1. Snajperki są wszechobecne. Jednak znikają lub nikt nie potrafi zrobić z nich użytek w kluczowych
momentach.
2. Gdy idziesz w odległości 2m od swoich zombie na smyczy, inne nie reagują. Gdybys jednak nagle
wskoczył w tłum wszystkie by cię widziały...
3. Gdy idziesz na akcje, nie widzisz potrzeby zabezpieczenia nogawek lub barków. Nawet jeśli wiesz
iż w 99% przypadków od tego miejsca zombi zaczyna cię zjadać.
4. Krótkofalówki istnieją. Jednak bateria starcza najwyżej na 30 sekund. W sklepach jest ich od
groma.
5. Zapasy leków najlepiej szukać w ostatniej chwili.
6. Kiedy cofasz sie od zombie idąc tyłem, zawsze sie potkniesz i upadniesz na plecy.
Kilka śmiesznych, aczkolwiek prawdziwych faktów z serialu ;) Znalazłoby sie i więcej.
A czemu miałem nie dać ? Bardzo dobry serial. Oglądam i zamierzam oglądać. Jednak krytycznie spojrzenie nikomu nie zaszkodzi. Piszesz fuc#k Logic kiedy sam dałeś 10, a doskonale wiesz o takich rzeczach ;)
To niebierz ich pod uwagę, jednak śmiać sie z nich powinieneś. Tłumaczyłoby to w jakimś stopniu najwyższa notę.
Masz rację, aczkolwiek wątpię, żebyś ty w czasie apokalipsy zombie myślał o czymś takim. Ja wiem serial, realizm i tu się w pełni z tobą zgadzam. Natomiast ja w takich czasach nie myślałbym o zabezpieczeniu nogawek itd. Mimo to, są to dość śmieszne fakty.
A mi sie wydaje, ze powinieneś myślec o czymś takim. Tym bardziej jak byś był na ich miejscu. W spokojnym więzieniu mieli dużo czasu, aby sie odpowiednio przygotować. No, ale nie ma co gadać. Większe czyniejsze głupotki wszędzie sie znajdzie.
Co do tego, że powinienem myśleć o tym to masz rację. Z tym więzieniem zapewne też. I faktem jest to, że pewnie podczas takiej apokalipsy by zginął. Ale nic. I fakt, takie głupotki można znaleźć wszędzie. Mimo to, uważam, że jednak nie powinno się zwracać na to jakiejś większej uwagi. Zwłaszcza, że taki serial jak The Walking Dead, jest serialem genialnym. Fabuła na obecną chwilę trzyma się na granicy absurdu, ale efekty specjalne są tak genialnie zrobione, że czasami ciężko uwierzyć, że to jednak efekty.
Pewnie, ze świetny serial. Efekty itd. Ciekawe czy fabuła jest ścisłe według komiksu, czy jak. Nie mam pojęcia szczerze mówiąc.