PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177279
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Czy warto obejrzeć?

użytkownik usunięty

Chciałbym poznać wasze zdanie. Ja osobiście nie przepadam za zombiakami, ale tak mnie tchnęło aby coś zmienić w tym kierunku. Czy jest tam dużo akcji, a tytułowe żywe trupy używają swoich spaczonych mózgów czy są typowo upośledzone? ;D Tylko prosiłbym bez dużych spoilerów.

ocenił(a) serial na 7

Obejrzeć można. Sam nie przepadam za zombiakami aczkolwiek oglądam. Nie licz jednak na cuda, ocena serialu jest trochę zawyżona jak porówna się inne o podobnej.
Największym minusem dla mnie jest dość słaba obsada na początku serialu. Później się to poprawia.
Najbardziej lubię Hershela i Daryla :P

użytkownik usunięty
succubusus

A jak oceniasz pierwszy i drugi sezon? :)

ocenił(a) serial na 7

Jestem w trakcie trzeciego, dlatego moja ocena bazuje głównie bazuje na nich :)
Możesz obejrzeć, pewnie ci się spodoba, ale cudów się nie spodziewaj.
W serialu jest bardzo dużo nieścisłości np. koleś strzela cały czas z kuszy a nigdzie nie nosi beltów... (przynajmniej na początku, później zauważyłem już kołczan) i tak na prawdę to w ogóle nie dąży się do wyjaśniania czegokolwiek. Widać twórcy sami nie wiedzieli skąd ma się wziąć zaraza itp.

ocenił(a) serial na 5

2 pierwsze sezony była zaje...e. Aż chciało się oglądać. Zombie miało troszkę więcej rozumku, ale z czasem lekko osowiały jak i nasi bohaterowie. Oglądam serial z przyzwyczajenia, bo ciągle mam nadzieję, że coś mnie zaskoczy.

Kolejne sezony to przeplatanka lepszych i gorszych odc. z przewagą przemyślen życiowych i moralnych

użytkownik usunięty
majcherka

Więc chyba obejrzę tylko 2 sezony, a resztę sobie daruję. Odpowiedź wyjdzie w praniu :D

ocenił(a) serial na 5

No kto wie, może się wciągniesz :D

Mi się z kolei serial bardziej podoba od 3 sezonu ;). Niemniej jednak ogólnie jest dość równy, więc jak Cię wkręci od 1 sezonu to na pewno obejrzysz resztę.

użytkownik usunięty
bad_dogg

Jestem właśnie po seansie pierwszego odcinku, przyznaję że przyciągnął moją uwagę. Od razu pobrałem trzy kolejne i obejrzę jutro. Jak na razie oceniłbym +7/10 ;)

ocenił(a) serial na 9

Mogę Ci śmiało powiedzieć,że mnie też kiedyś coś tchnęło w kierunku obejrzenia tego serialu.Wziąłem się za niego w momencie kiedy FOX nadawał już 4 sezon.Serial według mnie zasługuje na uwagę,owszem ma swoje wzloty i upadki,a odcinki nieraz są lepsze a nieraz gorsze.Zdecydowanie 1 i 2 sezon należą do najlepszych,potem jest już różnie 3 i 4 sezon jednym się podoba innym nie,mnie osobiście tak wciągnęło,że po skończeniu 2 sezonu brnąłem dalej,ale miałem też swój moment kryzysowy przy oglądaniu 1 sezonu i obejrzałem go w dwóch częściach z pauzą 2 miesięczną.
Ogólnie wciąga i nawet się to w miarę przyzwoicie ogląda,choć obecny 5 sezon,w którymś momencie mnie zupełnie zniechęcił do serialu i już miałem nie oglądać,ale jednak oglądam.

ocenił(a) serial na 7

Można obejrzeć pierwsze trzy sezony. Z czystym sercem. Później to już trochę strata czasu.

ocenił(a) serial na 5

Pierwsze dwa sezony mocno ok, później taśma o o niczym.