PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177878
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

....czyli najbardziej wkurzajacej postaci w serialu. :P
[mozliwe spojleeery]

Co do calego odcinka- fajny, aczkolwiek 3 miesiace czekalam na niego i liczylam na cos bardziej zaskakujacego. Rickowi odwala, Andrea to już w ogole jakas porazka, pani jedna mina (wiecznie otwarta japa i wybałuszone oczy) w dodatku jej postac jest dla mnie
niesamowicie irytujaca, a szkoda bo kiedys ją lubilam. Gubernator moglby w koncu zginac bo tez go nie lubie, natomiast moj ukochany Daryl odszedl z bratem-psychopata od grupy ktora go wspierala, co on najlepszego zrobil ;/

czekam na nastepny odcinek :D mam nadzieje, ze bedzie troche bardziej zaskaujacy niz ten :)

ocenił(a) serial na 6
krolowa_sniegu_2

Merle nie jest żadnym psychopatą. Psychopatą to jest Philipek, a nie stary Merle który przede wszystkim dużo gada. O Daryla się nie martw, bo wróci.

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

haha broni jak lwica! :D

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

no gubernator to czub, ale merle zdecydowanie nie jest normalny i rowniez ma zadatki na psychola.

ocenił(a) serial na 6
krolowa_sniegu_2

Owszem, Merle nie jest normalny, zwykłym gościem. Zresztą kto tam jest tak na prawdę normalny? Philipek oglądający telewizje z ludzkich główny, czy może Rick słyszący głosy? Jakby tak popatrzeć, to każdy z nim ma jakieś odchyły :DW każdym razie Merle psychopatą nie jest. Jest skur wielem i medną, ale nie psycholem.
Jeszcze co do tego że Daryl wybrał brata - cóż, chyba każdy kto ma rodzeństwo jest w stanie to zrozumieć. Brat, to brat. Daryl sam mówił że jeszcze przed apokalipsą miał tylko Merle'a. Na dobrą sprawę Rick nie dał mu wyboru. Nie można było oczekiwać od Daryla, że jak gdyby nigdy nic wróci z resztą do więzienia,a do Merle'a powie "idź sobie".

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

dobrze prawisz polać jej Merlinowskiego specyfiku! haha;D

ocenił(a) serial na 6
filippo_2

Którego?

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

rzeżaczkowego

ocenił(a) serial na 6
filippo_2

Wolę browara haha.

ocenił(a) serial na 5
filippo_2

A co się z Banem podziało?

ocenił(a) serial na 8
Kassandra85

Bane sie buja u mnie na fotelu z browarkiem ktorego pije przez slomke i rowniez emocjonuje sie bracmi Dixon's haha ;D ogolnie masz buziaczki od Bane'a haha

ocenił(a) serial na 5
filippo_2

To dobrze Mu tam u Ciebie. Pozdrów Go, a buziaki tak żeby Daryl nie widział. Wiesz jacy Dixonowie są zaborczy haha :-P.

ocenił(a) serial na 8
Kassandra85

no chłopina nie narzeka z Merlem sie dogaduja bezproblemowo haha wiem wiem ale to złote chopy są haha 'D

ocenił(a) serial na 5
filippo_2

No ba! ;-)

ocenił(a) serial na 7
krolowa_sniegu_2

Andrea powinna zakończyć żywot po tym sezonie. Przyszły nowe postacie, więc mogłaby ustąpić miejsca. Tak jak napisałaś wkurza podobnie jak Lori i myślę, że powinna tak skończyć

ocenił(a) serial na 8
Morduch

no dokladnie, nie myslalam, ze jest taka idiotka... jak ja widze na ekranie to mnie krew jasna zalewa...

ocenił(a) serial na 8
krolowa_sniegu_2

zgodze sie co do Andreii wkurza niemiłosiernie, a tym sezonie to istne apogeum głupoty.

Co do Merla wypraszam sobie nie jest psycholem :P jest dzikim nieokrzesańcem jednak pożytecznym, i bardzo dobrze ze wybrał stronę brata już raz go zostawili na śmierć na dachu :)

ocenił(a) serial na 5
filippo_2

Otóż to. Merle jest jaki jest, ale na pewno nie można określić Go mianem psychola. Ja też się cieszę, że Daryl wybrał brata.

ocenił(a) serial na 8
Kassandra85

ja po sytuacji z Glennem, gdy Merle go przetrzymywał i torturował stwierdzam, ze ma zadatki na czuba;]

ocenił(a) serial na 6
krolowa_sniegu_2

To była gra, Merle nie bił Glenna na serio. To znaczy po części - po prostu chciał sam się dowiedzieć gdzie jest jego brat, ale nie mógł przecież przy Gubernatorze głaskać Glenna po policzku. Musiało to wyjść wiarygodnie i naturalnie. Wiem że to trochę pokrętne, no ale tak jak już pisałam - Merle chcę dobrze, ale za bardzo kombinuje i mu nie wychodzi. Taka czarna owca :D

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

twoja wiedza pewnie pochodzi z komiksu, ja niestety opieram sie tylko na tej, pochodzacej z serialu i jakos nie zauwazylam, by Glenn nie był bity "na serio"... poza tym z tego co pamietam, to Merle totrurowal Glenna sam, a gubernator zjawil sie pozniej z Maggie..

ocenił(a) serial na 6
krolowa_sniegu_2

Merle'a nie ma w komiksie więc w tej sferze opieram się na tym co widzę w serialu. Chodziło mi o to że Merle go serio bił, bo było to częścią jego planu, który niestety nie wypalił. Zapewne liczył na to że uda mu się wyciągnąć info z naszej słodkiej parki przed Gubernatorem , no ale niestety niezbyt dobrze to sobie wszystko wykalkulował i wszyło jak wyszło.

ocenił(a) serial na 5
krolowa_sniegu_2

Nawet Hershel powiedział Glennowi, że jak na takie bicie nie jest źle, bo nie ma złamanej żadnej kości. Gdyby Merle chciał Go skrzywdzić, to by Go potraktował o wiele gorzej.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Hershel powiedział że to cud że nie ma złamanej żadnej kości i poważniejszych obrażeń. Nie wiem, czy tak rzeczywiście jest, ale może to wskazywać na to że Merle specjalnie bił go tak, żeby mu zrobić jak najmniejszą krzywdę, a że rzucił na niego zombiaka? Puściły mu nerwy - w końcu to tylko Merle :D

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

hmmm no to moze odebralam to zbyt emocjonalnie ;P haha

ocenił(a) serial na 8
Kassandra85

Serdeczne bog zaplac za obrone Merlina w imieniu Radia Maryja :D

ocenił(a) serial na 5
filippo_2

Prącie bardzo :-P.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Btw - http://www.youtube.com/watch?v=LVnqDCjYr38
Widzicie? Merlin chcę naprawić swoje błędy :D
PS. Uwielbiam jego ryj kiedy strzela ze snajperki.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Ha super filmik :-D. Merle jest jedyny, serio :-D.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Jeszcze jak bidula siedzi przykuty do dachu i podnosi łepek do góry. How cute...

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Rozkoszny ;-).

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Jak zawsze.

ocenił(a) serial na 8
filippo_2

nie wiem, nie lubie go ;P jest skur*wysynem, ktory powinien gryźć piach :D

krolowa_sniegu_2

Dla mnie jest lekko obleśny, no i menda faktycznie, ale...
Po wczorajszym odcinku cieszę się, że jest, ubawił mnie, ma fajne teksty i zachowanie zupełnie nieadekwatne do sytuacji, co mnie rozbawiło :)))
Mam tylko nadzieję, że Daryl wróci do grupy.

ocenił(a) serial na 7
adrastea

A widzisz wiedziałam, że przekonasz się do Merla. Te jego dialogi są boskie.
Daryl wróci i to szybciej niż myślisz :D

ocenił(a) serial na 8
Lexa17

ja własnym oczom nie wierze ile tu teraz czlowiek znajduje sympatykow Merla :) witam bratnie dusze haha :)
jego teksty sa mistrzowskie czy trzesienie ziemi czy erupcja wulkanu - u Merla zawsze pelen luzik :P

ocenił(a) serial na 7
filippo_2

I ja witam ciebie :D Merle to zawsze czymś zabłyśnie, mogę go słuchać całymi godzinami. Ma to coś w sobie. Chłop umie gadać po prostu jak nikt. Gdzie takiego drugiego kozaka znajdziemy? Chyba nigdzie...

ocenił(a) serial na 6
Lexa17

Ten jego ironiczny uśmieszek pod drzewkiem i niewinne rozkładanie rąk w geście "ja nie wiem o co wam chodzi" i chowanie się za plecami Daryla - mistrz.

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Ta scena mnie najbardziej ubawiła, Merle gada swoje teksty, potem udaje niewinnego aniołka ,,wszystko co złe, to nie ja’’, używa braciszka jako tarczy ale najlepsze jak zaczął sypać na Michonne na temat jej barwnej historii, a ta stała i tylko się patrzyła bez słowa. Chyba ją normalnie zamurowało :D Zresztą jak zwykle.

ocenił(a) serial na 6
Lexa17

I jeszcze jak zaczął coś "Bunch of pussy's..." i Rick go jeb gnatem, a potem jak Daryl do niego "come on bro", to ten taki diabelski uśmieszek w stronę Szeryfa i obejmując braciszka poszli razem w las .

ocenił(a) serial na 8
Lexa17

takie osobistości jak Merle to prawdziwe perełki ;D on kradnie ten serial haha no bo czy to normalne zebym w trakcie ogladania 2 sezonu ciagle myslal : "kurde co z tym Merlinem sie dzieje " i tak w kolko haha ;D

ocenił(a) serial na 6
filippo_2

Ja oglądałam ostatni 9 odcinek i jak akcja przeskakiwała na Andreę i Woodbury to sobie myślałam "nie,pokażcie Dixonów, to jest nudne", tak że Cię rozumiem.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Przecież wiadomo, że bracia są najlepsi, a już w duecie, to rarytas :-D.

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

dokładnie! tyle czekałem aż Dixonowie sie spotkaja haha więc myśle najlepsze jeszcze przed nami ;D

ocenił(a) serial na 7
filippo_2

Właśnie, wiele osób tylko dla niego ogląda serial :D Jest teraz sławny, więc nie ma co się dziwić.
Odkąd go zabrakło w pierwszym sezonie, ciągle myślałam ,,no gdzie tego Merla wcięło, wracaj, bo nudno się zrobiło''. Teraz bracia są razem i najlepsze przed nami.

ocenił(a) serial na 8
Lexa17

haha dokladnie moglbym nawet wielki poemat pochwalny napisać o tych dwoch rodzynkach :D cieszy mnie ze sa jeszcze "normalni" ludzie na tym forum haha ;D

ocenił(a) serial na 7
filippo_2

Może kiedyś ktoś napisze o nich książkę :D ,,Bracia Dixon - Historia jak najbardziej prawdziwa''
Miło jest, gdy się rozmawia z normalnymi ludźmi :D Trochę takich na forum zostało, co również bardzo mnie cieszy. I jest super.

ocenił(a) serial na 6
Lexa17

Może w przyszłości się za to zabiorę.

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

A więc będę czekać z niecierpliwością. Daj mi znać jak zaczniesz tworzyć to piękne dzieło :D

ocenił(a) serial na 6
Lexa17

Dobrze, nie omieszkam. Na pewno to będzie światowy bestseller haha.

ocenił(a) serial na 8
Lexa17

haha to ja z pewnoscia ja kupie :D owszem miło ale czasami trzeba bronić Szejnasa i Merla przed zaciekłymi atakami opozycjii ;X