Otóż.. muszą coś pić.. na pewno mają dostęp do wody.. to czemu kurna się nie umyją, nie wypiorą ciuchów tylko łażą non stop uwaleni krwią? Wiem, że apokalipsa, że zombie, że bla bla bla.. ale nie mogę tego znieść ;D
W zasadzie to jedyna rzecz, która mi autentycznie przeszkadza..
No jak przecież jak Rick z Derylem poszli na zwiady reszta prała ubrania ... Albo w pierwszym sezonie kobiety prały im ubrania
Dostęp do wody? Może co najwyżej w jakiś butelkach etc. Ale po co mają ją marnować na mycie ciał? Piszę o aktualnej sytuacji w TWD - to tak dla klarowności. : )
Mam wrażenie ,że Lori albo ktoś przy Hershelu brała wode z kranu?! W odcinku Sick oczywiście .
...A pomyśl, jak piekielnie musi śmierdzieć całe towarzystwo. Scena przytulania i wymiany czułości tuż po konfrontacji z walkerami zwaliła mnie z fotela. Kto czuł smród trupa, ten wie o czym mowa.
Dokładnie.. poza tym po takim czasie powinni już nabrać umiejętności żołnierskich czyli np umyć się w szklance wody.. tj sciera namoczona i jadą..
Myślę, że w czasach globalnej epidemii wolkersosnonów woda potrzebna jest im bardziej do picia (muszą stale oszczędzać swoje zapasy, bo różnie może być) niż do prania ciuchów. Po za tym wydaje mi się, że tak serial wygląda efektowniej niż jakby mieli łazić w czystych ciuchach z ułożonymi włosami na żel :P
hahhaahaha w sumie racja bo jak patrzyć na całą grupę to on zawsze taki czyściutki prosto jak by wyszedł ze sklepu ;p
Hahahaha. A zauważyliście, że jest 'wiecznie' spocony? :D:D:D <widać to na włosach w okolicy uszu> ;p
;p ja nie zauważyłam może mam za mało cali a wracając do tematu to wydaje mi się że najlepiej ucharakteryzowany ,,brudem`` jest Daryl
SPOILER
W komiksie nasza droga grupa odnalazła w więzieniu pralnię z masą ubrań, co zresztą widzimy w scenie z zabiciem tego Latynosa przez Ricka. Prawdopodobnie niedługo ich stylówa się zmieni.
Padłam " Prawdopodobnie niedługo ich stylówa się zmieni." :):) hahahahha świtny tekst :)
Może i dobrze pasowałby żeby zrzucili już te przegniłe łachy ;)
Amnie zatanawia jak kobiety radza sobie ze sprawami kobiecymi - nie chce mi sie wierzyc ze maja zapas tamponow na kilka miesiecy :) a do tego czy zastanawiali sie jak sobie poradza z dzieckiem? Wiem ze w filmie sa wazniesze watki niz brak kapieli i brak tamponow no ale ludzie dajcie spokoj...
To co, mają pokazywać jak Carol mówi że ją zalało i jak wyciąga sobie skrwawionego korka z ci*y , albo Ricka robiącego kupsko w krzakach? Bo przecież jak tego nie pokazują to znaczy, że oni tego nie robią. No proszę Cię..
Ale ja nie pisze ze maja to pokazywac! Skoro ktos inny zastanawia sie czemu sie nie kapia to ja sie zastanawiam jak sobie radza ze sprawami rownie waznymi higienicznie - nie moge?
Patrząc na to co ludzie tu nie raz wypisują, ciężko stwierdzić czy ktoś piszę serio, czy nie.
Co dla jednego bedzie glupota dla drugiego moze byc powaznym problemem wiec nie wysmiewaj i nie kpij z ludzi ktorych "problemow" mozesz nie rozumiec :)
widać właśnie ;)
Czekamy na naturalistyczną wersję WD z tamponem prosto z cipy ;/
Sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie są ważniejsze wątki w filmie aniżeli sranie i ciota:) Jeżeli twórcy serialu pokazywaliby wszystko co robi co dzień zwykły człowiek serial musiałby trwać dobrych parę godzin i z resztą kto by to oglądał :P
A w ogóle ja np. nie zastanawiałam się nad ich higieną ...trzymam się głównych treści filmu raczej.
Nie trzeba tego pokazywać, mogliby po prostu raz na ruski rok powiedzieć: okej idę się kąpać i wrócić czyści :)
Na pewno w odcinku Sick wyjaśnili jak z tym problemem radzili sobie więźniowie zamknięci na stołówce=)
no hardcorem tam wejśc - po prawie roku gdzie było ich 5 i kazdy codziennie sie tam załatwiał bleeee :D:D
A wogóle to jak jest z tymi "wychodkami" w więzieniu? chyba jeszcze nie znaleźli tam ani pralni ani myjni/wc? Czyli wychodzi na to że jeszcze muszą używać krzaczków i liści :P
Przecież więźniowie zrobili sobie z jednego pomieszczenia latrynę, więc "nasi" mogą zrobić to samo. W końcu latanie za ogrodzenie do krzaków nie jest zbyt komfortowe.
no sorry, ale nie wiem czym serial nabrał by wiarygodności gdyby każdy był czyściutki, wyprasowany, schludnie uczesany, babki pewnie z tapetami, broń boże by twarze im się nie pociły :D:D
to serial o apokalipsie, a nie o wyfiołkowanych paniczykach