Jedynym co razi mnie w oczy jest to że przez pierwsze dwa sezony trupy potrafiły biegać, szybko
się poruszać kiedy widziały ofiarę, natomiast w trzecim sezonie już nie.... Serial bardzo dobry, ale
jak dla mnie tylko dwa pierwsze sezony. Trzeci już stracił dla mnie ten klimat, oglądam bez zapału.
Ciekawe jak będzie z czwartym. Obawiam się że zaczyna się dziać jak z prison breakiem...
Biorąc pod uwagę opinię Miltona odnośnie zombie, one ulegają rozkładowi i również się wyniszczają. Co za tym idzie ich spowolnione ruchy, brak wzmożonego ruchu na widok ofiary można wytłumaczyć słabnącymi "siłami". Rozkład tkanki etc. robi swoje. Poza tym czują głód i to też może mieć swój wpływ. Co do trzeciego sezonu. Dobry, aczkolwiek tylko dobry, choć ostatni odcinek to jak dla mnie majstersztyk jeżeli popatrzy się przez pryzmat czterech, czy tam pięciu wcześniejszych epizodów.
Należy też dodać najważniejszą rzecz., idzie zima co widac po ubiorze Adrei i Governora.
W komiksie wytłumaczone było, że zimno spowalnia Zombie, a przy minusowych temperaturach praktycznie się nie poruszały.
Ps. Witam brać TWD na filmwebie, nie sądziłem, że jest tak duża.
Szkoda tylko że komiksy są tu traktowane po macoszemu.
Nie każe wszystkim czytać i uwielbiać ale te kilka osób czytających jak coś napisze jest źle odbieranych.
Peace Out!
teraźniejsza akcja dzieję się już po zimie Bushiken ,ale masz rację z tym jak na nich działa