szukam gier w stylu left 4 dead survivale z zombiakami
dawac tytuly :)
O tak, Dead Island jest świetne, można przejść solo gdzie miejscami jest ciężko, i można przejść w coopie (do 4 graczy) i wtedy zabawa jest jeszcze lepsza. Polecam też serię Dead Rising. W dwójce dali jakieś tryby sieciowe, ale nie sprawdzałem.
Myślę ,że już znalazł odpowiednie gry :) A w bo 1 i 2 to są tylko dodatki i chyba nie o takie gry mu chodziło .
Resident Evil 3, 4, 5 i Operation Racoon City. Dead Rising 2, Dead Island, Left 4 Dead obie czesci. Niebawem wyjdzie gra TWD gdzie mozna bedzie grac Darylem i Merlem, wiec jest w czym wybierac :]
Ja polecam grę z 96 roku "The House of the Dead" Wiadome gra stara, ale można nieźle poszaleć, mnóstwo zombie wyskakujących z różnych miejsc i innych dziwadeł. Polecam :)
Poczkekaj sobie do 2013 (dokładnie nie znam daty premiery) na wyjście The walking Dead Video Game, w której wcielimy sie w młodszego z braci Dixon, który to z Merlem będzie próbował przetrwać podczas zombie apokalipsy przed wydarzeniami z Atlanty.
Ciekawe jakie będzie mieć wymagania. Fajnie by tak było pociupać sobie Darylem.
A dayZ przypadkiem jeszcze nie miało polskiej premiery? I dodatkowo trzeba do niej podstawke ARMA II.
Co do War Z to szukałem tego wszędzie po internecie i nie mogłem znaleśc info na temat tej gry.
Project Zomboid jest świetne... Co prawda grafika nie powala na ziemie <izomeryczna> ale jest tam naprawdę cholernie dużo aspektów na plus... m. in. choroba, strach, samotność, psychoza, uzależnienia które mają wpływ na rozgrywkę.
Nie zabrakło też craftingu oraz NPC... aaaa no i nie zapominając o hordzie zombiaków i szabrownikach :D
po kilku tygodniach kończy się żarcie, padają elektrownie, wojsko ucieka, zombiaków coraz więcej co dodaje gierce smaczku :D
Co prawda gry nie idzie przejść ale można można jak najdłużej utrzymać obcowanie z zombiakami naszej postaci zaś ja ją gorąco polecam :D
Grałem tylko w dwa tytuły o takiej tematyce na Xboxie, ale gorąco polecić mogę jeden, DEAD ISLAND (Dead rising 2 jakoś mi nie podszedł). Sztandarowy produkt gatunku "zombie survival", kapitalny klimat, grafika, grywalność plus znakomita, czerpiąca garściami z mitologii zombie, fabuła. Mam nadzieję, że powstanie druga część, pierwszy ustawię się w kolejce by kupić tą grę (nawiasem mówiąc jedną z lepszych jakie grałem).