PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177616
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Książki

ocenił(a) serial na 10

Cześć, mam trochę wolnego czasu i poszukuję jakiejś dobrej książki o tematyce zombie.
Czytałam jakieś fora i wielu komentujących polecało 'Komórka" S. Kinga, miał ktoś okazję czytać tę
książkę, jest warta uwagi?

+
+
+
Jakby ktoś mógł polecić jakieś książki fantasy to będę po stokroć wdzięczna : )

ocenił(a) serial na 10
Katie94new

"Komórka" S. Kinga mimo średniej objętości (ok. 400 str, duża czcionka) to lektura raptem na jeden wieczór, która zostawia po sobie wieeeelki niesmak - temat zombiaków wzięty na warsztat przez mistrza horroru został koncertowo spier... to znaczy zniszczony! :)

Mamy tam telekinezę, manipulację za pomocą umysłu w głowach "nieprzemienionych", chytry, wielki plan zamiany wszystkich ludzi w tajemnicze stwory - wymyślony przez już przemienienione stwory :) Więc w tej książce są chu*je muje dzikie węże, ale mało w niej klimatów, które kojarzyć się mogą z zombie ;) Prezydent Pieseu nie poleca :)

REKLAMA - na forum jest opowiadanie K2, mojego serdecznego wafela, który stworzył całkiem całkiem dziełko, w sam raz w temacie, który Cię interesuje:
http://www.filmweb.pl/serial/The+Walking+Dead-2010-547035/discussion/Opowiadanie %C2%A0,2169969

miłej lektury :)

ocenił(a) serial na 8
Katie94new

World War Z, a jak chcesz ogólnie o apokalipsie to metro 2033

ocenił(a) serial na 9
Katie94new

Ostatnio w empiku widziałam książkę " Pierwsze dni"Frater Rhiannon, jeśli dobrze pamiętam są trzy części, jest także "World War Z
"Światowa wojna zombie w relacjach uczestników" Brooks Max, jeśli się zastanawiasz czy jest ona powiązana z filmem to podobno film powstał na podstawie tej książki ( musisz to sprawdzić bo nie pamiętam), ale opowiada o świecie już po wojnie z Z, jest jeszcze jedne opowiadanie w trzech częściach które opowiada o world war z Z z perspektyw przeżyć y kilku osób ale nie pamiętam tytułu.

ocenił(a) serial na 10
Katie94new

Ann Aguirre- "Enklawa" oraz druga część "Patrol"
Może to nie książka o zombie, ale jest to książka postapokaliptyczna. Polecam. To książka na jeden dzień:)

ocenił(a) serial na 4
Katie94new

Jestem legendą - Richard Mathesona, oczywiście. Klasyka literatury grozy, która została okrutnie sprofanowana w kiepskawym filmie
Reanimator - H. P. Lovecrafta. To krótkie opowiadanie, ale bardzo klimatyczne. Film na podstawie tej nowelki mocno.... specyficzny.
Zombiefilia - darmowa e - antologia polskich autorów, do pobrania tu: http://wydaje.pl/e/zombiefilia
Mgła - James Herbert. Książka opowiada o substancji, która niszcząc ludzki system nerwowy doprowadza ludzi do szaleństwa
Zombie Survival. Podręcznik technik obrony przed atakiem żywych trupów -- wspomnianego Maxa Brooksa

ocenił(a) serial na 10
pegaz_filmweb

Nie bójcie się sypać propozycjami nadal waham się nad wyborem.
A tym którzy pomogli dziękuje, na pewno skorzystam wkrótce ze wszystkich propozycji : )
@Martach_90 Twoja propozycja mnie zaciekawiła dziękuje ;D