PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177603
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead
ocenił(a) serial na 8
bartek12_filmweb

Dobrego przeciwnika dla głównych postaci. Na razie nie widać dobrego zastępstwa dla Shane'a, Meryla czy Gubernatora i stąd po słabej drugiej połowie 4 sezono oczekiwałbym czegoś więcej niż byle lidera jakiejś bandy kanibali.

tc1987

A co ty wiesz o tym "byle liderze jakiejś grupy kanibali", skoro jak na razie pojawił się tylko w jednym odcinku, a od czasu odkrycia prawdziwych zamiarów mieszkańców Terminusa wypowiedział dosłownie kilka zdań?

ocenił(a) serial na 8
Evangarden

A to że pozostała trójka od początku potrafiła wzbudzić u mnie ciekawość. Natomiast lider kanibali doprowadził mnie tylko do chęci zaśnięcia na koniec tego lipnego odcinka.

tc1987

Dlaczego? Gareth wydawał się być jak na razie miły, sympatyczny, pomocny. Zachował spokój nawet gdy Rick mierzył do niego z broni. Zachowywał się jak ostatnia osoba, która może dowodzić taką grupą. Jest póki co dosłownie przelany z komiksu (mimo że zmieniono mu imię) i nie zdziwię się, jeśli okaże się, że kierują nim takie same motywacje. Sęk w tym, że niemal pewnym jest, że ta postać - tak jak m.in. Shane zresztą - zostanie względem pierwowzoru znacznie rozwinięta.

Zresztą Gubernator został przedstawiony dość podobnie. Poczekaj 2-3 sezony na Negana, jeśli go za bardzo nie ocenzurują (lub jeśli go w ogóle uwzględnią w serialu), to będzie coś. :P

ocenił(a) serial na 8
Evangarden

Wiesz jak dotąd czytałem tylko 1 zeszyt (i zatkało mnie jak szybko znika Shane) więc mam nadzieję że dam się zaskoczyć. Tym nie mniej 8 odcinków tak mnie nudziło ostatnio że mam czasem wrażenie że po prostu dotąd zginęły prawie wszystkie postacie pozytywne lub czarne charaktery które nadal wzbudzały we mnie jakieś emocje lub sympatie.

czas pokaże.

ocenił(a) serial na 8
tc1987

Lider kanibalów był okropnie kiepski. Dał się podejść jak dziecko. Do tego miał drużynę bez odrobiny ładu i składu. Zgadzam się z tc1987 i oczekuję godniejszego przeciwnika w 5 już sezonie.

fiImweb24

A skąd on mógł wiedzieć, że Rick, Carl i Michonne znają poprzednio schwytaną grupę? Podejrzewam, że mieszkańcy Terminusa zgarniali wszystkich podróżnych, a przynajmniej usilnie się o to starali poprzez stawianie drogowskazów, komunikaty radiowe i pozornie przyjazne nastawienie.

ocenił(a) serial na 10
Evangarden

Evangarden masz fajny avatar

użytkownik usunięty
bartek12_filmweb

No wlaśnie, kanibale ;D oczekuje że będą oni w każdym odcinku ;D

bartek12_filmweb

Czegoś co walnie "obuchem po głowie" bo jak na razie mało takich zdarzeń, jakoś mam wrażenie, że forma serialu spada, taka końcówka może to uratować ale żeby było mocno, masę niespodziewanych zwrotów akcji, próbują udramatyzować serial ale im to za bardzo nie wychodzi, bardziej męczy. Mają dobry punkt wyjścia niech go po prostu nie zmarnują uładzając i dając fabułę do przewidzenia...

ocenił(a) serial na 8
Jankeszniujorku

zgadzam się w 100%

ocenił(a) serial na 9
bartek12_filmweb

walki o przetrwania mieście.Dość już klimatów wiejskich

ocenił(a) serial na 8
bartek12_filmweb

Dobrego, klimatycznego, mrocznego, trzymającego w napięciu dramatu sci-fi.

bartek12_filmweb

To czego brakuje w tym serialu - porządnych zwrotów akcji.

ocenił(a) serial na 9
tiger31648

...i cycków.

ocenił(a) serial na 10
MarCon77

WY ZBOCZEŃCY

ocenił(a) serial na 10
bartek12_filmweb

sorka zapomniałem wykrzykników. WY ZBOCZEŃCY!!!

ocenił(a) serial na 10
tiger31648

WY ZBOCZEŃCY

bartek12_filmweb

Kiepski trolling...

Albo ty po prostu nie wiesz "jeszcze" co to jest zwrot akcji?

ocenił(a) serial na 10
tiger31648

wiem. tylko żartowałem

ocenił(a) serial na 10
bartek12_filmweb

Też chce porządnych zwrotów akcji

bartek12_filmweb

Dopełniacz: kogo? / czego?.

ocenił(a) serial na 8
creep_

wakacje się zaczęły więc daj mu spokój :P wystarczająco go pewnie namęczyli na j. polskim :)

belamyszkow

Mam nadzieję, że udało się chociaż przejść z klasy do klasy, bez repety :P

creep_

Zawsze się znajdzie jakiś cebulak, który musi się do czegoś dowalić.

ocenił(a) serial na 8
conti01

zawsze też znajdą się cebulaki nie potrafiące pisać w języku polskim i cebulaki broniące tych "niepiśmiennych" :)

belamyszkow

Zawsze jest jakiś przydupas-ceublak, który broni innego cebulaka. :)

ocenił(a) serial na 8
conti01

dobrze, że po wakacjach wracasz do szkoły gimbusie, będzie mniej Twojego trollowania :) wtedy możesz bronić swoich kolegów-gimbusów którzy nie potrafią pisać dyktand :)

belamyszkow

Trochę cię zmartwię (lub nie) cebulaczku, ale szkołę mam już od jakiegoś czasu za sobą. No ale tak to jest z cebulakami, że wszędzie muszą pokazywać swoją "wyższość". Spokojnie, wybaczam ci. Niemniej byłbym wdzięczny gdybyś nieco ograniczył te cebulakowe gdakanie.

Nie pozdrawiam,
wieczny patriota

ocenił(a) serial na 8
conti01

budzę się rano i tak mnie coś dziwnie w dupie uwierało, ale spokojnie - sprawdziłem - to tylko Twoja opinia :) stary, tak bardzo mnie ona nie obchodzi że prawie zemdlałem jak to pisałem :)

belamyszkow

Pewnie musiałeś poświęcić wiele czasu żeby wymyślić tak bardzo błyskotliwy tekst. A może to twoi koledzy z gimnazjum nauczyli cię go cebulaku? No cóż, mniejsza z tym. Niemniej ponownie muszę apelować o to żebyś ograniczył te cebulakowe gdakanie.

ocenił(a) serial na 8
conti01

tak - siedziałem całą noc i kombinowałem jak Cię zgasić - ale stwierdziłem, że nie ma to sensu, bo gówno się nie pali...

belamyszkow

Widzę, że rzeczywiście nie próżnowałeś w nocy, to już kolejny świetny tekst z twojej strony. Proszę, zademonstruj nam jeszcze odrobinę swojej jakże zmyślnej twórczości.

ocenił(a) serial na 8
conti01

szkoda czasu i klawiatury na "dyskusję" z gimbusami takimi jak Ty...

belamyszkow

No nie popisałeś się tym razem. Szkoda, liczyłem że czymś nas zaskoczyć, ale.... no cóż tak to jest z ludź... tfu.. cebulakami twojego pokroju.

ocenił(a) serial na 8
conti01

jeśli masz zamiar mnie obrażać to już wymyśl coś poza tym cebulakiem - jesteś nudny i monotematyczny... nauczyli cię o tym cebulaku w gimbazie i myślisz że brylujesz :)

belamyszkow

Ja po prostu mówię kim jesteś, ale widzę, że strasznie cię to boli cebulaczku.

ocenił(a) serial na 10
belamyszkow

Nie przejmuj się, miałem czwórkę z dyktanda.

ocenił(a) serial na 9
bartek12_filmweb

Zabiją kanibali, po czym udadzą się do stolicy ..

ocenił(a) serial na 8
3dluks

ciekawi mnie wątek ze stolicą i tym gościem który to rzekomo wie co się stało i wie jak to naprawić. Nie czytałem komiksu, więc mam pytanie - co się dzieje po dotarciu bohaterów do Waszyngtonu?

ocenił(a) serial na 9
belamyszkow

Ja jestem na 12 tomie teraz. więc za dużo Ci nie zdradzę ale z tego co wiem to grupa spotyka dość duże obozy ludzi.

ocenił(a) serial na 10
belamyszkow

Spotykają dużo nowych grup ludzi i w tomie 17 pojawia się taki drugi gubernator ( w serialu pewnie zobaczymy go pod koniec 5 sezonu). Ten gość (Eugene) nic niewie o przyczynie zombie apokalipsy. Polecam przeczytać komiks, ja zaczęłam pozakończeniu 4 sezonu serialu i się wcale nie nudziłam :D

ocenił(a) serial na 5
Kora_Kara

Kolejny idiota zapomniał o spoilerze.

bartek12_filmweb

rozwalą terminusa, sami dojdą od czego zaraza jest z pomoca doktorka i ruszą na waszyngton oczywiście połowa zginie ale mam nadzieje że nie Deryl. Rick, Glen, Maggie, ten Rudy, Carol, Teyrus, Sasha, ta laska od Glena, Michoone of course reszta może paść zwłaszcza judith i carl na co ciągnąc dzieciaki tak długo, odcinek z lizzie i jej siostrą był mega eliminacja dzieciaków w sposób naturalny dość w tych okolicznościach tak powinno być z każdym dzieciakiem w TWD

bartek12_filmweb

prawdy o smolensku

ocenił(a) serial na 10
tcl987

Co masz na myśli

ocenił(a) serial na 10
bartek12_filmweb

Nie idź tą drogą - tcl przemierza cały filmweb siejąc ferment na wszelakich forach ;) Nie karm trolla i nie odpisuj mu, o ile nie chcesz mieć burdelu w wątku :)

ocenił(a) serial na 9
Einshaew

Ja jedynie oczekuje że Daryl Dixon nie zginie :) , bo bez niego ten serial dla mnie traci sens

ocenił(a) serial na 10
marecki12_2

Fajnie wiedzieć, ale na przyszłość podpinaj swoje odpowiedzi do głównego wątku :) Pozdro

ocenił(a) serial na 10
Einshaew

ale ten trolling nie ma najmniejszego sensu.