PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177616
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

KANIBALE

ocenił(a) serial na 9

bardzo prawdopodobne jest to ze "nowi koledzy" Deryla (moze zle napisałem nie wiem) to kanibale i zeby go przyjac do grupy kaza mu zabic Beth która wczesniej porwali... a dalej to nie wiem co bedzie jakies pomysły?

ocenił(a) serial na 10
elo_haters

To jest zwyłkła grupa ludzi. Co prawda przyjazna to ona nie jest ale Daryl nie musi się obawiać. Bardziej mnie martwi osoba albo ludzie, którzy porwali Beth. Wydaje mi się, że to oni są kanibalami.

ocenił(a) serial na 9
FallenAngel121

maja krzyz w aucie czyli to ten gosciu u którego w domu byli..

elo_haters

też tak myślę - że to ten porządnicki przedsiębiorca pogrzebowy, którego Daryl objadł z nóżek wieprzowych

ocenił(a) serial na 10
elo_haters

Więc bardzo prawdopodobne, że jedzenie w domku było i na dodatek czyste mogło być pułapką tych ludzi.

elo_haters

Jak już pisałam w innym temacie, moja teoria jest taka, że Beth porwał ksiądz (który pojawił się w komiksie). w sumie nie porwał, tylko uratował,bo zobaczył jak wybiegała z domu. A Ci co spotkali Daryla to są chyba właśnie kanibale

ocenił(a) serial na 9
Oskajg

oni nie sa kanibalami.. bo szukali zarcia po domach przeciez...

elo_haters

Ale o której grupie w sumie teraz mowa? Jeśli ci, których spotkał Daryl, to są ci sami przed którymi chował się Rick, to wydaje mi się, że gdy tak hałasowali na dole, to był taki odgłos jakby jakimś tasakiem kroili kawały mięcha. Może akurat kogoś upolowali i go porcjowali :) Poza tym to, że są kanibalami nie znaczy, że nie mogą szukać też normalnego jedzenia jak akurat są w pobliżu jakiegoś domu, czy osiedla. Mogli też chcieć wpaść się przekimać, odpocząć skoro już znaleźli dom,a nie ciągle w lesie. No sama już nie wiem, tyle teorii już czytałam tutaj że ho ho:)

Oskajg

Tak, to byli ci sami. Też myślę że mogli kogoś porcjować xD

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Zlecę mojemu jednookiemu kuzynowi, który pojawił się w ostatnim odcinku TWD, by rzucił na tę sprawę okiem, heh :)

Oskajg

Moim zdaniem nikogo nie porcjowali. Ten odgłos to odbijana piłeczka przez jednego z grupy.

luke_1227

Rzucali w ofiarę piłką żeby mięso skruszało :D

Valdoraptor23

Tego nie wziąłem pod uwagę :D

ocenił(a) serial na 5
elo_haters

Czyli apokalipsa trwa 2 lata, gość z domu pogrzebowego ma czyściutki dom, jedzenie i wszystko a kiedy zobaczy zombi to zwiewa autem? :D

ocenił(a) serial na 9
Nogutek

TAM JEST MAŁO ZOMBIE

ocenił(a) serial na 9
elo_haters

MOJE ZDANIE!!
kanibale nasłali gromadke zombie i uprowadzili beth potem deryla

elo_haters

To w sumie też jest jakaś opcja. Ale myśle, że chyba nie będą kazali Darylowi zabić albo zjeść Beth :)

ocenił(a) serial na 9
Oskajg

to tez..

elo_haters

Będą jaja jak się okaże że to jednak wegetarianie albo nekrofagi.

Nogutek

W komiksie ksiądz bez żadnego szwanku samotnie przesiedział jakiś rok w kościele, a gdy go opuścił, to wyszedł bez broni.

ocenił(a) serial na 8
Evangarden

co to za ksiądz. nie czytałem komiksu i nic nie wiem na jego temat. ksiądz będzie dobry czy na swój sposób inny?

llubellak

Spoilery z komiksu.

Ksiądz w komiksie pojawia się tuż przed spotkaniem kanibali (którzy są tam sześcioosobową grupką mieszkającą w leśnym domku, która nie miałaby szans z grupą Ricka w bezpośredniej walce, a nie świetnie zorganizowaną grupą mieszkającą na dworcu kolejowym) - odwiedza tymczasowy "obóz" grupy i doprowadza ją do swojego kościoła. To pozytywna postać, choć również ma coś na sumieniu - pierwszy rok apokalipsy przesiedział w kościele, do którego ze strachu (głównie przed wyczerpaniem zapasów) nie chciał wpuścić innych ludzi, którzy wręcz błagali go o to na kolanach. Widział, jak ci ludzie byli potem rozszarpywani przez szwendaczy. Uważa, że wszystkie przykrości, jakie go potem spotkały (włącznie ze świadomością, że grupa Ricka wyrżnęła w pień i spaliła wszystkich kanibali), to kara boska.

Jeśli pojawi się w serialu i okaże się, że to on "porwał" Beth, możliwym jest, że uratowanie jej potraktował jako pokutę.

ocenił(a) serial na 8
Evangarden

dziękuje bardzo. teraz już wszystko jasne. ciekawe co nam zaserwują scenarzyści od października

ocenił(a) serial na 3
elo_haters

Beth uratował Gareth !! ( twócy mają go wprowadzić jako ostatniego nowego bohatera !!! i to jest ten ksiązdz...wskazówka ? białyyy krzyż na samochodziee, pewnie jezdził i próbuje ratować ludzi ! Natomiat rodzinka Daryla to nic innego jaak kaniballe to widać gołym okieem a to, że szukają jedzenia to nic dziwnego wkońcu komiksowi zaczeli dopiero jeść ludzi jak niemogli nic znalesc innego ani upolować.. Wtedy jak Rick leżał pod łózkiem było widać ze pokojowo nastawieni to oni nie są natomias te ich głosnie odgłosy na dole i oczym gadali wyrażnie pokazuje zatuszowanie przez twórców tego ze są kaniballaami tylko ich oblicze ujrzymy potem..jeszcze teen odgłos tasakaaa ( pewnie kogoś kroili ) to kaniballe na 100 % :)

ocenił(a) serial na 5
mateuszz27

Wiadomo co z Darylem zrobią i z pewnością dopiero Rick w 5 sezonie go odnajdzie, a w jakim stanie to się dowiemy w swoim czasie. Najprawdopodobniej Norman pożegna się z rolą, ale co tu się dziwić skoro ma plany zagrania w paru filmach. Tak jak przewidywałem wcześniej, że skończy z postacią Daryla pod koniec 4 sezonu, albo z początkiem 5.

ocenił(a) serial na 8
mateuszz27

Juz w innym watku pisalem, ze to ksiadz ja uratowal. W komiksie nazywal sie Gabriel i bym pozytywna postacia, chociaz przyznal sie grupie pozniej, ze na poczatku apokalipsy nie pomogl uratowac swoich wiernych ze strachu. Co do nowej grupy Daryla, hmm w takim razie wynika z tego, ze sa to komiksowi kanibale, jednak mozliwe ze to po prostu zwykla grupa bandziorkow, a z kanibali zrezygnowali tworcy poki co. To niby porcjowanie tasakiem w domu, w ktorym ukrywal sie Rick, moglo byc po prostu zabiciem ugryzionego kompana, taka polityka: jak dasz sie ugryzc odpadasz, a strzal z broni sciagnal by walkersow i ogolnie amunicje nalezy oszczedzac :)

Jesli natomiast nowi kumple Daryla to kanibale, to jednak niestety chyba pozegnamy sie z Dixonem, a szkdoa, bo to chyba ulubiona postac fanow.

ocenił(a) serial na 3
Bogus Linda

ja czuje ze padnie na Daryla...napewno odcinki 15i 16 będą mocne ;)

ocenił(a) serial na 5
Bogus Linda

Raczej to co stanie się z Darylem dowiemy się w pierwszej połowie 5 sezonu, a teraz będzie klimat utrzymany w niepewności, tak, żeby widzowie zechcieli obejrzeć właśnie następny sezon, bez większych spoilerów.

LordWieslaw55

W sumie to by było logiczne, bo jakby zginął przed przerwą, wiele osób już by postanowiło, że nie obchodzi ich co dalej skoro ich ulubieniec i tak nie wystąpi.

ocenił(a) serial na 5
Valdoraptor23

Jeśli chodzi o ulubieńca pewnych osób to także może być powód. Nie wszyscy darzą obecnego Daryla jakąś sympatią, w 3 sezonie stracił swój charakter, a bez brata to już nie ten klimat, szczerze sam Dixon jest mi teraz obojętny. Gdyby nie patrzeć nie ma w tym serialu faworytów jeśli chodzi o postacie, więc czekam na jakiś dobry scenariusz, nie powtórkę z 3, czy 4 odgrzewanego kotleta. Niepewna sytuacja pod koniec sezonu i 5 sezon trzymający napięcie z kanibalami w tle może dać solidny sezon, ale jedno może nurtować, czy to wykorzystają.

LordWieslaw55

Osobiście uważam, że największy potencjał postaci jest ukazany wtedy, gdy przebywają one w większej grupie i może dochodzić do większej ilości różnych interakcji, tak jak to było np na farmie. Podobało mi się to, że Daryl raz gdzieś idzie z Rickiem, raz z Andreą, itd, wiesz o co mi chodzi. Więzienie było bardziej kameralne, korytarze, cele, większa ilość statystów, nieliczne wyprawy po zapasy, przez co na pierwszym polu był wątek choroby i konfliktu z Woodbury, a te interakcje zostały w dużej mierze ograniczone. A teraz wszyscy porozdzielali się na grupy niejako skazując się na towarzystwo ciągle tych samych osób, co po pewnym czasie może nużyć widza. Zależy też oczywiście od tego, które postaci darzy się sympatią, a które tak jak mówisz są komuś obojętne.

ocenił(a) serial na 3
LordWieslaw55

raczej z kaniballami twórcy skończą wraz z finałem 4 sezonuuu.

Bogus Linda

Dziwi mnie, że przed emisją końcówki sezonu nikt nie wpadł na to, że nowa grupa Daryla to grupa anomimowych bandziorów, która w komiksie zaatakowała Ricka, Forda i Carla i chciała zgwałcić tego ostatniego.

ocenił(a) serial na 8
elo_haters

Słuchaj Kanibale to te z azylu ( terminus ) ale nie jestem pewien co do beth bo wdaje mi się że one ją zjadły ale nie jestem pewien tak czy inaczej doszły mnie słuchy że daryl ma być zkonsumowany przez te kaniabale wolałbym żeby to było kłamstwo bo sam osobiśie daryla uwielbiam :)

snajper12331

Spójrz na datę otworzenia tematu i skonfrontuj ją z datami premier kilku ostatnich odcinków czwartego sezonu.

ocenił(a) serial na 8
Evangarden

Aha racja ten temat został dodany kilka dni przed premierą odcinka ale może muj koment coś komuś pomorze ;)

użytkownik usunięty
snajper12331

cholera, jestem z mazowsza...

ocenił(a) serial na 8

Co ?

snajper12331

On jest z Mazowsza i nikt mu nie pomoże w dotarciu na Pomorze. :D

ocenił(a) serial na 8
tiger31648

Aha koks :)