Wam też się wydaje że te słupy podtrzymujące ogrodzenie powinny być z drugiej strony?:D
Wszystko jest w porządku. Jak całe miasteczko się przepoczwarzy, to nikt z niego nie wyjdzie ;)
No tak ale chyba raczej powinni myśleć o tym żeby się jednak nie przemienić ^^^ wiem że to żart.
Po prostu wydaje mi sie dziwne to że ogrodzenie projektował architekt i belki podtrzymujące ustawił z zewnętrznej strony, co prawda zombie niby nie powinny tam wejść, a w trakcie budowania jak i teraz ludzie w Alexandrii nie wiedzą że czasami zagrożenie od ludzi jest większe od zombie:D
Właśnie obejrzałem 2 najnowsze odcinki, i tez mi to nie pasowało, przecież w razie czego te belki będą się opierały na ogrodzeniu, a nie odwrotnie.
Jakby były od środka to ten kto doprowadzi do upadku Aleksandrię, a z pewnością w końcu to się zdarzy, nie mógłby zrobić tego w tak banalny sposób.
No dobra ale przecież nie jest problemem wyjść z miasta i zniszczyć blokady prawda? Poza tym przecież nikt raczej nie myśli o tym że ma w swoich szeregach zdrajce tylko o tym ze na zewnątrz grasują zombiaki:D
To był sarkazm. Blokady na zewnątrz są dla tego, że gdy już nadejdzie ten wspaniały odcinek, gdzie źli ludzie z zewnątrz rozpieprzą Alexandrię w drobny mak to pewnie zrobią to w spektakularny sposób ciągnąc te podpory za samochodem. Gdyby były w środku to musieliby wejść przez banalną dziurę w płocie wyciętą nożycami albo poprzez odgiętą blachę - nie byłoby tak ciekawie.
No dobra są pod kątem ale są na zewnątrz. Wspominali o nich jako o solidnych słupach ustawionych pod kątem utrzymujących ogrodzenie, więc uznajmy że nikt nie zaatakuje alexandrii (w sensie człowiek) ale sombiaki idą i napierają na ogrodzenie (a to scenariusz bardzo prawdopodobny) wtedy te słupy są bezużyteczne. Podpierają mur nie z tej strony co trzeba
Coś ktoś kiedyś pisał, że podpory ustawione na zewnątrz mają pewne uzasadnienie architektoniczne, ale o szczegóły trzeba pewnie zapytać odpowiedniego inżyniera.
Ale nawet jeśli rzeczywiście tak jest to i tak nie zaszkodziłoby dodać podpory także od wewnątrz.
Gdzie masz te podpory od środka?
http://s2.djyimg.com/n3/eet-content/uploads/2014/08/10/wall-walking-dead.jpg