PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177849
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Podobno pod koniec sezonu 3 mają pojawić się dwie nowe postacie - Manuel oraz Harold.

ocenił(a) serial na 4
michau1234

"Postaci" jak już :D Co do Manuela i Harolda to o nich wiadomo już od połowy sierpnia. W pierwotnych planach mieli być więźniami, później coś uległo zmianie, i wątek umarł. Następnie spekulowano, iż będą oni mieszkańcami Woodbury, a po jakiś niesamowitych wydarzeniach przyłączą się do Ricka. Jak widać, ten pomysł również upadł. Na dzień dzisiejszy nic nowego nie wiadomo. Dosłownie cisza w eterze. Czy pojawią się pod koniec sezonu? Śmiem w to wątpić. Ja osobiście ich pojawienie wiąże z ponownym wprowadzeniem Morgana na salony, a on znowu ma się pojawić gdzieś w granicach 10 czy 11 odcinka. No przynajmniej takie info można na dzień dzisiejszy znaleźć.

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

Może to chodzi o Abrahama i Doktorka?

ocenił(a) serial na 4
Tortuga033

Wydaje mi się, że nie zważywszy na to, że twórcy są jedynie zainteresowani wprowadzeniem tych postaci, a Manuel i Harold zostali już poniekąd potwierdzeni.

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

To widocznie jakieś całkiem nowe postacie.

Tortuga033

Z tego co usłyszałem, to Harold ma być połączeniem Dale oraz Miltona.

ocenił(a) serial na 8
michau1234

a Milton to ten doktorek gubernatora? bo nie kojażę go a przeczytałem 16 tomów ;p

ocenił(a) serial na 6
paszpi

Tak, to on. W komiksie jest jeden gość który właśnie się chyba nazywa Milton, ale on już jest w innym wątku.

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

Nie przepadam za ludzmi niedouczonymi, ktorzy w kwestiach jezykowych pouczaja innych, a sami popelniaja zenujace bledy.

"postać, lm M. postacie a. postaci
Ale (z liczebnikami): Dwie, trzy, cztery postacie (nie: postaci)."

Krotko mowiac poprawna forma jest: dwie postacie.

Nie sadze abysmy doczekali sie przeprosin. Tacy ludzie jak ty nie przepraszaja, niestety. Pewnie nastepnym razem znowu sie wymadrzysz i zrobisz z siebie idiote.

ocenił(a) serial na 6
per333

Dziękujemy za wykład Panie Janie.

ocenił(a) serial na 4
per333

Podręcznik do języka polskiego naprawdę nie gryzie. Cytując "liczba mnoga „postaci” jest formą historyczną, obecnie częściej spotyka się w użyciu formę „postacie”; obie są poprawne, jednak niektórzy językoznawcy, np. Jan Miodek, wyraźnie preferują formę „postacie”.

"Postaci" z liczebnikami jest formą dopuszczalną i jak najbardziej poprawną, jednakże w wyniku "unowocześnienia" języka polskiego, przeszło się do "postacie". Wkrada się tutaj kwestia fonetyczna. "Postaci" jest słowem po dzień dzisiejszy, często spotykanym np. w filmach, literaturze, sztuce. Reasumując "good fo you".

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

Masz nauczke na przyszlosc. Nie poprawiaj innych, bez uprzedniego upewnienia sie czy masz racje. Okazalo sie, ze autor watku w sposob w pelni uprawniony uzyl formy "dwie postacie" ;)

michau1234

www.facebook. com/pages/Walking- Dead-Polska/171638772979154 - masa ciekawostek na temat serialu