Chciałbym poznać wasze zdanie. Ja osobiście nie przepadam za zombiakami, ale tak mnie tchnęło aby coś zmienić w tym kierunku. Czy jest tam dużo akcji, a tytułowe żywe trupy używają swoich spaczonych mózgów czy są typowo upośledzone? ;D Tylko prosiłbym bez dużych spoilerów.
Obejrzeć można. Sam nie przepadam za zombiakami aczkolwiek oglądam. Nie licz jednak na cuda, ocena serialu jest trochę zawyżona jak porówna się inne o podobnej.
Największym minusem dla mnie jest dość słaba obsada na początku serialu. Później się to poprawia.
Najbardziej lubię Hershela i Daryla :P
Jestem w trakcie trzeciego, dlatego moja ocena bazuje głównie bazuje na nich :)
Możesz obejrzeć, pewnie ci się spodoba, ale cudów się nie spodziewaj.
W serialu jest bardzo dużo nieścisłości np. koleś strzela cały czas z kuszy a nigdzie nie nosi beltów... (przynajmniej na początku, później zauważyłem już kołczan) i tak na prawdę to w ogóle nie dąży się do wyjaśniania czegokolwiek. Widać twórcy sami nie wiedzieli skąd ma się wziąć zaraza itp.
2 pierwsze sezony była zaje...e. Aż chciało się oglądać. Zombie miało troszkę więcej rozumku, ale z czasem lekko osowiały jak i nasi bohaterowie. Oglądam serial z przyzwyczajenia, bo ciągle mam nadzieję, że coś mnie zaskoczy.
Kolejne sezony to przeplatanka lepszych i gorszych odc. z przewagą przemyślen życiowych i moralnych
Więc chyba obejrzę tylko 2 sezony, a resztę sobie daruję. Odpowiedź wyjdzie w praniu :D
Mi się z kolei serial bardziej podoba od 3 sezonu ;). Niemniej jednak ogólnie jest dość równy, więc jak Cię wkręci od 1 sezonu to na pewno obejrzysz resztę.
Jestem właśnie po seansie pierwszego odcinku, przyznaję że przyciągnął moją uwagę. Od razu pobrałem trzy kolejne i obejrzę jutro. Jak na razie oceniłbym +7/10 ;)
Mogę Ci śmiało powiedzieć,że mnie też kiedyś coś tchnęło w kierunku obejrzenia tego serialu.Wziąłem się za niego w momencie kiedy FOX nadawał już 4 sezon.Serial według mnie zasługuje na uwagę,owszem ma swoje wzloty i upadki,a odcinki nieraz są lepsze a nieraz gorsze.Zdecydowanie 1 i 2 sezon należą do najlepszych,potem jest już różnie 3 i 4 sezon jednym się podoba innym nie,mnie osobiście tak wciągnęło,że po skończeniu 2 sezonu brnąłem dalej,ale miałem też swój moment kryzysowy przy oglądaniu 1 sezonu i obejrzałem go w dwóch częściach z pauzą 2 miesięczną.
Ogólnie wciąga i nawet się to w miarę przyzwoicie ogląda,choć obecny 5 sezon,w którymś momencie mnie zupełnie zniechęcił do serialu i już miałem nie oglądać,ale jednak oglądam.
Można obejrzeć pierwsze trzy sezony. Z czystym sercem. Później to już trochę strata czasu.