PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177594
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Dziecko Lori

ocenił(a) serial na 8

Witam mam pytanie, czy dziecko Lori jest Ricka czy Shane? Pozdrawiam wszystkich fanów.

ocenił(a) serial na 8
Natasza882

Judith jest córką Shane'a

theMedicalDoctor

Mi też się wydaje, że Shane'a. A skoro już o nim mowa, to szkoda, że go uśmiercili bo to był jeden z moich ulubionych bohaterów :D (tak wiem, że zaraz polecą na mnie hejty z tego tytułu, bo przecież jak można lubić takiego kogoś bla bla bla ) :P

ocenił(a) serial na 9
AlexaM

zadziwiajaco duzo osob pozytywnie sie wypowiada o Nim i swoja droga, gdyby był przy zyciu i podazał teraz za grupa zamiast Morgana lub z nim, to byloby ciekawie :d

extranick

serio? na palcach u jednej ręki mogę policzyć pozytywne opinie, które o nim czytałam ^^
no chciałabym, żeby był dalej w grupie, bo podobał mi się jego silny charakter i myślę, że gdyby nie ta sprawa z Lori (nudna jak flaki z olejem i niesamowicie długo przeciągana) to byłby jedną z silniejszych osób w grupie. Wiem, że większość osób nie lubi go za to, że chciał zabić Rick'a (aj tam, taki szczegół :D ).

AlexaM

A ja go też właśnie lubię. Jakby żył to ciągle coś sie działo. A teraz wszyscy sie kochają, uwielbiają i zgadzają. I jest nudno

AlexaM

Ja go nie lubiłam jako osoby. Ale jako postać był świetny, wprowadzał napięcia do grupy, wywoływał konflikty, był takim czynnikiem chaosu ;) I jego postępowanie było przy tym sensownie umotywowane. Teraz wszystkie Ricki są takie zgodne, zgrane i prawe, że można umrzeć z nudów.

ocenił(a) serial na 5
AlexaM

Shane znacznie szybciej dojrzał do sytuacji, a co poniektórym zajęło to kilka sezonów. Trudno jednak powiedzieć co by było, gdyby nadal żył i w końcu rozkwitł ;)

ocenił(a) serial na 9
acidity

Nie zapominaj,że 1 sezonie,Shane ślepo wierzył,że nadejdzie pomoc i nie był za tym,żeby opuszczać okolice Atlanty,bo tak było niby bezpieczniej.Dopiero w późniejszych odcinkach widać jego przemianę i gotowość na wszystko, żeby tylko przetrwać i zapewnić grupie bezpieczeństwo.Zdecydowanie ta przemiana zachodzi szybciej niż u Ricka,z tym,że równocześnie zaczyna świrować.Na początku to był z Shane`a taki sam buraczyna jak z Ricka tyle,że z innym podejściem, no i porywczym charakterem.

ocenił(a) serial na 8
AlexaM

Ja natomiast przeciwnie strasznie nie cierpiałam Shane'a. Moją ulubioną postacią jest szlachetny szeryf Rick, ale jak najbardziej szanuję Twoje zdanie.

Natasza882

Szczerze mówiąc Rick irytuje mnie z sezonu na sezon coraz bardziej, chociaż cieszę się, że zabrał sie do roboty i ma zero litości dla wrogów. W końcu przestał być ciepłą kluchą, która chce wszystkim dogodzić.

ocenił(a) serial na 8
AlexaM

Jak Rick może irytować? Moim zdaniem to bardzo dobry przywódca, nie jakiś furiat działający pod wpływem emocji. Każde jego zachowanie ma jakieś sensowne podłoże. Przeszedł zrozumiałą metamorfozę pod wpływem zaistniałych okoliczności. Również jego załamanie po śmierci Lori było chyba sprawą oczywistą. Mnie nie zirytował jeszcze ani razu począwszy od sezonu 1 do teraz i
w czasach kryzysu chciałabym trafić do jego grupy.
Szanuję oczywiście Twoje odczucia, ale poczułam się zobowiązana do wystąpienia w obronie Ricka. :)

ocenił(a) serial na 7
AlexaM

Zabili jedna z lepszych postaci serialu, a chinczyk (koreaniec) dalej biega zywy, mam nadzieje ze w tym sezonie sie to zmieni i zostanie daniem kanibali.

ocenił(a) serial na 9
heavyduty

Biorąc pod uwagę,że serial znacznie odbiega od fabuły komiksu,śmiem twierdzić, że Glenn (Koreańczyk) dalej będzie biegał i pozostanie żywy w tym sezonie.Nie upieram się oczywiście na 100%,ale tak mi się wydaje.W serialu jest wiele pozmienianych wydarzeń,które mają odbicie w komiksie tylko są przeinaczone.Serialowy Glen miał stać się daniem kanibali i 3 razy ryzykował,że dostanie bejsbolem po garnku,ale nic z tego,Carol wszystko zniweczyła.Coś mi się zdaje,że nie mają zamiaru uśmiercić tego bohatera ;)

ocenił(a) serial na 7
Ciciu30

NIestety uwazam tak samo jak Ty, ale nigdy niewiadomo :)

ocenił(a) serial na 9
heavyduty

No właśnie,tak to się zapowiada,ale pożyjemy,zobaczymy ;)

heavyduty

Glenn mi akurat nie przeszkadza, ale jak bym miała wybierać to wolałabym zostawić przy życiu Shane'a niż jego. Glenn to taka cipcia i w sumie juz coraz mniej znaczy dla grupy (o ile w ogóle coś znaczy), a z Shane'em to przynajmniej ciekawie było. Uważam, że sezon 2 był jednym z lepszy sezonów tylko i ze względu na jego postać (scena na farmie Hershel'a, jak Shane rozwala stodołę - mistrzowska).

ocenił(a) serial na 7
AlexaM

Glenna akurat psują z sezonu na sezon. W pierwszym sezonie był świetnie wprowadzony jako postać: sprytny kitajec (jak to oni), da sobie rade w mieście, wie jak się tam poruszać, sprawnie ocalił Ricka, bystry. Taki zwinny zwiadowca (można by powiedzieć miejski zwiadowca, bo Daryl to leśny zwiadowca). Drugi sezon i farma też na plus. Jego relacja z Dale'm była wtedy ciekawa - miał pewne rozterki jak to młody człowiek, a Dale był takim mentorem dla niego. Został powiernikiem Lori w ciążowych sprawach i był rozdarty, ale jakoś to rozwiązał. Nawet rozwijająca się miłość z Maggie była wtedy ciekawa. Tak więc sezon 1 i 2 - Glenn był dobrze przedstawiony. Potem zaczęli jego postać marginalizować. Liczę na to, że jak teraz będzie częścią grupy Rudego, to będzie mógł się wykazać.

Shane - bardzo interesujący. Jego charakter, badassowatość, a w końu i obsesja i szaleństwo. Bardzo dobrze poprowadzone. Ale na dłuższą metę to by było męczące - te ciągłe konflikty z Rickiem. Dobrze, że świetnie poprowadzili jego wątek i świetnie go zakończyli. Dzięki temu dobrze wspominamy Shane'a. Ale jakby był do tej pory, to kto wie, czy by nas nie zaczął denerwować.

szpaku_

W sumie to trudno się nie zgodzić z tym co napisałeś. Także nie będę się tu rozpisywać, bo zgadzam się z każdym twoim zdaniem :)

ocenił(a) serial na 8
theMedicalDoctor

Dziękuję wszystkim za odpowiedź wielka szkoda że nie Ricka.

ocenił(a) serial na 9
Natasza882

nie wiadomo, pewnie nigdy sie nie dowiemy

ocenił(a) serial na 8
extranick

Kiedyś czytałam że Sarah Wayne Callies miała udzielić wywiadu w którym zdradziła, że widzowie odkryją kto jest ojcem po oczach dziecka.

ocenił(a) serial na 8
Natasza882

Nie zostało wyjaśnione, ale też przypuszczam, że to dziecko Shane'a

Natasza882

Nigdzie nie jest to powiedziane, ale komiks i serial są tak skonstruowane, żeby odbiorcy myśleli, że jest Shane'a.

ocenił(a) serial na 7
Natasza882

To córka Lori