tyle za dużo, że pojawiła się twoja wypowiedź w której zdradzasz treść fabuły.

!!!Szanuj innych użytkowników!!!

Ale pocieszę, że nie tylko ty lubisz chwalić się co właśnie obejrzałeś. <klnie>

ocenił(a) serial na 9
joka_2

moja wypowiedź jest bardzo ogolna o czym jest odcinek- mozna to zobaczyć w zapowiedzi na koniec poprzedniego. Będziesz miała się czym ekscytować :) odcinek jest super

magik30

eh,eh
Nie lubię oglądać serialu w trakcie puszczania premierowych odcinków. Tutaj znów będzie przerwa od końcówki listopada do początku lutego. Zmora. Ale pewnie nie wytrzymam i jutro zabiorę się za 5 serie :|

ocenił(a) serial na 5
magik30

Epidemia nie ma nawet roku, ile razy można wałkować ten temat. Patrz na Judith, córkę Lori i Shane'a, ma dopiero jakieś 10 m-cy max.

ocenił(a) serial na 10
Dziubla

a ciąża 9 miesięcy to co?? chyba, że Lori zdradzała Ricka na długo przed epidemią..

ocenił(a) serial na 5
walsinorb

Racja, zgłupiałam. Razem to niecałe dwa lata.

ocenił(a) serial na 9
Dziubla

niech wam będzie 2 lata - to stanowczo za duzo na mózg i ludzkie ciało aby jeszcze się ostało o !!

ocenił(a) serial na 5
walsinorb

Gdybyś nie wiedział, to młodzież tu zagląda i nawet pisuje, więc szaaa... Zdaniem niektórych, ciąży nie było, a apokalipsa nastąpiła kilka miesięcy temu. A wszystkiemu winny jest ostatni bocian na ziemi. To tak gdybyś nie wiedział, skąd się biorą dzieci ;)

P.S. Do autora tematu głównego. Takie posty oznacza się "Uwaga Spoiler! Ten temat może zawierać treści zdradzające fabułę". Wystarczy tylko ptaszka zaznaczyć. Nie bociana, ptaszka.

ocenił(a) serial na 8
acidity

Bocian tysz ptaszek.

ocenił(a) serial na 5
Dallaz

Bocian to ptaszysko, a ptaszek jest maleńki :)

ocenił(a) serial na 9
acidity

byłem za mocno podjarany widokiem beth ;-)

ocenił(a) serial na 9
Dziubla

Nie jest powiedziane, że to dziecko Shane'a, tego niewiadomo.
Ta cała epidemia, ma maximum 3 lata, po tym jak piszą ile oni mają lat itp.

ocenił(a) serial na 5
Klaudia3832

Tak, ale skoro cała trójka brała pod uwagę taką możliwość to znaczy, że Lori zaszła w ciążę już w okolicach pierwszego odcinka. Trzy lata to za wiele, dzieciak miałby dwa i trzy miesiące.

ocenił(a) serial na 8
magik30

Mnie tylko ciekawi jak oni dorwali Carol, bo jeśli porwali ją tak samo jak Beth, znowu przed oczami Darylla to już naprawdę będzie głupie. Nie wiem co w tym odcinku jest takiego świetnego, mnie się strasznie dłużą takie właśnie odcinki na jedno kopyto ciągle o tym samym.

Shadow_4

To musieli ją dorwać? Bardzo popularna w Internecie jest hipoteza, że Carol udaje, żeby przeprowadzić dywersję. Ewentualnie mogło dojść do starcia z policjantami, którzy doglądają parkingu.

ocenił(a) serial na 9
magik30

Ogółem jest też taki błąd, że jak był Rick w 1 sezonie na bloku w Atlancie, to było widać takie same bloki, jak w tym właśnie odcinku, co Beth poszła na dach z tym lekarzem, a przecież oni dużo drogi pokonali.
Z Carol to wydaje mi się, że ona jest kretem, albo po prostu jej się coś stało, jak wraz z Darylem jechali za tym autem, by odnaleźć Beth.
A Daryl z tego lasu wyszedł razem z Noah, tym murzynem co chciał razem z Beth uciec ze szpitala, a tylko jemu się udało.

Klaudia3832

To z dwóch miejsc w Atlancie nie można widzieć tych samych bloków? xD

ocenił(a) serial na 4
Valdoraptor23

Można, bo to kino ...

ocenił(a) serial na 9
Valdoraptor23

No jest to kina, ale tak naprawdę oni dużą drogę pokonali, a takto wygląda jakby byli cały czas w jednym miejscu ;)

Klaudia3832

Możesz sprecyzować kto pokonał dużą drogę?

ocenił(a) serial na 9
Valdoraptor23

no jak kto ? Cała grupa, wiem, że to co napisałam, jest wyolbrzymione, ale nie chodzi o to, ile pokonali, ale że nie powinni być przy tych samych blokach, ale to już nieważne, bo i tak przecież to film

Klaudia3832

Przecież drugi raz przy tych samych blokach była Beth i mieszkańcy szpitala, a nie Rick i reszta ludzi z 1 sezonu. Nie wiadomo ile ujechał Bethowóz z krzyżem od momentu porwania do samego miasta. A wokół Atlanty cały czas jakoś krążą bo zatrzymują się zawsze z jakiegoś powodu (zablokowana autostrada, postrzał Carla, odkrycie więzienia itd).

ocenił(a) serial na 9
Klaudia3832

kręcili się w promieniu max 100 km od Atlanty

ocenił(a) serial na 9
Mikael82

no tak, więc właśnie dziwne, że znajdują się przy tych samych dzielnicach i blokach