PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177864
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Wiem wielu marzy a nawet obstawia śmierć tego małego gnoja, patrzy z politowaniem i myśli kiedy ten zarozumiały szczyl w końcu umrze i zrobi wszystkim przyjemność. A on nie chce "zdychać", mało tego wygląda na to że złapał chętkę na życie w tym martwym świecie, gdzie odebrano mu już prawie wszystko, matkę, siostrę, został jeszcze ojciec ale i on upadnie, bo nie ma siły która potrzebna jest by być totalnie bezkompromisowym w tym nowym ładzie. Więc nasz Carl rośnie na przekór wszystkim i ma się dobrze, już wie co jest grane...
Więc kiedy go już zupełnie zlekceważycie, on dojrzeje, jak owoc pełen robaków... a Gubernator i Negan (komiks) wydadzą się przy nim ledwie dewiantami...on natomiast będzie...

ocenił(a) serial na 7
ernest2510

...najbardziej przesadzoną postacią w serialu. Właściwie to już jest.

użytkownik usunięty
ernest2510

Nie dobrze. Liczyłem na to, że w końcu jakieś truposze go zjedzą.

ocenił(a) serial na 7
ernest2510

Carl to moja ulubiona postac w uniwersum TWD.Specialnie wrzucilem sobie avatara z jego osoba.Mozecie narzekac lecz ta postac utrzyma sie dlugo w serialu.Rick bez Carla nie ma dla mnie sensu.Swietny rys psychologiczny na tle wydarzen zawartych w komiksie.

ocenił(a) serial na 10
ernest2510

Nie przepadam z tą postacią. Było nie było ma on na sumieniu Dale'a. Gdyby Carl nie wybrał się na spacerek do lasu i nie droczył tego zombiaka grzęznącego w... nie wiem, błocie, bagnie? W każdym razie unieruchomionego, to i nie byłoby śmierci kolejnej osoby...

ocenił(a) serial na 10
Luis Garcia

Nie lubię go ale jednak przeszkadza mi nazywanie go bachorem.

Choć teraz bez Lori jest dużo lepszą postacią ,ciekawszą a nie takie ciepłe kluchy.

ocenił(a) serial na 8
Luis Garcia

Gdyby nie on, Dale zginąłby w inny sposób.

ocenił(a) serial na 6
mareczekp2

To może niech wszyscy się pozabijają, bo i tak zginą w inny sposób.

ocenił(a) serial na 8
jukatos

Ok popełnił błąd,ale nie mógł wiedzieć że zabije Dale'a.

ocenił(a) serial na 6
mareczekp2

Mógł za to samemu się nie wybierać na przechadzki i poinformować kogoś co widział i zrobił.

ocenił(a) serial na 8
jukatos

Czy Ty będąc w jego wieku przyznałbyś się do czegoś takiego?

ocenił(a) serial na 6
mareczekp2

Oczywiście, że tak. Widać ma brak zaufania do rodziców. Ja za to obarczam pricka, który jest złym ojcem i przywódcą.

ocenił(a) serial na 10
mareczekp2

Nie przepadam zbytnio za gdybaniem. Fakty są takie, że Dale'a załatwiła szwenda "uwolniona" przez Carla. Z resztą on sam wiedział, co zrobił. Przy scenie śmierci Dale'a przyjrzał się zabitemu już zombiakowi i prawie się rozpłakał. Dotarło do niego, że to ten sam, którego spotkał wcześniej w lesie.
Nie twierdzę, że Dale w bliżej nieokreślonej przyszłości by nie zginął, bo w świecie TWD niebezpieczeństwo czai się niemal za każdym rogiem, ale za jego śmierć w jakimś tam stopniu odpowiada syn Ricka...

ocenił(a) serial na 8
Luis Garcia

W komiksie Dale zginął po więzieniu, więc dużo by mu pewnie nie zostało w serialu.

ocenił(a) serial na 1
ernest2510

Ernest, a w domu wszyscy zdrowi? ;-;

ocenił(a) serial na 7
nietuzinkowo

raczej nie

ocenił(a) serial na 6
derylepl

komiksowy Carl to jedna z najlepszych postaci, to samo Rick

ocenił(a) serial na 7
boooyas

zgadzam się lecz niemożna pominąć też według mnie najlepszej bohaterki michonne

ocenił(a) serial na 7
derylepl

Również uważam komiksową Michonne za jedną z njaciekawszych bohaterek. Niestety serialowa to na razie jedna wielka porażka. Niesamowicie mnie rozczarowała ta postać. Mam nadzieję, ze jeszcze się wyrobi, bo naprawdę szkoda by było nie wykorzystać potenciału drzemiącego w tej postaci.

ocenił(a) serial na 7
anita23_fw

od tej połowy się polepszy

ocenił(a) serial na 7
derylepl

Ja liczę na to, że w końcu zacznie się odzywać. Na razie jest kreowana na niemowę, co jest strasznie irytujące.

ocenił(a) serial na 6
anita23_fw

Mnie osobiście będzie bardzo ciężko się przekonać do tej postaci. Twórcy póki co strasznie ją spieprzyli.

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

bez przesady aż tak źle nie jest

ocenił(a) serial na 6
derylepl

Niestety, ale w moim odczuciu jest. Może jakbym nie znała oryginalnej Mich, to bym to inaczej odbierała, a tak...

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Jeśli w końcu zacznie przypominać komiksową Michonne, to będę w staniie się do niej przekonać.
Miałam tak samo z Carol. Przez dwa sezony niemiłośniernie mnie irytowała. Myślałam, że nigdy nie zdołam jej polubić. Jednak w trzecim sezonie przeszła niezwykłą metamorfozę i szczerze mówiąc jest jedną z ciekawszych postaci. Myślę, że jeszcze nie raz nas zaskoczy.

ocenił(a) serial na 6
anita23_fw

Mnie jakoś Carol nigdy specjalnie nie zachwycała. Nie powiem, kobieta się zmieniła i to bardzo, ogólnie jest spoko,ale na dłuższą metę jest dla mnie neutralna. Do moich ulubieńców jej nie zaliczam.
Co do Michonne, to jeśli rzeczywiście zacznie dorównywać swojemu pierwowzorowi, to możliwe że się do niej przekonam, choć zawsze pozostanie jakiś niesmak...

ocenił(a) serial na 6
Tortuga033

no serialowa Michonne to jakaś kpina. z resztą jak większość postaci, można wyliczać, Carl, Michonne, Andrea to chyba najbardziej spieprzone postacie ;\

ocenił(a) serial na 7
ernest2510

Może go nie lubią bo po prostu jest najgorszym aktorem z całej obsady , cały czas ta sama mina , czasem głowę spuści jak niby ma płakać, to nawet nie chce im się go wyeksponoiwać jakoś bo itak chujowo zagra :D nie wiem czy jest za młody na aktora czy po prostu nie ma talentu

ocenił(a) serial na 7
ernest2510

Bardzo bym chcial by zrobiono motyw jak w ksiazce"Droga"Cormaca McCarthiego gdzie jest ukazana alienacja ojca z synem wzgledem otoczenia.Zapewne po 4 sezonie gdy zobaczymy pier dolnik jaki rozegra sie w wiezieniu ;)