PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177088
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Gubernator!

ocenił(a) serial na 8

Hahahah końcu zginął ten kawał gnoja! Nie mogłam się doczekać tego odcinka :))))
Sorry za temat ale dawno nic mnie tak pozytywnie nie zaskoczyło podczas oglądania tego serialu.

ocenił(a) serial na 10
marza4366

Też się cieszyłem , że umarł. Był agresywnym człowiekiem , a ja nie lubie przemocy więc życzyłem mu śmierci.

marza4366

No i najważniejsze, że zabiła go Michell :D Jakby kto inny to zrobił, to byłoby to jakoś tak nie jak potrzeba.

ocenił(a) serial na 5
gohada

Kto to Michell? Znam tylko Michonne <3

ocenił(a) serial na 5
gohada

Nie zabiła go Michonne tylko Lilly . Owszem Michonne zadała mu cios mieczem (podstępnie w plecy ) , ale znając fantazje amerykanskich twórców seriali i filmów , Gubernator miał dużą szanse zeby sie z tego wykaraskac :) Ale też sie ucieszyłem ze zginął (albo raczej odetchnąłem z ulgą) , ale nie dlatego ze był agresywny , tylko dlatego ze był nieobliczalny i zabijał kogo popadnie .

ocenił(a) serial na 4
Padraig

Czy jak go brak,to serial odrazu zrobił się lepszy.
Dobrze jest też wtedy gdy zombi jest przewidwalne.

ocenił(a) serial na 8
Padraig

Ale jak przyszło zaopiekować się dzieckiem, to pokazał, że też jest człowiekiem. On po prostu nie mógł znieść tego, że Michonne "zabiła" jego córkę. W takim świecie, po tylu przejściach trudno być normalnym. W ekipie Ricka też nie każdy był/jest święty (Shane, Carol, czy chociażby sam Rick). Sądzę, że gdyby Gubernatorowi udało się zabić Michonne oraz wszystkich w więzieniu to poczułbym ulgę (dzięki zemście) i dalej by sobie spokojnie żył.

Nie mówię, że był do końca dobrym człowiekiem, ale uważam, że oceniając go, trzeba brać pod uwagę wszystkie okoliczności. Nikt z nas nie wie, jakbyśmy zareagowali będąc na jego miejscy, gdy nam jakaś baba zabija dziecko (nieważne, że przemienione). Dziecko to dziecko. Ludziom po śmierci często odbija, popadają w alkoholizm, depresję, stają się agresywni. Przed całą epidemią widać było, że Gubernator był zwykłym facetem i gdyby w normalnym świecie poznał się z Rickiem, to mogliby pewnie nawet zostać kumplami. Ale na nasz charakter wpływa wszystko dookoła.

ocenił(a) serial na 8
slawmm

Oczywiście mam na myśli tą dziewczynkę, która zginęły w tym samym odcinku, kiedy był atak na więzienie.

ocenił(a) serial na 8
slawmm

Masz rację i można zauważyć jego zmianę po spotkaniu tej rodziny z dziadkiem. O ile był tylko z nimi to wszystko było ok i było widać że był dobrym człowiekiem przed całą tą sprawą ze szwendaczami, ale jego mina i usposobienie totalnie się zmieniły jak tylko spotkał byłego członka swojej ekipy. Moim zdaniem on zwyczajnie oderwał się na chwilę od tamtego "siebie" i jakby wrócił przez chwilę do tej swojej dobrej i normalnej strony no ale cóż...spotkał znów swoją przeszłość w postaci Martineza i znów mu odbiło.
Tak czy owak ciesze się że Michonne go dopadła! Należało mu się chociażby za to że zamordował z zimną krwią Hershela :/ Szkoda dziadka bo był bardzo sympatyczną postacią i zawsze służył dobrą radą dla Ricka.

marza4366

Moja reakcja:
http://media.giphy.com/media/oW81XPNt9J3zO/giphy.gif

ocenił(a) serial na 8
marza4366

Wy mówicie, o którym odcinku?

ocenił(a) serial na 10
Loney94

chyba szóstym drugiego sezonu.

ocenił(a) serial na 10
Loney94

Czwarty sezon, ósmy odcinek :)

ocenił(a) serial na 8
Einshaew

A okej. Bo myślałem, że o tym najnowszym i coś przegapiłem.