PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177831
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Polecam wszystkim miłośnikom komiksu i filmu TWD. Można kupić albo zassać z sieci jak kogoś sumienie nie gryzie(mnie nie gryzło). Są 4 epizody a ma być albo już jest 5. Napisy PL są niestety tylko dla 3 pierwszych epizodów, na 4 trzeba poczekać ale giercucha jest zajebista. Jest zrobiona w formie komiksu, animacja ok. Mamy podobno wpływ na akcję poprzez wybory, np kogo uratujemy, ją czy jego itp, itd. Jeśli chodzi o nawiązania do filmu to są ale mają mało wspólnego. Ja właśnie skończyłem 3 epizod. Czy grał ktoś z was już?

ocenił(a) serial na 6
tomciowis

Hmm chyba się skuszę. O ile mój staruszek to uciągnie.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

MINIMALNE WYMAGANIA SPRZĘTOWE
Procesor: Pentium 4 2.0 GHz
Pamięć RAM: 3 GB
Karta grafiki: z 512 MB pamięci
System operacyjny: Windows XP/Vista/7

REKOMENDOWANE WYMAGANIA SPRZĘTOWE
Procesor: Core 2 Due 2 GHz
Pamięć RAM: 3 GB
Karta grafiki: z 1024 MB pamięci
System operacyjny: Windows XP/Vista/7
Z jakiejś stronki takie wymagania podają.

ocenił(a) serial na 6
tomciowis

Uuu a ja mam procesor Pentium 3.20 GHz i Ramu tylko 2 GB. No to sobie nie pogram.

ocenił(a) serial na 6
Tortuga033

Też mam 2 gb ramu i działa bez problemy.

ocenił(a) serial na 6
jukatos

No to zobaczę czy u mnie pociągnie.

ocenił(a) serial na 4
Tortuga033

Spokojnie te 2gb stykną, tym bardziej jeśli masz XP.

Gra świetna, czekam na 5 epizod.

ocenił(a) serial na 5
tomciowis

Gra jest rzeczywiscie przekozacka, ma klimat i pokazuje zupelnie inna historie niz serial i komiks, choc nieco do nich nawiazuje. Ale te mozliwosci wplywu podjetymi decyzjami na kolejne wydarzenia to tylko pozory, w wiekszosci sytuacji niewiele to zmienia, bo fabula rozwija sie niezaleznie. Co nie zmienia faktu ze warto pograc bo wciaga ;P.

ocenił(a) serial na 10
tomciowis

jakieś namiary na grę?chętnie pogram

ocenił(a) serial na 6
CelineMarie

darkwarez

Tortuga033

Jeśli komuś nie przeszkadza język angielski to wszystkie epizody znajdzie bez problemu na piratebay ;)
Gra rzeczywiście zacna, niby wybory nie mają szczególnego wpływu na fabułę, ale małe szczegóły, które są zmienne zawsze cieszą. A sama fabuła różni się i od serialu jak i od komiksu i opowiada zupełnie nową historię. Każdy epizod to co najmniej dwie godziny zabawy (ja tam sprawdzam każdy szczegół, toteż spędzam nad nią znacznie więcej czasu :D). Jeśli ktoś lubi gry point'n'click i do rozrywki nie potrzebuje koniecznie biegania z karabinem to gra się na pewno spodoba :]

ocenił(a) serial na 10
CelineMarie

Torrentem możesz zassać od razu 4 epizody, spolszczenie jest w tej chwili do 3 epizodów na grajpopolsku. W menu gry trzeba włączyć napisy i będzie ok.