PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177844
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Gubernator

ocenił(a) serial na 7

Czy tylko według mnie do roli Gubernatora pasowałby jak ulał Liam Neeson? W ogóle, to wydaje
mi się, że David Morrissey, aktor który go gra, jest podobny do Liam'a, twarzą i bardzo głosem.
Co sądzicie?

użytkownik usunięty
TheJoakim

Nie tylko według Ciebie, mnie też się od razu z nim skojarzył.

ocenił(a) serial na 6
TheJoakim

Liam raczej gra "good guys" i do takiej roli nie bardzo by pasował.

ocenił(a) serial na 10
TheJoakim

Łe tam Neeson - Ryszard Kotys by lepiej pasował do tej roli :D [ Paździoch :D]

ocenił(a) serial na 7
Chloe_Carter

hahaha. Aż to sobie wyobraziłam :)

ocenił(a) serial na 10
anita23_fw

Ehehehe Taki Paździoch flirtujący z Andrea ; D

Chloe_Carter

Taa a Ricka grałby Andrzej Grabowski i stracie przy Woodbury; panie czemu panu sie chce kiedy mi sie chce?!

ocenił(a) serial na 6
MrArther

To Carla grałby Walduś.

TheJoakim

Neeson mógłby zagrać, ale lepiej, że jest ktoś, kogo nie widzimy tak często w filmach.
On z kolei występuje bardzo często. Batmany, Przetrwanie, Uprowadzona i tak daleej.
Wracając - w.g mnie do roli nawet by pasował, lecz nie do serialu.

ocenił(a) serial na 6
Mr_W

No właśnie, do takiej roli lepiej było zaangażować kogoś mniej znanego, kto nie kojarzy się jako wielka gwiazda, czy z jakąś konkretną rolą.

ocenił(a) serial na 6
TheJoakim

Podobny, ale trochę za łagodny.

ocenił(a) serial na 7
TheJoakim

jeśli już bym miał marzyć o tak wielkich gwiazdorach to moje typy:

Nr 1 - Javier Bardem
Nr 2 - Gary Oldman
Nr 3 - Ralph Fiennes

ocenił(a) serial na 4
Vangelis7

Ooooo zaleciało wyższą półką :D Oczywiście typy jak najbardziej trafione. Sam bym chyba ich wytypował, niemniej jednak Morrisay jest bardzo dobry w tej roli. Gra dobrze i to się liczy. Poza tym najlepsze jest to, że my jako widzowie nie znamy aktora, więc nie wiemy co ma jeszcze do zaoferowania.

ocenił(a) serial na 7
tomb2525

Oczywiście to tylko moje marzenia, a nie narzekania :D Morissey gra bardzo dobrze i podoba mi się wykreowana przez niego postać. Jedyne co mnie lekko u niego irytuje to jego śmiech. Może specjalnie ma on taki by wzbudzać podejrzenia, nieufność lub ma po prostu taki nieszczery specjalnie. Nie wiem :D ale jakoś taki dziwny.

ocenił(a) serial na 7
Vangelis7

Wydaje mi się, że nr. 3 jest z nich najlepszy.
Oldman, jak samo nazwisko wskazuje jest za stary.

użytkownik usunięty
TheJoakim

mnie również ta postać tak się skojarzyła... nie mniej Morrissey jest naprawdę dobrym aktorem, a przynajmniej dobrze gra w serialu. gdyby miało dojść do pojedynku Rick/Gubernator, to chyba jednak kibicowałabym temu drugiemu.

ocenił(a) serial na 6
TheJoakim

Moje typy:

1.Will Ferell
2.Danny DeVito
3.Rutger Hauer

ocenił(a) serial na 7
SnookJabbyJab

4.Steven Seagal :D

ocenił(a) serial na 6
Vangelis7

O Matko, już sobie to wyobrażam.

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Ja na szczęście nie :D

ocenił(a) serial na 10
Vangelis7

5.Rowan Atkinson

ocenił(a) serial na 6
AlbertWesker

Leże...Wygrałeś.

ocenił(a) serial na 6
Tortuga033

6. Danny Trejo

ocenił(a) serial na 6
laik_filmowy

A teraz dojechałem do końca wątku i zobaczyłem, że z kandydaturą Danny'ego ubiegli mnie już inni, eh... :D

ocenił(a) serial na 10
TheJoakim

Liam Neeson świetnie by pasował do tej roli ale w sumie David Morrissey też całkiem przyzwoicie gra w roli gubernatora bym widziała Gerarda Butlera lub Stephena Moyera jeśli chodzi o obsadzanie ról nie pasuje mi Danai Gurira która gra Michonne

ocenił(a) serial na 7
Olimpia_Delacour

Gerard, Gerard, Gerard :3
Uwielbiam go, ale jakoś nie za bardzo go widzę w tej roli

ocenił(a) serial na 7
Olimpia_Delacour

Gdyby Butler grał tak jak w Prawo Zemsty to musiałbym to zobaczyć. Gorzej, że nie ma on wyrazu twarzy takiego zbira.

ocenił(a) serial na 10
Vangelis7

Fakt w Prawo Zemsty za grał całkiem inaczej niż większości produkcjach ze swoim udziałem wiec jak najbardziej odnalazł by się w roli Gubernatora co do jego twarzy to faktycznie ma taki wyraz przyzwoitości ;p ale i tak chętnie bym go zobaczyła w tej roli :)

ocenił(a) serial na 7
Olimpia_Delacour

Ja jestem pewien, że do tej roli byłby stworzony Javier Bardem. Ale wybór ostateczny i tak jest świetny, jak już mówiłem :)

ocenił(a) serial na 10
Vangelis7

Racja Javier Bardem pasował by do tej postaci idealnie szczególnie po roli w filmie ,,To nie jest kraj dla starych ludzi``

ocenił(a) serial na 7
Olimpia_Delacour

albo Skyfall :)) Myślę, że jednak nie wbiły się w schemat tej samej postaci co Anton Chigurh ale stworzyły kogoś jeszcze bardziej szalonego i nieprzewidywalnego. Chigurh śni się ludziom po co nach, a co do piero Gubernator w wykonaniu Bardema :D

ocenił(a) serial na 10
Vangelis7

Tak w Skyfall za grał brawurowo i na pewno gdyby wcielił się w Gubernatora to inaczej musiał by wykreować postać niż w filmie ,,To nie jest kraj dla starych ludzi`` i mogę się założyć że to był by master szyk w jego wykonaniu hm...jestem ciekawa czy były by to sny czy koszmary Bardon jako Gubernator ;p

ocenił(a) serial na 7
Olimpia_Delacour

wg mnie koszmary ;>

ocenił(a) serial na 6
TheJoakim

Danny Trejo jak na moje pasuje :P nawet do postaci komiksowej podobny

ocenił(a) serial na 7
dawid1420

To prawda. Z wyglądu przypomina komiksowego Gubernatora. Jednak nieco za stary do tej roli:>)

ocenił(a) serial na 6
anita23_fw

Poza tym Trejo praktycznie cały czas gra tak samo, no i raczej kojarzy się z niepoważnymi rolami typu Maczeta, więc wątpię czy by podołał. Ale trzeba przyznać że wizualnie, to pasuje jak ulał.

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Gdyby serialowy Gubernator był odzwierciedlieniem komiksowego to kto wie? W komiksie był nieobliczalnym, brutalnym Meksykańcem, więc Trejo pasowałby idealnie. W serialu postać jest zupełnie inaczej poprowadzona. Mamy doczynienia z miłym, szarmanckim facetem, którego wygląd wzbudza zaufanie. W takiej roli rzeczywiście nie widzę Trejo :>}

ocenił(a) serial na 6
anita23_fw

W sumie ciężko powiedzieć, trzeba było się przekonać w praktyce. Ja nie widziałam Trejo w jakieś poważnej roli, więc stąd moje wątpliwości ( czy w ogóle takową kiedyś miał?).
Serialowy Gubernator, jak ktoś określił to taki milusiński "przedstawiciel handlowy".

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Liczę na to, że wkońcu przestanie być miluśiński i w następnym odcinku pokaże swoją prawdziwą naturę. Moim zdaniem ostatnio troche przynudza. Już wystarczy tej telenoweli z nim i Andreą w roli głównej. Poza kilkoma sytuacjami ( arena walk, Penny) tak naprawdę w Woodbury nic się nie dzieję.
Naszczęście, wszystko wskazuje na to, że w następnym odcinku to się zmieni.

ocenił(a) serial na 6
anita23_fw

O i tu się z Tobą zgodzę w 100%. Ja też już zaczynam się trochę niecierpliwić co do postaci Philipa. Po odcinku w którym się pierwszy raz pojawił mam wielkie oczekiwania co do tej postaci, a patrząc jak przez większość czasu obraca Andreę, trochę mnie on rozczarowuję. Za grzeczny jest w tym momencie, ale może w kolejnym odcinku to się zmieni.

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Nie tyle co niepoważnymi ale po prostu gościu jest słabym aktorem :)