PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177851
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Zastanawialiście się kiedyś jaka mogła by być liczba zombie unicestwionych na przestrzeni 27 odcinków:)?? Otóż powiem Wam że ta liczba wynosi 349. Liderem w zabijaniu szwendaczy jest oczywiście Rick z liczbą 86, pozostały ranking wygląda tak:
Daryl 41,
Andrea 22,
Glenn 19,
Hershel 19,
Michonne 15,
Carl 13,
Maggie 10,
Merle 5,
Carol 4.
A teraz informacja dla wielkich znawców tematyki The Walking Dead - nie policzyłem tego sam a jedynie skorzystałem z informacji które krążą w internecie w formie zdjęcia wykonanego przez dwóch fanów:)

Wg. Was który zombie z tych ubitych do tej pory zginął w sposób najbardziej efektowny:)??

ocenił(a) serial na 8
Pabelito

Mhm, wygląda na to, ze tych dwoje fanów nie uwzględniło ani zombiaków Lori ani T-Doga. Tak wiec liczba 349 jest bardzo ,,pi razy drzwi"... Jezeli biorąc pod uwagę zombie, ktore zostało zabite przez wymienionych przez Ciebie bohaterów to pewnie też nie jest bardzo dokładny. Merle w drugim odcinku (mimo, ze tego nie widzielismy) zabił bodajże 3 zombie już jako jednoręki, poza tym strzelał z budynku i tez zabijał. W trzecim sezonie może faktycznie nie w dziesiątkach jego ofiary są liczone ale łącznie 5? Ojj chyba nie. Zabrakło mi też Shane, koniecznie Shane! Baardzo niesprecyzowane statystyki :) Jednakże Ci ktorzy zostali wymienieni są może i trafne. Z chęcią sama policzę, bo w przerwę świąteczną mam zamiar wszystko od poczatku znowu obejrzeć. Jeżeli to zrobię to z chęcią porównam wyniki.
Najbardziej efektowny? Mnie ,,urzekła" śmierć Hannah(zombiaka z pierwszego odcinka;pół-zombie), fajny motyw był kiedy Andrea zabiła szwendacza w kampingu. śrubokrętem. Zdecydowanie najbardziej efektowna, wymagająca wielkiego wkładu scenarzystów była smierc zombie ze studni. W trzecim sezonie rozbawiła mnie radość Maggie, ktora ,,odkryła" jak zabić pro-zombie(te, ktore miały kombinezony ochronne,maski), pocieszny motyw.
Mnóstwo, mnóstwo ciekawych akcji gdzie głownym motywem jest śmierć zombie. : )

Pabelito

Zgadzam się z @Iknowwhatkindofmenur, ponieważ nie wszystkie osoby są uwzględnione. Poza tym jak mają się też te dane do komiksu, gdzie Daryl i Merl w ogóle nie istnieją :)

sarnaziom

Przyjmijmy że odchylenie standardowe wynosi w tym przypadku 5 i będzie ok

Pabelito

carl 13? raczej wiecej, to samo tyczy sie Maggie, podczas samego oczyszczania wiezienia ile zombiakow poszlo..

ocenił(a) serial na 9
Pabelito

Najbardziej efektownym zombiakiem był chyba ten w studni na farmie. Z tego co pamiętam to T-Dog go dobił, jedna z lepszych scen.

ocenił(a) serial na 10
Pabelito

Nie uwzględniono osiągnięć:
1. Morgana z S1E1
2. Shane'a
3. Lori
4. T-Doga
5. Moraleza (Meksykanin z dwójką dzieci i młodą żoną z pierwszego sezonu)
6. Jimma
7. Merla
8. Gubernatora
9. jego ludzi

ocenił(a) serial na 8
jantar20123

zapewne uwzgledniono w finalnym rozrachunku, tylko ze nie wypisali tych postaci ktore wymeniles.