PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177616
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Parę miesięcy temu dowiedziałem się o 4 sezonie, powiem szczerze miałem mega podjarkę, ale...
No właśnie ale, 4 sezon jest koszmarnie nudny, nie mogę wytrzymać nawet połowy pierwszego
odcinka, kiedyś to się działo, a teraz? Jedyne zombie jakie są to te za ogrodzeniem, i ewentualnie
podczas wyprawy po zapasy, gdzie i tak giną tylko jakieś randomy. Dla mnie 1 i 2 sezon to
majstersztyk, 3 to bardziej podchodził pod film sensacyjny ale jakoś go oglądałem, a 4 to komedia.

I teraz pytanie : Czy sezon 4 będzie miał jakąś akcje? Czy będą sobie żyć w tej osadzie i będzie wiać
nudą?

ocenił(a) serial na 10
CorinisPL

Śmiało oglądaj ;) 1 część 4 sezonu skończy się konkretnie, a druga część wg. mnie bardzo wciągająca, nie zawiedziesz się ;)

ocenił(a) serial na 8
CorinisPL

4 sezon skończył się nawet ciekawie :) 5 też z tego co widzę zapowiada się konkretnie, oby go tylko nie spiętrolili :P

ocenił(a) serial na 10
CorinisPL

2 sezon majstersztyk a 4 koszmarnie nudny?? wtf przeciez cały 2 sezon siedzieli na farmie i gadali o tym ze fajnie sie tam żyje aż do ostatniego odcinka, w którym cos się działo, w 4 przynajmniej było widać te zombiaki za ogordzeniem i było to oczekiwanie aż w końcu coś zakończy tą sielankę. Co do argumentu że giną randomy - dla mnie są to tak samo ważne postacie jak Shean no chyba, że on wg Cb też był randomem

ocenił(a) serial na 6
CorinisPL

Zgadzam się z tobą. Nie wiem co ludzie mają do drugiego sezonu. Jest o wiele lepszy od 3 i 4. Oglądaj, ale 4 sezon jest minimalnie lepszy od 3.

ocenił(a) serial na 6
walker666

1>3>2>4

returner

dokładnie , 2 sezon to były dopiero nudy. Jedyne sceny akcji tam to wymykania się na seks, po prezerwatywy, testy itp.

ocenił(a) serial na 10
wrednakozka

Zastanawia mnie jedna rzecz - w opisie filmwebu stoi jak byk, że TWD to dramat, horror, a mimo to co chwila jest lament gimbusów, że "nie ma akcji! nie ma zombie, a przecięż to serial o zoooombieeee! łeee!"...?

Jak nie pasuje - to zmienić kanał, obejrzeć coś innego. Cholera jasna, serial leci od lat i dopiero na fali popularności ostatnich dwóch sezonów przyciągnął na forum armię gimbowników, które są żądne "akcji".
Przykro mi, ale TWD to nie slasher, gdzie bohaterowie non-stop biegają z giwerami i na*pier*da*la*ją do wszystkiego, co się rusza.
Drugi sezon jest nudny? Miałem takie samo wrażnenie, gdy oglądałem go na necie, ale teraz po latach (i po wydarzeniach z kolejnych sezonów) uświadomiłem sobie, że ten sezon jest naprawdę dobry.
W moim odczuciu sezon drugi jest momentem, w którym nasi bohaterowie żyją sobie na spokojnej, odizolowanej farmie, uświadamiajac sobie że ich dotychczasowe życie definitywnie się skończyło - nie pójdą do pracy, szkoły, na randkę do kina; do końca swoich dni będą walczyć z bestiami, które chcą zeżreć ich do kosteczek. To jest esencja tego sezonu - podjęcie wyboru polegającym na tym, czy w tym nowym, niebezpiecznym i pozbawionym moralnych zasad świecie jednak przestrzegać pewnych reguł, i dalej zachowowywać się jak cywilizowani ludzie (sprawa Randalla itd).

Ale po co ja to piszę? I tak zaraz podniesie się krzyk i lament gówniarzy na wakacjach, które nudzi ten serial, z braku "akcji" oczywiście.

ocenił(a) serial na 9
Einshaew

Einshaew i tu masz całkowitą rację. Zarówno Kirkman jak i twórcy. serialu mówili, że uniwersum TWD nie jest opowieścią o zombie lecz o reakcjach ludzi, którzy przeżyli i pragną przetrwać. Wszystko ma na celu pokazanie następstw apokalipsy zarówno na świat jak i na bohaterów ale co gimbusy chcą flaków i rozpierdzielu bo inaczej serial będzie denny.

ocenił(a) serial na 10
MrInsane

True... true... ale gimbo - armia na dwumiesięcznej przepsutce nie może się mylić - TWD to serial o zombie!!! :D

Pozdrawiam, Prezydent Pieseu.

Uszanowanko! :)

ocenił(a) serial na 6
wrednakozka

Akcja pod sam koniec drugiego sezonu Walking dead miała niesamowity klimat.
Przypominało wręcz sceny z gry "Resident evil 4" w początkowych misjach.
Trzeci sezon bardziej się mi podobał od drugiego, bo akcja była osadzona w fajnych miejscach...
w więzieniu, które musiało być oczyszczane z hord zombie oraz obozie gubernatora.
Do tego pojawienie się postaci gubernatora, Michonne oraz wielki powrót Merle,
dla mnie najciekawszych postaci obok Daryla i Ricka :)
Czwarty sezon dla mnie najsłabszy, pierwsze trzy były zdecydowanie lepsze.
O ile nie męczyłem się bardzo na ukazaniu plagi w więzieniu oraz
ponownym dochodzeniu gubernatora do władzy choć było to mniej ciekawe niż to co widziałem w trzecim sezonie,
to druga połowa czwartego sezonu pokazująca pięć grup, które rozproszone po akcji w
więzieniu zmierzają do Terminus była bardzo nudna. Właściwie w czwartym sezonie zrobił na mnie wrażenie tylko 8 odcinek,
kiedy gubernator przyjechał zdobyć więzienie. Mam nadzieje, że piąty sezon będzie ciekawszy od czwartego.
Cóż z tego co wiem, akcja ma się koncentrować na Terminus oraz podróży do Waszyngtonu.

ocenił(a) serial na 8
CorinisPL

Nie nastawiaj się na to, że w 4 sezonie się będzie coś działo. Zupełne flaki z olejem. Jedynie 3 odcinki byly dobre wg mnie, reszta to kicha. W zasadzie to te trzy i tak dałem na wyrost. Zakończenie I części 4sezonu (8 odcinek) to trzeba powiedzieć było wyjebiste, jeden z lepszych odcinków całego serialu, no i na koniec ostatni odcinek również ciekawy i ciekawie się skończyło ;) Ale ogólnie to jak dla mnie ten sezon to kaplica, porażka na całej linii, która pogrzebała serial. 1 sezon to był majstersztyk, 2 świetny, 3 był okej, tylko skończył się nijak i to się przeciągnęło na cały 4 sezon. Jaja bym urwał tym, co do tego dopuścili, ale co ja mogę.

volker92

Dla mnie czwarty sezon był ok. Ale coś czuję że 5 będzie najlepszy.