Witam!
Zakładam nowy temat, ponieważ chcę by tylko i wyłącznie dotyczył pewnej sytuacji - mianowicie odcina S03E13. Co tam takiego niezwykłego? Otóż na początku widzimy jak Hershel siedzi za kierownicą. Przypominam, że nie ma on prawej nogi do mniej więcej kolana. Ci, którzy nie wiedzą jak się prowadzi samochód to wyjaśniam: mamy 3 pedały (od lewej) - sprzęgło, hamulec, gaz. Ok wsiadamy do samochodu, odpalamy, ciśniemy sprzęgło, wrzucamy bieg, i wymieniamy sprzęgło na gaz. Trzeba to zrobić tak by silnik nie zgasł. Dobra koniec durnego biadolenia - jak on to zrobił? Jego kikut nie sięgnie to podłogi :D! Czy posłużył się kulą? Być może. Czy po ruszeniu gazował lewą nogą? Być może. Ale ludzie, stary dziad musiałby machać tą nogą po całym kokpicie, żeby jakoś ujechać. Jeżeli się mylę - POPRAWCIE MNIE! Się rozpisałem - jak wy to widzicie?
Myśle że, miał automat. W automatycznej masz dwa pedały, którymi operujesz jedną nogą.
A na automatyku jeździ się dużo lepiej. Po co pomagać ludziom? Lepiej utrudniać życie. -.-
Jazda na automacie jest nudniejsza, ale to była jedyna możliwość dla jednonogiego pirata. A więc to żaden błąd.
Zdecydowanie jechał automatem.
Początkowo sama byłam zła, że dopuścili się do takiej sceny aż do momentu kiedy dalej wyraźnie widać gałkę zmiany biegów (automatyczną). W takim przypadku przy dwóch pedałach (gaz i hamulec) całość "obrobisz" jedną nogą.
w USA sztuką jest prowadzić auto ze skrzynią biegów manualną, dla nich to czarna magia (oczywiście pewnie z jakieś 80%). Nie to abym się czepiał, ale zastanawiające jest jak założyciel tego tematu mógł przeoczyć, iż w współczesny świecie istnieją nie tylko auta z 3 pedałami:) i manualnymi skrzyniami biegów:)
Rzeczywiście jak mogłem to przeoczyć :D. Napisałeś jakbym tu nie uczestniczył. Fakt faktem skupiłem się bardziej na tym, żeby tego dowieźć niżeli sprawdzić czy to automat. U nas raczej jest to rzadziej spotykane Wszyscy macie rację, dzięki!
masz rację Grzesiek, troszkę to tak zabrzmiało jak byś był "duchem", ale nie było to moim zamiarem. Pozdrawiam:)