Pierwszy sezon był świetny trzymał w napięciu i było dużo akcji.10/10
Drugi sezon był troszkę gorszy było kilka dobrych odcinków, pojawiły się nowe postacie ale
ogólnie był troszkę przegadny. 9/10
W trzecim sezonie całkowicie zmienił się klimat serialu było kilka dobrych odcinków ale i było też
kilka złych.Jak dla mnie ten sezon mógł być o wiele lepszy, ale nie mówię przez to że był zły. 8/10
Czwarty sezon:Bez ceregieli ten sezon był najgorszy.Owszem były dwa czy trzy dobre odcinki ale
było wiele absurdów.7/10
A jaki będzie piąty sezon? I czy powróci stary klimat? Oby był lepszy od czwartego.
Moim zdaniem piąty sezon powinien rozgrywać się w mieście tak aby było dużo akcji i napięcia.
A jak waszym zdaniem powinien wyglądać piąty sezon?
Chciałbym, żeby Termity z Terminusa nie stały się krótkim epizodzikiem jak grupa Joego. Bez przesady, może nie półtorej sezonu, ale choć kilka odcinków.
1 sezon był najlepszy, ale w 3 bardzo podobała mi się akcja w więzieniu - jak się zorganizowali, bronili, jak stworzyli taką mini-społeczność. Mogliby znowu coś takiego ogarnąć, tym bardziej, że w serialu już prawie cała paczka znowu razem ;)
Jeśli dalej mają odwalać taką fuszerkę jak do tej pory to lepiej niech już nie kręcą tego serialu. 1 sezon wspaniały, 2 dobry, 3 poniżej średniego poziomu, a 4 dno dna, nie licząc dosłownie kilku przebłysków. Naprawdę, aż mi smutno, że producenci sami niszczą ten serial. 4 sezon to już naprawdę nawet poniżej jakiejkolwiek krytyki. Tak naprawdę pełno tu odcinków o niczym. W każdym się dosłownie bohaterowie się tylko kłócą, jeden drugiego nie chcę słuchać itp.
Zdaje się nawet, że efekty specjalne, dbałość o charakteryzację poszczególnych elementów serialu podupadły naprawdę nisko. Sama akcja serialu (nie pamiętam, od jak długiego) czasu toczy się tylko w lesie.
Mam nadzieję, że w 5 sezonie trend się odwróci. Jak nie to ja się odwrócę od serialu, podobnie jak to było kiedyś z Ostrym dyżurem, Californication itp.
Zgadzam się zmarnowali potencjał tego serial i wątpię żeby w 5 sezonie coś się zmieniło.
I szczerze mówiąc trochę przejedli mi się ci wszyscy bohaterowie akcja i wszystko.
Chciałbym aby producenci zakończyli wątek Ricka i jego paki i zaczęli nowy wątek.
Żeby była inna historia i inni bohaterowie.
A ja sie nie zgodze, kolejny serial gdzie ludzie ogladaja czekajac na kazdy odcinek, a ja po prostu poczekalem az nakreca sezon 2 3 i 4 , i ogladnalem sobie za jednym razem (ok. 2 tygodnie) i wedlug mnie sezon 4 byl jednym z lepszych, jesli nie najlepszy. Nie ocenialem poszczegolnych odcinkow tylko caly sezon jako jedną osobną historie, jak kolejny rozdzial w serialu. Był zupełnie inny klimat niż w sezonie pierwszym mimo to mnie bardziej wciagnal.
Ja tez ogladalam wszystkie czesci jedna o drugiej,i tez uwazam ze 4ty sezon jest bardzo dobry.
Sporo w tym racji. Może "4' to nie całkiem dno, ale naprawdę czuć , że go przedłużają na siłę i ostro kitują.
Na szczęście znowu rusza Gra o tron i tam będzie można szukać nielogiczności, a od TWD można wreszcie odpocząć.
Sezon 1 klasa sama w sobie, sezon 2 trzyma poziom natomiast wg to sezon 3 jest tym najgorszym . O ile pierwsza połowa jeszcze sie broni to odcinki 9-16 s3 są totalnym zjazdem poziomu w dół czego ukoronowaniem był beznadziejny finał. Uśmiercenie Merla i Andrei niewykorzystanie potencjału tych postaci, karykatularne przedstawienie innych (GUBERNATOR, Tyreese, Daryl, Glen) wołało o pomstę do nieba. Sezon 4 jest dla mnie sprzątaniem po bałaganie jakiego narobił Glen Mazzara. Są odcinki genialne np "After" totalnie skopane "Still" ale mimo wszystko widze po sezonie 4 "światełko w tunelu" dla serialu. Po sezonie 3 został mi tylko niesmak. Podsumowując wg mnie
1. s1
2. s2
3. s4
4. s3 e1-8
--------dno---------------------------dno---------------------
s3 e9-16
Ja myślę, że pierwsze kilka odcinkow będzie poświęconych Caroll i Tyresowi, w mniejszym stopniu "lodówce" w której jest Rick i ekipa. Pewnie kanibale zjedzą kogoś. Wydaje mi się, że Tare. Potem ekipa Ricka ucieknie z pomocą Caroll lub bez. Zapewne przy ucieczce też ktoś zginie. Obstawiam Glena albo Maggie. Potem jak uciekną Rick będzie chciał się zemścić i tak się potoczy większa część sezonu. Ewentualnie później wejdą Anthony Hopkins (ksiądz kanibal) i Beth. Zanosi się też na powrót Herschela, którego widzieliśmy w całkiem niezłej formie, w finałowym odcinku. Skubańcowi przyszył ktoś głowe.
Taka oto jest moja wizja :D
Analizować poprzednie sezony troche mi trudno z tego powodu, że jak tylko zacząłem oglądać, trzy już były dostępne. Więc nie odczuwałem tego spadającego poziomu, tak jak go odczuwałem w 4 sezonie. Ale chyba pokusze się o ocene każdego z osobna.
1 sezon - 10/10 (od tego wszystko się zaczeło :D)
2 sezon - 9/10 (Nieco mniej akcji, niż w pierwszym, ale wciągał mnie tak samo. Bardzo szybko polubiłem ludzi z farmy)
3 sezon - 10/10 (mój ulubiony. W końcu, w tym sezonie powrócił Merl, pojawili się Gubernator i Michonne)
4 sezon - 7/10 (no wiadomo ... nudny, nudny, nudny itd itp :D jednak świetny półfinałowy i finałowy odcinek. Wątek dziewczynek też całkiem niezły)
moim zdaniem tylko pierwszy i drugi sezon był dobry. trzeci sezon jeszcze dało się oglądać, ale ten czwarty jest dla mnie totalnym dnem... wcześniej oglądając ten serial od razu chciałem oglądać kolejne odcinki, a jak włączam odcinki z 4 sezonu to umieram z nudów i wcale nie mam ochoty oglądać kolejnych odcinków, ale oglądam "na siłę" z nadzieją, że coś się poprawi
Właśnie zakończyłem ostatni odcinek.
Może i jestem bezguście, może i dajem się nabrać na sztuczki tanie (ino chwytliwe by były), może i mam świadomość głupot, pierdół, bezsensownych decyzji bohaterów i bzdur których co niemiara w tym nieszczęsnym serialu, ale (zawsze jest to cholerne ale) nawet i ten czwarty sezon mnie wziął. Najgorszy sezon, bo najgorszy, i co z tego?
Wg mnie 4 sezon jest suaby, ale aż 3 (!) odcinki stały na całkiem dobrym poziomie i dzięki nim wciąż jestem fanem TWD :)
Chociaż jakbym miała wybierać, to chyba 3 sezon uznaję za najgorszy z dotychczasowych. Ten białoperskikot Gubernator, ugh..
A własnie ten pseudo-gubarnator to jedna z nielicznych REALNYCH postaci jakie mogłyby się pojawić w takich sytuacjach. Z powodu wielu aspektów socjologiczno-psychologicznych ludzie właśnie chętnie oddają się pod władze takich psycholi, co nie raz już historia pokazała ... (Putin i te sprawy :o)
Nie, faktycznie, może prezydent Putin to przesadzone porównanie, nie jest typowym psycho, ale na pewno autokratyczne rządy uderzyły mu do głowy ... oczywiście przy tym jednocześnie Rosja odnotowała znaczący wzrost gospodarczy, za jego rządów Rosjanie spłacili większość długu zagranicznego, bardzo spadło bezrobocie, zwiększyła się realna płaca.... ale , ale ... czy aby społeczność pod rządami "jednookiego" nie czuła się też bezpieczna i szczęśliwa ... ? ;o)
Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia o tym co piszesz (znam się tylko na zombie, polityka nie interesuje mnie zbytnio), ale wiem jedno. Putin nie jest psycholem xD A co do Gubernatora, to miał po prostu charyzmę, ludzie czuli się przy nim bezpieczni, miał taki przekonujący dar mowy (jak Hitler :D), no i.... stało się. Najpierw Wooldbery (czy jak to tam się pisze), potem zawładnął obozem Martineza, a potem wziął i umarł, bo dał się ponieść emocjąą na polu bitwy.
oczywiście zamachy bombowe w Rosji zorganizowane przez Putina , a przypisywane "terrorystom" czeczeńskim to tylko plotki i pomówienia ... To był dobry pretekst do ataku na Czeczenię, bogatą w ropę i gaz ziemny ...
Serial miał właśnie pokazać jak łatwo jest zmanipulować społeczeństwem, objąć władzę i za pomocą podstępu oraz zbrodni ją utrzymywać (patrz serialowe wypady jednookiego po zaopatrzenie i broń) ... i co znamienne - im większy psychol tym łatwiej mu to przychodzi (uwielbiany przez swój lud Hitler, Stalin, Mao Tse-tung , Mussolini, Husajn, Ceausescu, Castro i cała masa innych)
Samo bycie psycholem nie wystarcza. Chyba, że przejmujesz "tron" po ojcu jak w korei północnej :D Na temat zamachów się nie wypowiem, ponieważ nie wiem co jest grane :D
Pierwszy sezon reżyserował kto inny niż pozostałe, Frank Darabont. Niestety, nic nie wskazuje na jego powrót. Mam nadzieję, że piąty sezon będzie lepszy.
1sez.- 9/10
2.sez.- 7/10
3sez.- 5/10
4sez.- 4/10
Sam właściwie nie wiem, czemu jeszcze ten szajs oglądam, ale chyba chodzi o zwykłą ciekawość. Jakość sezonu 5 zależy od tego, kto go wyreżyseruje
Może posade reżysera powinien objąć Okił Khamidow? Ma mase świetynych pomysłów i zapewne, wiele wniósłby do świata TWD :D
Hahahahahhahahahah xD. Pewnie okazałoby się, że Maggie zdradza Glenna z Tarą albo na odwrót, a Michonne jest w ciąży z Rickiem, który tak naprawdę nie jest ojcem Carla...
Taak np. carl: " rzyga po mleku sojowym" albo rick "żona zdradzała go z jego najlepszym przyjacielem" XD